Sunday, April 25, 2010

Episode 3 - Lawatan sambil belajar


my anak buah ...Isk ngan Yaya ada 3 cousin aje ekekekk
Align Center
harus la sessi bergambar kenang kenangan ekekkekek . Muker dia org lebey kurang je kan .

Tgh hari nya pergi buat lawatan sambil belajar hahhahah lawak pun ada ...ke Muzium losong hahahahhaha kat sini sangat lawa kay kalau nak bergambar ..last time moon pegi 1997 kot masa form 5 time tew semer duk sebuk nak bergamba kan ...biasa la nak habih SPM harus la ada sesi tuka2 gamba ...so me n few of my friends sanggup naik bas dtg sini hahahahhahah ...tapi skrg tak selawa dulu adakah sebab tak berjaga sangat .
lawa kan bangunan dia unik je ..terasa cam cikgu skola plak sebab bawak budak budak ekekke
kalau dapat blk kampung umah cenggini kan best ...baru la rasa balik kampung ...Moon ngan Sutan duk verangan ar kenkonon kalau la ter kaya la kan ...moon nak buat umah cenggini sebijik ...umah papan ...kat dalam kalau nak deco moden2 tak pa la janji benda yg cantek cenggini tak hilang ...and anak anak cucu dapat tahu pasal senibina umah cenggini . ...terus mak verangan berkain batik n berbaju kurung kedah hahhaahah

wah tetiba feeling kampung2 kan ...skrg balilk kampung pun umah dah umah batu ...rasa nya tukang yg buat umah papan pun dah tak seramai tukang wat umah batu ...yer dak
bawah umah pun tempat punya la luas ...kalau lepak petang2 makan goreng pisang pun sodap
cantek kan ....bayangkan kalau time raya ...pelita penuh satu laman perggggggg ..tingin dow nak lalui hari hari tua cam tu tgk anak anak n cucu cucu main kat laman .. ...ekekekke ...moon wake up wake up stop dreaming ....

mmg banyak part yg best n banyak port tapi memandang kan ramai bebudak so tak sempat nak explore semer tapi mmg best kay ..next time kalau balik lagi mmg ai akan dtg lagi akakkaka .

termakan jugak kita org ngan pujukan bebudak nih utk masuk dalam muzium ...hahhaha mmg lawatan sambil belajar betul k ....tapi camera tak ley bwak masuk
kuar je semer dah fenat gile akakkaka cuaca plak punya la panasssss
sangat santek ..
balik tew lalu kejap kat Taman Tamadun Islam ..tak der dah nak berenti sebab sangat panas n bebudak pun dah slamat tido ...zass balik je akakka

1 comment:

mannira said...

moon..ma dok pernah jejak lagi muzuim ni tau dok???lalu je tu pun sebab nak g juppe adik keje kat Taman Tamadun Islam...