Thursday, December 17, 2009

Yeay training dah habih ...

Muahahhahah gumbira nya ati ekekkekek . Malam nih baru la mak sempat nak nengok kain baju semer ...nak kutip2 kain baju nak masak ....4 hari tak tgk benda benda nih menimbun la wey ...ai kan bibik yang berjaya ...tapi since saturday ari tew asek batuk2 ...adeh . Plus on saturday n sunday ada job kawen ...main bantai je air ais ha bergelen2 . Mau tak nya panas yg amats woooo ..kalau duk diam je tak pa nih berjalan ke sana ke mari ....ha ingat kije amik gambo nih senang ka ....susah juga kay ....pas nih lagi susah mau bengkak ar mata mengalir la air mata senak duk nengok screen akakkakakakka

Balik training ...malam nye nyusun gambo ...nasib la sempat la ...insyaallah besok ai send few album ...n next week kowang dapat album kowang . Maaf terdelay sangat since Yaya tak sihat ari tew then moon plak tak sehat ...ha bertali arus

so ni baru berpeluang nak apdet blog ...ni citer wiken lepas dah basi wooooo tapi tak pa nak citer jugaks ...la la la la la laaaaaa
Ha nih la bodyguard Moon from Cyber hahhahahah ...semer duk berbalas pantun ( batuk ( kong kang kong kang ....berkenan sungguh dek dinding umah Asiah nih ...langsung jadi port bergambo ....Ha kalau kowang nak tahu kalau utk job kita org ber3 nih la ...so kenali wajah wajah tampan mereka ....sutan zaimi dah jangan sengeh lebey2 ...anak memasing dah 2 hakssss

Ha gambo moon kalau suh pak sutan amik ha mmg serapat rapat alam kay ...super dooper tight crop ...saja tau daddy habih la nampak kecelaan muke kew ini ...utk kaver nasib la ai meng BNW kan nye ekekekekke pssttt plz take note kay aim not this comey in real life hua hua hua ....comey ka akakkakakakak
Selamat pengantin baru To Asiah n Aman ...nih pasangan muda nih ...n sangat cerdik pandai ...mana tak nya Aman nih masih belajar kat Yaman n Asiah pula masih belajar kat Australia ...perg ...bagus ...muda muda dah bina masjid .
And to Febby n Muadz ...u rawks...tahniah . Muadz adalah abg Asiah n dalam majlis nih ada 2 pengantin . Wah nanti album nih jauh akan terbang ...ke Australia pegi nya

Sapa sangka from amik gamba anak for fun n for personal use ...moon ley amik gamba anak anak org plak then skrg gamba kawen plak . Thanks to all of u sebab percaya kan kita org ...

Org kata kalau org biasa amik gamba kawen misti dia terrer amik gamba kids n vise versa ...sebenarnya wedding n kids lain ..in wedding lagi mencabar rasanya ...this is my opinion ...kalau kids kiter ley biar je dia lari n we snap ( sampai basah keti ha mengejar budak2 kadang termengah mengah di buat nya ) n kiter fokus pada dia je ..but on wedding ..pr kena bagus ...mulut kena manis ..ingat senang ke nak suh org buat apa yg kiter nak ...then masa yg anda spend lagi lama ...then bukan setakat pengantin je anda nak kenal ..mak ayah dia org , adik badik , pakcik makcik sepupu sepapat n many more ...

Moon pernah pegi wedding sedara moon n the photog masyaallah tak bukak sora langsung n muker ketat ( ai kalau yg muka ketat cam kena simen nih mmg i kureng sket ) ...adoiyaiii cam na la dia nak communicate ngan pantin tew . So mana mana photog yg berpengalam cam otai2 SN ke n many more dia org nih mmg bermulut manis ...well if u comfortable ngan photog u ...u senyum pun ngan ikhlas kan n tak kekok n hasil gamba anda lagi natural n cantek ...

when i 1st menceburkan diri dalam bidang nih ..great photog ( my idol tau ) cam Zubye n KC banyak kongsi tips tau ....tak lokek langsung . If u ingat kita org tak bercommunicate ...then anda salah . The female photog 2 org mmg ai adore sangat ...bila tgk gamba pun u tahu tew dari siapa . Jangat tak tahu ada banyak talented female photog .

Like Zubye ..i always adore her work esp with newborn babies...n dia sangat creative . Same goes ngan Ayda n Linda latip dia org nih femes di kuantan kalau tak silap ...linda kat Sri Kembangan je . I never met her but otak dia pun masuk angin cam moon gaks hahahhahaha ...kalau ber YM cam dah kenal lama je sama kamuk Linda . Then i adore Milin Kassim ..editing dia sangat lawo cam di musim luruh je . KC plak she's very talented ...Tambah plak dia nih terrer scrapbooking ...and timer kasih bebanyak kat KC sebab dia sudi share all those usefull scrapbooking link ngan Moon ...thanks KC . Jom pekena MC D baru kat Kajang ekekkekeke ...and ada banyak lagi ....and i know ada ramai lagi very talented female photog

skrg demand for female photog dah tinggi ...ekekkekeke

But masing2 ada indentity n originality memasing n moon meminati hasil mereka dari aspect yg berbeza...and im glad to be among them ...walaupun tak der la berdiri sama tinggi but duduk sebaris pun sudah cukup memadai ..

ok u ollls nite niteeeeee . Tak sabar nak tunggu sabtu ahad nih ...nak jenjalan ...yer la this month minggu nih je yg freeeeeee


7 comments:

gEe said...

hi moon!
lamanye tk borak ngan moon kan..gee pun dh lama tk jengok blog kwn2..bz la skg ni moon..ayah gee sakit..gee dok ke kl je..gee plan nk kj blk kt kl..since nk tlg mak ngan kakak jg ayah gee..sian tgk drg..kot kolo ada kj kosong yg sesuai bgtau la gee ye..hehehe

nnt kim salam kt kak E..
keep in touch ye moon! take care

gEe said...

lupa nk komen..
cun la pic moon tu..ayuuuuuu!

Lenny said...

mooon.. auuuwww.. ayunyerrr..... mak suhker..

moon mmg cantik la. ada ke kata kat luar tak comey.. comelllll sangat... and manis.. baik hati .. lembut... happy sangat dapat kawan ngan moon..

gambo2 moon amik pon mmg superb.. insya Allah.. taun depan.... dah ada dalam plan satu lg event.. ehheheh... nanti i update u lah yerr...

JJay said...

gambar moon amik mmg cantik..nanti bila baby dah keluar nanti, ada kelapangan nak jugak m oon amikkan gambar baby n abang dia..

Raisah @ echah said...

salam k.Moon, mintak tulun komen gambar pengantin kite kt blog kite yer... echah507.blogspot.com
nk belajar lagih! thanks thanks thanks!

mannira said...

moon, ada ym? nak sembang dgn moon... moon cantikla...ada plak kata tak cantik... tu menidakkan kecantikkan yg allah bg tu..he..he..

Miss Moon said...

mannira , my YM = munirah301