Wednesday, November 07, 2012

Game game yg best

Dulu mmg hantu game ...kalau dah jumpa yg best tew mmg melekat la kat pc ...so game pertama yg buat ai sangkut adalah The Sim

The Sim
Game nih kuar masa zaman kita org belajar dulu dulu ...time tew tgh kapel2 ngan pak sutan . Siap kat dalam game ada umah pak sutan ....ada umah ai ....pastuh asyek2 pegi friend ngan pak sutan je ...hahahha siap ada konsep flirt bagai ....yer la kena flirt la baru dapat kawen kan ....hahahhahah poyo je main game bagai nak rak ...rupanya pak sutan pun main jugaks the sim tew n ada umah ai sebelah umah dia hahahhahahh ....ek elllllehhhhhhhhh ( sengeh2 kambing japs ingat zaman zaman tew ...ntah apa apa ntah ....rindu punya pasai siap create watak dlm game tew )

Pastuh masa cuti sem panjang siap sutan ckp .....saya duk main game tew ....hahahhah pastuh saya flirt awak sampai la awak sudi kawen ngan saya .......hahhahhaha klaka hokeyyy ..masa tew dengar ungkapan cam tew mmg indah sungguh skrg bila tulis balik geli geleman pun ada hahahhahah ...

welll kowang pun pernah lalui zaman cintan cintun zaman remaja kannnnnnnnn



hamik ........skrg dah ada sampai 8 dah ...main la sampai lebam . Tapi game nih sangat best .....sebab kita akan create umah utk character yg kita create tew ...pastuh bagi dia mandi ...makan berak bagai ....suh dia gie kerja carik duit ........ada duit boley beli barang beli perabot bagai .......n dia plak kena la bersosial kena jumpa org .....so mmg game nih bg org ralit .Pastuh dah lama main baru la tahu ada cheat code ....asek asek rosebud;; je nak dapat duit banyak2 ...bila dah tamak mengusai diri terus umah nko je yg besar bagai nak rak kat situ hahhahahah .....wahhhh harus ai cr balik game nih n install kat pc umah


Red Alert

Pas habis zaman game mak mak n kawen cara maya nih tersangkut plak game Red Alert nih ...ntah hapa hapa ley sangkut kat game perang nih . Sutan cuba racon kan agar main star craft tapi ai pening main tew hahahhah mak fenin ....


game nih best ....dia strategy game kena plak benteng pertahanan bahagian serang semer .....n ai paling suka jadi rusia kot sebab dia ada lori nuclear hahahhahahha buat lori tew banyak2 serang musuh ...kebabommmmmmm menang laaaaaaaa hahhahahahha

Ragnarok 
Ha game nih lagi la berantu ..........mmg jadi musim la kejap . Semer org duk main benda alah nih ...rasanya masa nih jugaks la ramai bebudak ponteng sekolah lepak cybercafe sebab nak main game .....hishhh bahaya tol ....rasa skrg tak la ramai lepak CC kan ....sebab umah masing2 dah ada internet ...n pc n laptop n i pad n tablet bagai .



game nih best sebab kita ada misi kita .....kiter sebagai novice ....mengembara bunuh raksaksa pastuh kita naik pangkat mengikut pengalaman kita then kita ley pilih la nak jadi pemanah ke ....satria pandai main pedang ke jadi wizard ke ....then sambung pengembaraan lagi utk unlock kebolehan masing2 ..........ha cam tew la .......

dah bunuh raksaksa dapat hadiah ....dpt barang ....so ley pegi jual ...pegi upgrade senjata .....sangat beshhhhh hahhahahhah dulu bila main siap ajak pak sutan pegi perang sama sama .....

n sekarang game yg duk main ............

dulu Farmville

dan sekarang ke  Farmville 2 hahhhahah

hahhahah yg version 2 nih best sket sebab nampak real sket kan ....ayam2 tew pun duk jalan jalan merata rata . TQ yer jiran2 kebun ai yg selalu dtg jadi my farmhand  n tolong bagi kambing n ayam ai makan ....tolong siram pokoks semer ....tq tau

ok dah bai ...nak gie bagi ayam makan japs

so apa game yg kowang suka n apa game kat facebook kowang rasa paling best?

10 comments:

Syafiqah said...

Moon,
Fiqah pun gile main game The Sims smpi sekarang ni main Sims Social yg kat FB pulak..Mmg bole buat gian game Sims ni. Yg best psl game ni, mcm Moon ckpla. Bole create rumah lawa2. Hehe.

Trying To Be Muslim.. said...

http://ayeshasouq.blogspot.com/

Assalam dear.....Mas just came back from Doha. Raya kat sana sbb abg zul xdpt g haji..:(kesian dia..last minit cancel, ye lah semua ni ketentuan Allah swt. Bukan tahun ni Abg Zul mjadi tetamuNYA. Insya'Allah tahun depan....Aisy raya dgn mie....and minggu depan dia 'sunnat' tooooot:P. Hopefully thing goes fine.

A request & info:
Incase muni pernah dgr pasal bedak arab ni. Boleh ke mas nak mintak muni link kan ayesha list ni dlm blog muni? Let me know if we have to pay the fees..xper, no hal. Buh dlm blog list pun xper....let me know later ye...

Owh tweet mas tew, mengong je sbb asyik kene hack. Boleh try noor_safieza. Ni tweet baru. Instagram @ safieza and boleh wassup ye at no 0145397220. Thanks dear...hope everything goes fine n wonderful for u....

Trying To Be Muslim.. said...

Mas x pandai main game....klasik rasanye....muahahahaha....tp suke main puzzle yang hang man tu. Masa kecik2 kita main teka2 puzzle, salah sampai habis, kene gantung....huhuhuh...

✿MisS NadRAH♥ said...

wah...game lover jugak sis ni=)
hehe..saya suka main cafeland n farmville dalam fb.
dalam laptop feveret main plant vs zombie..huhu

faY said...

kak moon maen sims online ke?

ade link dwload sims tak?

Sarah said...

salam. dulu pun sy suka main the sims, ragnorak sampai buka pc jual bende! and farmville. farmville 2 takut nak coba.. takut addicted tapi dah mula usha2 wakakaka..

efzet said...

salam kak...saya pun minat giler main sims tu..red alert pun sama..tp red alert tu main ms skola rendah..skg ni da 26,mmg syokla! sama plak kite ye...igtkan ppuan xminat main red alert tu.hihi

efzet said...

salam kak, sy pun minat main sims gn red alert tu..red alert tu main ms skolah rendah...skg da 26 da..mmg syokla ms tu...suke sgt!

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Huhu..nieza dulu giler main the sims..semua collection ade..tapi skang tak dah..main game kat handphone je..macam ade..the sims pon ade..tak install lagi..kang install kang melekat plak jadinye...kesian rania raisya tak dpt main dgn mama dia ni...

Game red alert tu dah lame kan. .hubs suke main..nieza tak minat..hehehe

pelangi chenta said...

sy suka main the sim.sampai ralit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...