Tuesday, September 09, 2014

Kusut

Korang pernah tak di mana akan ada satu masa korang akan rasa serabut sangat kepala nih . Semer benda jadi tak kena ...pastuh rasa down sangat sangat



Well skrg Moon mmg tgh dlm keadaan tuh . Kadang kita tak der la bermasalah pun sangat tapi bila org yg bermasalah cari kita terus kita pun cam masuk sama dlm masalah tuh

Kadang tuh 2 3 org terus cari kita mintak pendapat mintak bantuan mintak nasihat

memula cam ok ...i will be a good listener ...tapi sudahnya empathy tuh berlebey plak cam aku plak yg ada masalah ..aku plak yg susah hati ...aku plak yg serabut kepala duk pikir cam na nak buat ....faham tak

maaf la ayat pun mengarut mengabang sekali ............phewwwwwwww ...tak pa ..nak luahkan jugaks sebab skrg nih my cup is too full

Kawan moon kata tak pa Moon , kita nih kuat sebab tuh la kita di takdir kan membantu org lain  
 
Insyaallah ... moga Moon kuat utk membantu

Kadang tuh stress jugaks . Yer la kita pun manusia biasa jugak kan . Kadang tuh terpikir jugak ...aku pun tgh banyak masalah skrg . Sekalik datang plak masalah org ...org neh bley plak call citer panjang lebar . Pastuh moon plak terlebey sudah menghayati watak ....pastuh kepala pening sebab terlebey load ..pastuh susah hati plak kat org tuh ..pastuh kepala hotak dah duk pikir dah apa yg Moon ley buat utk membantu . Pastuh Moon plak sedey over over sebab tak ley nak bantu banyak . Pastuh rasa tak sanggup nak bgtau org tuh ..sorry , saya skrg pun tgh ting tong dan saya takley nak bantu ...... alahaii

Skalik masuk plak msg dari org lain plak bagitau itu ini semer . Yg tadik pun tak habis telan lagi ...dah dtg yg lain plak . Yg nih plak tak sabar sabar mintak solution mintak nasihat ...kita pun bgtau takpa i will try ...aleh2 besok dia msg plak ha cam na semalam tuh ......adehhhhhhhhh

Yup ai paham some people mmg akan berada dlm keadaan yg amat susah amat stress but ada time jugaks benda nih muncul time kita pun tgh nak pecah kepala .......n rasa seperti nak hantuk kepala kat dinding


terus pujuk diri sendiri ...sebab kalau boley ai tak mo org org yg ai sayang nampak ai dlm keadaan yg tak beberapa bagus . Pak Sutan slalu kata jgn amik semer benda terlalu serius ...tu kan masalah org . Kita buat mana yg termampu dah la . Kalau tak ley bukan salah kita n bukan nya kita tak cuba ...cuma tak dpt...hanya Allah yg tahu

Kadang nangis sorang2 sebab rasa cam stress sgt ...lepas tuh lega cam org angkat batu atas bahu campak kat tepi


So its ok too cry ...sebab lepas tuh akan rasa lega sket .





Then , moon ternampak kata kata nih n terus tersenyum .....Insyaallah ...Insyaallah ...ada jalan nya ...

"Sebaik-baik manusia diantaramu adalah yang paling banyak manfaatnya bagi orang lain" H.R. Bukhari



3 comments:

zonaku said...

x per moon. u r strong, sebab tu semua datang mohon nk tumbang kekuatan tu...

Allah bakal hantar bantuan dalam bentuk y x terduga bila selalu menolong orang lain.

& yes, it is ok to cry.... sekadar luahan rasa saja... x salah pun

Miss Moon said...

TQ Zonaku ..

baca komen u pun dah buat ai rasa special . TQ so much dear ...hugs

Aidura Sofiee said...

Assalam.

Moon, sharing is caring...

Saya selalu bpesan pd diri sendiri sekiranya mempunyai masalah berat yg tidak tertanggung dek rasa; agar sentiasa meminta bantuan dari Allah Taala dgn cara berdoa dan mengamalkan zikir/doa nabi yunus (semasa berada di dalam perut ikan nun) sekurang2nya 100x. Lagi byk, lagi baik... 1,000x.

In shaa Allah, DIA akan menghantar bantuan melalui seseorang utk menyelesaikan masalah tersebut dan beban perasaan yg berbuku di dada lesap begitu sahaja. Always trust in HIM.

Moon, you're a very strong person. Percayalah, Allah akan sentiasa membantumu, in shaa Allah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...