Friday, May 29, 2009

Masa ngan anak anak

Last Saturday bawak Isk gie mandi kolam . Asyik mandi kolam yg kena pam tew je kat umah . So me n sutan pun bwak la ...sian plak Isk kan . Dari malam dah excited dah dia tew ..tak sabar sangat nak mandi kolam . Sampai kat sana mmg teruja habih la Isk .
Siap mandi kat kolam org besar agi ngan daddy . Nasib ada floater kat lengan nih . Memula cam payah gaks dia nak balance kan diri ...pas lama tew ..lepas je dia akan gerak kan kaki n tangan dia sendiwi .See...happy je muke dia ...sambil duk panggil Yaya suh mandi skali . Tapi Yaya tak beberapa sihat so Yaya jadi assistant mummy je jadi pemerhati ...haha

Dah siap salin baju semer ..harus la lepaks dolu biar dia org main main dolu . I liookee this pic veli veli much . Nampak sweet je dia org nih .
krg kiter masuk gambo bnw plak . mummy tgh demam gambo bnw ..cam classic sangat kalau kaler cenggini . .
Si anak teruna kuw yg skrg suka nak posing posing . Lepas dah amik gambo misti dia cepat2 datang nak tgk . Pastuh tanya " handsome tak gambo Isk " Halloooooo sangat very the prasan la u nih Isk .

Adu ...tgk je la gaya nya nih ha ...sebenar nya kalau tgk gambo kat kamera nih lagi banyak kat tiang tew saja bermacam gaya dah si awang nih ..kalau tak sebelum nih punyer la payah nak amik gambo dia . Nampak je kamera terjerit2 n menyorok ...nih dah habis la musim camera shy nih

This pic mmg akan menghiasi dinding umah . Ya allah isk meriah nye kening kamuk . Now my Isk dah besar dah . Pegi kencing sendiri ...tengah malam pun akan bangun masuk toilet , buang air n flush then pakai suar balik n sambung tido . Ada satu malam terkejut tol moon tetiba nampak kelibat budak dalam kesamaran malam ..rupanya Isk pegang ibu jari kaki moon ...kejut bagitau dia nak kencing . Dah la malam tew lampu tido tak pasang then dia plak tido tak mo pakai baju plus plak ngan kepala dia ala botak tew...lenyapppp jantung kew .

Kadang buang air besar pun dia cuba basuh sendiri . Penat pesan kalau dah siap panggil mummy . Sebab dia mmg suh kuar punyer .." mummy duk kat luar , Isk berak busuk la ..tutup pintu " . Tetiba terdengar bunyi air dah ...adeh isk wooo kang tak cuci karang .

Tapi yg tak ley nak kurang lagi nih kalau part nanges , adu banyak suka nanges la ini budak . Kalau sehari tak nanges mmg tak sah laaaa . Ha nak tanya ada mommies tahu tak proses bawak anak ke dentist ? Gigi geraham dia dah berlubang dah . Dalam duk jaga gigi dia ada jugers ...so ingat nak bwak gie tampal . Kalau ada experience plz let me know kay


12 comments:

fazilzura said...

betui tu ..
dh penat2 keje .. bz bz bz ..

tibe masa dgn anak2.. time tu ler the best moment kan moon kan..

wahh isk leh tahan dia berenang yek.. yaya demam ker>?

emm nnt nak jgk ler beli kan akil pelampung kt tgn tu ..
yg duduk punye dia cm x nak gune dh ..

iswatie "colours of life" said...

best yer Isk swimming. Hani & Ichlas pun last week gi swimming.. Diaorg mmg x heran dah kat kids pool..diaorg mmg terjun trus pool adult.dah terjun tenggelam pun boleh tinbul balik...

pasai dentist tuh...kitoarg mmg ada bwk Hani & Ichlas gi Dentist.mcm biasa bwk doc akan check dulu dah bp batng gigi, then akan catit status gigi diaorg...tgk doc tulis dlm carta gigi tuh..lps tuh dia tgk apa masalah gigi diaorg n tampal.

mcm hani & ichlas pun rajin ja gosok gigi but since diaorg rajin minum susu time mlm..tuh yg berlubang but x la gigi geraham..gigi depan.doc kikis segala kotoran kalu yg berlubang tuh doc dah tampal..

yantz-yeem said...

hehehe si wang ko ni moon dah beso dah..pasnie dah bley sunatkan dia plaks...

Mrs.R @ Emi said...

chomelnyer gambo isk n yaya tu..
xsabar nk wat sesi photoshoot nnt..
nk jgk gambarku menghiasi dinding rumah :P

makcik rokiah said...

soke pic no 4 tu..santekkk..

ayien78 said...

jeles tgk mntg2 mak photoq.hehehehe...gambar cungggg abisssssssss

ila de cute said...

best kan bila weekend dapat spend time dgn anak2 macam ni...

moon, kita suka gambar B&W tu...cantik sgt...

Marsha~ said...

dah besar dah dua beradik ni ek???? cun sangat.. sepasang

Lenny said...

moon... i looiiikkke the bnw pics..

and.. i looiiikkke the present... nanti ai update dalam blog okeh?

gEe said...

bwk anak g swimming tu ibarat ubat utk dak2 la..cm kite org pompuan shopink itu ibarat ubt sakit kan..ahak ahak..

sronok tul tgk dua bradik ni..dh besa dh dua2nye..especially isk..makin ensem dan bergaya..

kepit rmbut yaya tew sgt2 comel moon..tgu la sok2 t turn gee lak dpt bb girl..ako pun nk melaram pki kepit rmbt cenggitu gaks..hua hua hua..

psst moon: moh jd folower..i folow!

Anonymous said...

moon, pic entry ni gune nikon d40 gak ker? -marina

Miss Moon said...

Yup marina ...this pic dari Nikon D40