Wednesday, September 24, 2014

sangat berguna

Sejak dah ada waze neh mmg senang kan . Bagi je alamat ...zass terus sampai . Kalau dulu siap call tanya apa landmark ke hapa . Yer la org tak cekap sangat kan

Kalau jln dlm kl tuh ok lagi sebab dulu dulu duk slalu naik bas ..tapi dah masuk area PJ ke Shah Alam mmg tak tahu la kecuali tempat2 yg biasa pergi je ...

Tak kesah la Waze  ke apa yg korang pakai , tapi yg pasti nya GPS nih mmg mudah

padahal dr umah nak gie TTDI je pun ...walhal dah tahu jalan tapi nak set jugaks sebab nya

laki mak suka tanya ...ada jam tak ....dlm waze ada bgtau tak kat mana mana yg jem ...sebab apa senang nak elak

kadang pak sutan neh lagi suka bini dia yg jadi pandu arah ...mebi kalau ngan phone dia tak ley nak tanya banyak soklan

' mummy , jauh lagi tak exit tuh ' nak himpit kiri terus neh

,berapa KM lagi kita nak sampai '

'napa jgn slow neh ...cer awak tgk ada accident ke '

' ada polis ke ... '

' berapa minit lagi nak sampai '

'cer awak cari dlm tuh apa tempat yg best kat situ '

so moon plak silent kan waze tuh ...so abg sayang sila la dengar sora bini neh ya .....4 km lagi utk exit 111 (contoh nya )  ...so kalau naik ngan pak sutan mmg moon la jadi waze nya . Tetiba terus dia tanya jalan semer ...kalau dia pegi sorang2 vley plak kan .

Plus skrg neh duk bz manjang ...semer org carik dia ... semer phone bini pegang . 1 tgk waze pastuh 1 reply whats app dia ...whats app plak 2 3 terus skalik ......

' daddy kalau saya jawab tgh driving org tak pelik ke ....dia neh kata tgh driving tapi siap ley type reply message bagai '

pastuh kejap2 cer awak bukak email saya tgk email dari org tuh ....cer tgk apa saya reply pastuh dia reply apa plak .....cer cari whats app saya tgk ada tak saya inform pasal hal tuh ...kalau tak jumpa cer search msg ...ok cer awak tepon dia neh ....

mmg jadi secretary berjaya betol ...so bila bini dah baca msg kije dia harus la bini dia plak banyak soal . Dia hantar msg cam nih je kat awak ..napa ayat dia cam nih ...kalau tulis elok sket kan bagus ...kita nak wat kije pun sonok ....nak mintak tolong tapi ckp cam nih ...apa nih ....sian nya awak

nasib la kan dapat bini banyak ckp mmg cam tuh ...pak sutan cool je senyum

skrg baru awak tahu kan cam na kerja saya everyday , betapa stress nya ,.....tapi saya still ley senyum manjang kat awak kan ..happy je kan .

alaaaaaaaaaa taching plak hati si bini...kesian nya kat awak  ...kalau aku la mmg meletop2 la . Goreng sayo kat umah pun ley keletong keletang bising ...hempas2 sudip sebab geram punya pasal hal kije . Mebi tuh kot beza lelaki ngan pompuan ...pompuan banyak libatkan emosi kots ekekekke

Nasib la kita kije bidang yang sama ....nak tak nak mmg kena paham jugaks kerja masing2 ..

tgk tuh dah melalut ke mana ntah ...asal nak citer pasal senang nya pakai Waze neh ...skalik melibatkan emosi ...so very the pomppuannnn .


n yg terbaru yg best harus la Telegram


mmg meriah la phone ....semer benda nak ada group ...taman umah pun sampai 4 group ...lom group2 lain lagi hahahahhaha .

1 comment:

Mila Hilas said...

sy x reti guna waze..pnh guna skali.ntah mn2 dia bwk.sesat jugak.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...