Tuesday, November 27, 2012

Pegi ke umah owner Rizqcake

Sabtu ari tew kan gie amik kek kat Setiawangsa . Sekalik sampai mak ngan adik Ila pun ada sana . Apa lagi kan terus gamat umah Ila mau tak nya sora cam halilintar ,,,,eh tew sora Ila la hahhahahah ampun Ila sebab mengata terang terangan hahahhah im just kiddin la lalink .

Ila , rasanya dah 2 minggu kan bila weekend je muka aku nyemak kat umah nko kan . Ari tew singgah sebab sementara tunggu nak pegi spa ...nih tora dtg lagi ...nak amik kek konon ....2 jam nko melepak umah org hahahhahah

Yg jadi lama tew sebab mak n adik ada kat sitew ...apa lagi terus kak nam kak nam gitew sembang Pastuh tambah jeles sebab Mak Ila kemain kurus pas consume 2 din ALSD2 ...hilang dekat 8 kg ...hebat la makcik ........so jeles hokey .........sampai poek yg asal duk dalam bilik kije terus bawak semer alatan dia wat kije depan kita org semer .......ooooo en Poek nak join jugaks kan .....hahhahah

Tapi kagums betul la Moon ngan Poek nih ....tanggan dia n dia nyer skill mmg hebats ....cakap je nak kek apa bentuk apa semer dia ley buat . Rsanya ramai dah my blog readers kenal sapa Rizq Cakes nih kan . Siap ada time tew Ila siap suh ai jgn mention apa apa pun pasal Rizq Cake kat my blog ...sebab dia tak sampai ati nak tolak order ....melimpah2 org order sampai yg email ai sdey sebab Ila tak terima order pun ada ........

Lor nak wat cam na dia org pun nak menang tangan ..........tew la ....buat lagi kek kek cantek cam tew . Kan bila semer tgk kan dah geram ..........acam maner?

Ari tew sampai tgk ada kek nih atas meja ........rasa cam nak rembat je kasut tew ...sebab sweet sangat ...tapi nih belum siap kata nya .....tak pedulik ai nak jugak amik gamba kek nih 1 hahahha ....

Moon kan ada letak gamba  ni kan .......kowang caya ke ai buat tew .........hahahhahah sebenarnya tew lakonan semata mata ..........hahahahh tp gediks nak tunjuk ke pak sutan hahahhahahah ...

Nih la the real artist nya .........tukang deco cake ......steady je tangan nih .....Ai nih pegang pipping beg pun dah nampak tipu ....cam pegang ikan utk di persiang je .

Ha begini la cara nya .........


Moon selamba je masuk dlm bilik kek tew .......pastuh cam wartawan plak duk tanya mcm2 ...eh nih apa nih poek ........wah nih nko buat ke .........wah cantek nya . Ai nih mmg jakun kay n plus org cam ai nih yg tak berseni langsung nak uli2 nih mmg kim salam je la nak buat artwork cam nih . Gentel plaster-cine nak buat kucing jadi lembu adalah hahahahhah .

Masa nih dia nak siap kan order cookies nih tapi nak jugak dengar org org pompuan sembang hahahhaha . So bila dia dah park depan kita org mmg terus la Moon snap few picture pastuh ai mmg kagums la ngan dia .......selamber je lukis cam tew . Cam senang giler .



HIshhhh kagums hokey 

Ni je panduan dia . Org kalau dah tangan pandai melukis tew apa apa pun vley jadi ...


tup tup terus siap .........laju betul la ...Moon kemain la nak tgk dia lukis yg lain sekalik Pak Sutan dah call suh amik dia ....so terus la ai balik ......kalau tak mmg tak reti2 nak balik hahahhahahha

So bawah nih nak share few cake yg ai pernah order ngan dia org 

 Rainbow kek ni la paling hot sebab pastuh kira berbulan gaks la dia org asek terima order rainbow kek hahahhah . Nih kek masa bday Rafiq 1 thn


 kek nih pun satu hal ....pas semer tgk kek nih terus demam Angry Bird hahahha Ila kata mmg kije poek buat Angry Bird tew je hahahhahah
 antara few cake yg kita org order

Nih kita org masa sambutan hari kemerdekaan ...nih thn lepas kot kalau tak silap

 Giler kentang terrer la dia org nih ...im so proud of u la Ila n Poek

 
 
    
 Pitam la mak mak kalau bukak blog ai hari nih .........lagi pitam kalau tgh tgk blog anak plak ada sebelah nampak kek kek nih . Jgn salah kan saya ek kalau dia org nangis guling2 kat sitew hahahha

 

Hahhahah alahai tgk gamba2 kek terus cam lapa plaks .........So kalau sapa nak contact dia org ...kat bawah tew moon letak kay .......tp make sure order awal2 biasanya kalau last minute mmg dia org tak dapat nak terima .........

Facebook : RizqCakes
Email : agakkacak@gmail.com Fuad / Poek

4 comments:

Filla ~ Kasihs said...

huwaaaaaaaaaa kagum gila ngan kerja poek and ila.. halus jer... aku buat cukur jambul anak nanti confirm nak order cake gambar kasut tu tau.. Poek ko bz ke tak ke.. ko kena buat gak untuk aku.. hahahah

hOtMaMa said...

Mmg kagum sangat dng hb Ila nih.. dia lukis selamba jek atas kek.. & pernah rasa choc cake & red velvet cupcake dr Riqcake mmg sedappp & terbaekk!!! good luck Riqcake!

ila de cute said...

filla, kalau ko yg order, aku wajib paksa poek buat utk ko...terharu aku, org glam mcm ko nak order kek dgn aku...auwwwwww... lama giler aku tak jumpa ko, rindu nya kat ko...mcm duduk london je kan langsung tak jumpa...sobsss

mrs kayrul said...

comel2 betul kek tue..bukan anak guling2 nangis tengok kek..nie mak pun join guling sekali...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...