Tuesday, September 22, 2009

Hari Raya kami



Raya pertama
Selamat Hari Raya semua....hows your raya ? Misti semer duk sebu perut n sendat perut ahaks ...mana tak nya asyik gie jalan jalan umah sedara mara sambil makan makanan yg besh besh . Yihaa kali nih kita org beraya di Salak aje ...hi hi . Semer datang to our house . My brother pun datang beraya skalik ngan kita org . Tema kali nih ....." awak nampak biru la " hahhahah last minute nyer pembelian .

Tak der apa yg special sangat . Tetamu pun sedara mara je since kawan kawan semer nye banyak yang balik kampung . So sambutan Syawal ngan kenkawan akan berlangsung next week lepas semer balik ke bandar baliks ekekkekeke . Pagi2 cam biasa semer gie semayang raya ...balik semayang semer terkam meja makan . Lapo katakan ekekkeke . Menu pagi tew ...moon amik tender nasik dagang n rendang while my MIL masak kuah kacang , lauk gulai ayam n ketupat palas yg amatssssssss sedap woooo .
Selesai bergambaran, ada sorang budak nih sebuk nak main bunga api . Siang2 hari pun ngada nak main ...adehhhhh .
Oleh sebab tew ...harus la mak nya exploitasi kan dia dolu hahhahahah kena paksa amik gambo ...nasib nko la Isk . Walau apa pun mummy nak gak amik gambo Isk pakai baju melayu neh
Gambo pertama , di reject sebab apa hal nya penyapu mop semer ada kat blakang tew
ha nih better sket hahhahaha ., nih muker budget kiut ekekekkekek , saba ek isk mummy lom settle buli isk lagi nih
ha masa nih muker dah cam nak marah n bowink je ekekekke dah la kena berdiri tengah panas .
Ha yang nih baru ok . Selamat hari raya untuk semua awek awek isk ekekekke .
love this pic . using natural lighting darik pintu ...sweet je gambo umi nih . My SIL nih amik SPM this year . All the best ya Umi

Harus la ai pun nak nyibuk sama ekekkekekekek . ketupat tew bukan tipu ek ...anyam sendiwi tau . Moon ingat agi time tew moon darjah 6 kalau tak silap. Jiran kita org nih mmg suka wat ketupat . Ada satu hari tew saja gatal pegi lepak ngan makcik2 nih ...n tergatal mulut sebut nak blajar . Apa lagi makcik tew terus ajar buat ketupat sampai pandai ...hahhahah sungguh tak malu la muka ini . Minggu last poser moon blajar wat ketupat yg besau tew ngan Zaimi . Ha sapa kata lelaki tak pandai wat ketupat . Tapi bila turn nak wat lagi skalik jadi ketupat bawang plak akakkakak .

malam nye auntie dtg ...sonok la Isk dapat jumpa geng . Si Yaya pun lagi la ...janji dapat pakai kasut ha siap la ....habih semer kasut kat luar dia susun ...semer kerusi dia tolak..matching plak tew kerusi ngan baju hahhaha
Isk ngan mak sepupu nya hahahhahah . Sama baya nih ....alahai Isk ada cita cita nak jadik polis ke duk main gari org neh ?
Ha nih space cop gaban versi melayu ka ..
Raya kedua
Raya kedua lebey relax akakkakakak . Sempat la nak membuta di hari raya akakkakakakka. Bila teman tetamu makan haruslah tuan umah pun makan skalik ekekkekek

Raya ketiga
memandang kan pak sutan duk citer je betapa cantek nyer masjid besi kat putrajaya...apa lagi terus kita org paksa dia bawak hahahhahahhah ....tew la duk citer cantek la ...tak der dinding la ...angin kuat la ...semer besi laaaaaaaaaaaa ha rasakan ...terus wat lawatan sambil belajar ke sana ekekkekeke.
mmg cantek binaanya..mmg banyak besiiiiii n lawaaaaaaaaaaa
walaupun org panggil masjid besi tapi nama sebenar dia masjid mizan zainal abidin .
rugi plak sebab tak bawak wide lense
ha ha klaka plak terasa mmg cam wat lawatan sambil blaja hahahhahah tapi mmg lawa la masjid nih angin punyer la kuat . kiri kanan kosong . Permandangan cantek plak tew . credit la to architect dia ....lawoooooooooo .....kagumsssss . Is it a waste ? I dont think so ..ini menaikkan taraf seni bina Islam . Plus ngan warga putrajaya / cyberjaya yg banyak ...we do need it . I think ...most yg kata it's waste more to pada agenda politic...pada pendapat ai yg tak minat politic nih la kan . Lain org lain pemikiran nya . But as a Malaysian ...im proud of it cik yaya yg makin kuwus tapi tetap maintain ketembaman pipi
Gambar nih khas En Talib buat cik tunang ....ekekekkekek Norm jangan sengeh lebey lebey yaa
uiks daddy lain macam je pandang aiii hiks ...nak ngorats ai ler tew ...
ok ...dah senja ...mau pulang . Lepak kat area masjid Putrajaya sambil makan KFC beramai ramai ...hahhahah .


6 comments:

notti netti said...

hahah, agak2 kalau buat open house...saya leh dtg tak?....

Mrs.Nury said...

selamat hariraya aidilfitri moon & co.

Cest La Vi said...

cantiknyaaaa gambar2, seperti biasa i'm speechlesssssss, gambar nganyam ketupat tu sangattt klasik la moon, sukaaaa..

selamat hari raya

Miss Moon said...

nazira kalau dtg sini ...calling2 ar ..ley kiter beraya bersama ...auwwwwwww

gEe said...

salam moon..
selamat hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin drpd gee sekeluarga..
kim salam kt kak E ehh..

Widurisha said...

Salam tuan rumah, boleh kita exchange link? Jemput dtg ke http://www.widurisha.blogspot.com Ada kebaya,blouse,tshirt muslimah,jubah,baju kanak2 dll.TQ