Tuesday, August 15, 2017

Lipat baju guna kotak DIY

Sekarang kalau nak lipat lipat baju mmg senang sangat . Sebab anak anak dah boleh lipat baju sendiri. Walaupun kadang tu tak la menepati piawaian Mummy nya yang sangat cerewet pasal lipatan baju .....tapi boleh laaaaaaaaaaaa

Pak Sutan kata kalau tak suka lipat sendiri ...sentap mak . Tu yg slow slow belajar terima muahahahhaha .

Tapi sebab dia tahu bini dia tak tenang jiwa raga tgk baju tak sama size ...gigih dia g kedai runcit amik kotak kotak . Diam diam je dia panggil Isk Yaya Sarah ajak buat kotak lipat baju ni .




So setiap kali nak melipat baju , mmg Sarah akan secara automatik akan duduk sebelah Moon n amik kotak lipat baju dia . Tapi kita kena letak la baju dia atas tu n dia akan lipatkan sendiri .

Boleh la kan ...janji ringan sket kerja mummy pun jadi la . So Moon akan lipatkan suar dia aje . Baju semua dia akan lipatkan sendiri .

Good job Sarah

 Hasil lipatan Mek Sarah ....mummy bagi A1 kat Sarah.


A post shared by Munirah moon (@moonpunyerblog) on


Kain baju adalah urusan yang tak pernah setel ....basuh , jemur , angkat , lipat , susun n iron  and then repeat over and over again hahhahahahha 


Kalau tak sempat nak buat kotak lipat baju tu . Boleh beli je kat online atau mana mana. Ni Moon nampak kat Lazada . Kesimpulannya semua pun works ....


3 comments:

Hanim Hashim said...

yahooooo...good job sarah! Acik pun nak kena buat kotak la macam ni...kasi kakak-kakak kat rumah tu lipat baju diaorang sendiri pulak pasni hehe

mama tisya said...

bgs kecik2 dh rajin ...sennag guna kotak tu ye hehe

Nurul Syahirah said...

hehehe... bagusnya dah diajar daripada kecik :D

http://www.syahirahvaliant.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...