Wednesday, December 15, 2010

Kalumpang Resort

Ha tak sempat nak share pasal Kalumpang nih ....tempat nih mmg la tervaek ....last few months kita org pegi ngan bebudak office ...kenkonon last family day la kan ...sebab lepas tew kita org di shuffle2 ...so tak tahu la bila dapat spend time together gether lagi kan ...

Overall mmg puas hati sangat ...makanan pun sedap kemudahan pun banyak n mmg tempat yg sangat sesuai kalau nak bawak family ...kita org amik package family day

pintu gerbang ke Kalumpang

Kalumpang nih terletak kat Kuala Selangor . Dari Highway Plus exit Tanjung Malim dalam 15 minit perjalanan anda akan sampai ke Kalumpang Resort nih . Tempat dia mmg cantek ...kat dalam nih ada dalam 50++ chalet pelbagai jenis . So anda ley pilih mana yg anda suka ...nak tepi sungai ...tepi bukit atas bukit ...tepi kolam ....so mmg ada banyak choice.
KALUMPANG RESORT AND TRAINING CENTRE mempunyai lebih dari 52 unit chalet yang di bina dengan cantuman eleman semulajadi dan moden. Malah, kalumpang turut mempunyai penginapan asrama bagi pengunjung yang datang dalam kapasiti yang ramai dan tapak perkemahan bagi mereka yg sukakan aktiviti outdoor .

Kat sini urut dilengkapi dengan kemudahan seperti kafe, surau, tandas awam, mini zoo, taman permainan, kolam mandi, taman rekreasi, padang dan sebagainya. Dewan pun ada ...kot sesapa nak wat training ke meeting ke konsert ke hapa kan

ley besar kan gamba utk tgk lokasi2 chalet
dalam kawasan resort
kita org stay kat sini ...berjiran ngan Mai n Zaimi ...turun tangga terus masuk sungai ...tervaek ....tido malam dengar bunyi air sungai

dalam dia sangat selesa ...ada aircond ada katil ada tv n toilet pun selesa ...
nih depan chalet yg kita org duduk ari tew ( gambar from zaimi )

memandang kan ari tew kita org ramai so ...kita org berterabur la duduk nya ...ada yg tepi sungai then budak2 bujang kat bilik atas bukit ...bos duk depan kat pintu masuk ...ha cam tew la kan tgk mana yg kosong .
air nyer jernih n tak kuat so sesuai la sangat kalau bawak anak anak ..batu pun tak banyak


ada tapak / padang utk sukaneka ..


Moon list kan bilik2 / chalet yg available utk rujukan kowang



Merbah ( 2 unit ) & Kenari ( 5 unit )
Hujung Minggu : RM 180 / Hari / Unit
Hari Biasa : RM 150 / Hari / Unit
boleh dihuni oleh 5 - 6 orang



Merak ( 2 unit )
Hujung Minggu : RM 230 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 200 / Unit / Hari
Chalet ini amat sesuai untuk pengunjung yang berkeluarga
di antara 7 - 8 orang (Maksimum 8 Orang)
- berhampiran dengan kolam renang


ari tew kita org main game dalam kolam nih ...air sejuk sebab air sungai n boley tahan gaks ar dalam nya . Ada 2 kolam , 1 kolam utk org dewasa and 1 utk kanak kanak .



Bayan ( 2 unit )

Hujung Minggu : RM 180 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 150 / Unit / Hari
sesuai untuk 2 - 3 orang (Maksimum 4 Orang)



Chalet tepi sungai ( 7 unit )
Tiung (2 Unit), Merbah (2 Unit), Tempua (2 Unit) dan Nuri (1 Unit)
Hujung Minggu : RM 180 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 150 / Unit / Hari

Add Image


Chalet VIP Suite ( 2 unit )

Merbuk (1 Unit) dan Serindit (1 Unit)
Hujung Minggu : RM 250 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 230 / Unit / Hari
2 - 3 orang seunit (Maksimum 4 Orang)



Chalet River View
Kasawari (4 Unit) dan Tekukur (1 Unit)
Hujung Minggu : RM 250 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 200 / Unit / Hari
* Kasawari 3 & 4 ada tempat memasak
4 - 5 orang (Maksimum 5 Orang)


Chalet Atas Bukit
Kelicap ( 7 unit )
Hujung Minggu : RM 160.00 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 140.00 / Unit / Hari
5 - 6 orang (Maksimum 6 Orang)




Chalet Hill Homes
Enggang ( 1 ) Cenderawasih ( 1)
Hujung Minggu : RM 100.00 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 80.00 / Unit / Hari
5 - 6 orang (Maksimum 6 Orang)



Chalet Kabin
Chalet Layang-layang 10 unit
Hujung Minggu : RM 180.00 / Unit / Hari
Hari Biasa : RM 150.00 / Unit / Hari
8 orang (Maksimum 8 Orang)
4 unit katil 'double decker'



Chalet Perindu ( 11 unit )
Perindu (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 dan 10)
Hujung Minggu : RM 250.00 / Unit / Hari
Hari BIasa : RM 200.00 / Unit / Hari

Perindu (8 dan 11)
Hujung Minggu : RM 200.00 / Unit / Hari
Hari BIasa : RM 185.00 / Unit / Hari

Maksimum 4 orang
* ada kemudahan memasak


Ini adalah few yg moon list kan. Kalau nak tgk banyak gambar n detail yg penuh ley la refer SINI

untuk SEBUT HARGA

KALUMPANG RESORT & TRAINING CENTRE

Head Office:
Lot 426 & 427 Jalan Sg Inki,Kg Pasir Putih, Kalumpang
44100 Kerling, Hulu Selangor
Selangor Darul Ehsan.

Tel : (+603) 6049 1969
Fax : (+603) 6049 1087
Email : kalumpang_resort@yahoo.com.my

Sales Office:
No.37A Jalan Lawan Pedang 13/27, Seksyen 13
40100 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan.

Tel : (+603) 5510 9145 / (+603) 5511 1204
Fax : (+603) 5510 4516
Email : kalumpang_resort@yahoo.com.my








10 comments:

Pn. Zana said...

wah...

cantik nye tempt ..
good info !! Thanx..:D

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

cantik tempat nie..yg penting sejukkkk coz' kawasan sungai kan...
and suasana pun nampak best jer

thanks for info, moon.

makdara TERdiva said...

lorrr..HQ kat umah pakcik MDT rupanye.. :) walaupun dah selalu pg tg malim tu..tp x penah lg sampai ke resort tu..harus pergi la lepas ni..

thx 4 de info :)

yantz-yeem said...

cam best la moon tempat nie..kat area2 kl-sel je kan???

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

pernah holiday kt sini thn 2008 x silap mmg bestttttttttttttttt ;-)

Sue said...

opis salu gak buat training kat situ tp so far nama sue tak penah naik plak. Cantik ekk tmptnye. Kalau nk wat family day bole ke? atau saje2 nk pegi dlm 2 family je bole ke?

Miss Moon said...

pegi sesaja pun vley ...tapi kena bayar utk masuk ke kawasan tew ...masuk pagi kuar petang .

Anonymous said...

hi moon, u stay kat chalet yg mana 1?

mayunmayun said...

hye moon. u suggest chalet yang mane ?

Miss Moon said...

mayunmayun ,

semer chalet pun best tapi kalau dpt tepi tepi sungai tew lagi best ekekkekeke...........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...