Sunday, April 25, 2010

Episod 2 - breakfast tervaek la

Nasik lemak Trg ...harap maklum ya ...no sambal bilis no kacang no timun ...just sambal n ikan ....yup ikan tongkol . Ha hahah how i windu nak makan nasik lemak nih ...smalat sebungkus aku bedal
ha nasik himpit ngan ...alamak lupa nama dia . My sis ada beli 2 jenis satu yg cicah kelapa satu yg nih ....ha sedapppppppp pun aku rasa gak....tetiba cam rancangan jalan jalan cari makan ...semer aku nak bedal apa kessssssssss
pulut nyor...ha nih la makanan yg paling best kalau time hujan2 . Dolu masa kecik kecik my arwah mak slalu wat nih ....masak pulut then bulat2 kan n golek dalam kelapa yg campo with garam n gula . ley makan ngan ikan panggang or ikan masin ...sangat dap dap ...wah breakfast pun dah cam buffet table ...cam cam adaaaaaaaaaa . Dah la y sis beli macam macam tapi serba sedikit ar ( tew yg bahaya tew semer aku nak rasa ) ada nasik minyak ...ada po kapo ( ala kasui but di slice kan nipis2 n tekstur dia sedikit kental ) , ada nasik lemak , nasik dagang , nasik himpit ..kuih lagiiiiiiiiii ayorsssssssssssssssss
ha nih dia nasik dagang dalam daun pisang ...mahap yew dah bukak daun pisang tew tak der la mak nak sebuk amik kamera bagai ...apa kes nak snap snap . terus mak ilang ingatan kat kamera tew ....ermmmm dap dap kay letak kuah banyak2 ada plak cili ....walllahhhhh . tak feel la makan nasik dagang tak kenyek cili hahhahahha org ganung kata kenyek lada sapa pedah ...
mummy doh doh la duk kat meja makang ...keggi makan banyok banyok bulat cam patong nih baru tahu...

yer la cik yaya mummy tau ...mummy ikut kan nafsu hua hua hua ....( tapi puas dow hilang rindu semer) huik tetiba cik yaya pandai cakap ganung ....ganah ngoh mung

2 comments:

mannira said...

oo...lambatnya bulan 5..dop..sabor gok ni nak blk..nak jamu selera...ma kalau blk ganu..siap atur..arini nak mkn apa..esok nak mkn apa...Trg ni lubuk mknan..he..he...

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mak aiii..entry ko semua entry makang jerk moon.. sabauuu fillaniee.... hahahah