Tuesday, November 03, 2015

Sarah Hughes GLOBE VIP sale

Sekarang ramai dah tahu dan aware pasal sale ni. Skrg kalau mencari kain langsir utk rumah, ramai dah mention Sarah Hughes Globe. Sebab kain langsir kat SHglobe ni mmg murah dan berkualiti. Sesiapa yg mmg dah biasa dengan kain kain langsir nih mmg tahu sangat mcm mana kualiti kat sini. Atau sesiapa yg mmg 1st time kat sini pun suka ngan range kain yg ada. Plus plak kalau time Moonpunyerblog buat sale mmg kain langsir jadi murah la...

Tapi seperti juga jualan khas mcm Sogo atau Aeon buat contohnya, tempoh sale adalah terhad. Seperti Moon buat nih juga terhad pada 2 hari atau 3 hari. Ini bermakna harga murah nih bukan sepanjang masa boleh dapat ya.

So sale kali nih berlangsung pada 23, 24 dan 25 Oct 2015 lepas. Siapa yg dtg ke Lvl 7 Sarah Hughes Globe, Home Furnishing Department akan dapat badge VIP yg melayakkan mereka utk dapat diskaun yg sangat banyak. VIP sale ini adalah by invitation only. Kalau nak invitation sila follow blog Moon atau Facebook Miera301 at Sarah Hughes Globe. Sebab, Moon akan update dan war warkan di sana.

Facebook : Miera301 at Sarah Hughes Globe 
Instagram : Moonpunyerblog

Kebiasaan kita buat 2 hari, rupanya ramai juga yg request utk buat pada hari Jumaat. Sebab lunch hour hari Jumaat adalah lebih panjang. So sempat la nak dtg pusing2 n beli kain kat Globe. Jadi, kali nih sale berlangsung selama 3 hari

Day 1 Jumaat

Sepatutnya Moon dtg pada Sabtu dan Ahad aje. Tapi sebab ramai yg kata nak dtg Jumaat maka akak cuti Jumaat tuh n dtg kat sini. Rupanya ramai yg dtg. Moon plak dtg sorang2 so mmg tak sempat nak snap gambar sangat .

Masa dtg tu Moon bawak dalam 120 badge, end of the day tinggal dalam 10 badge aje hahha .

 Rupanya ramai yg dtg untuk beli langsir khas utk rumah baru. Ada juga yg dtg untuk intai2 kain apa yg available tapi end up of buying jugaks.

 Filla and Peej pun datang jugak. Filla pun dtg kejap sebab dia org lepas tuh nak ke Matrade utk setup booth Ellfie. Asalnya kata dtg kejap utk pilih langsir bilik, tapi sudahnya jadi lama plak kan sebab tak tahu nak pilih mana satu. Peej pun akhirnya terjebak pilih langsir bunga2 utk bilik....tetiba dalam hati peej ada taman auw.

Filla plak memula nak yg plain tapi memandangkan langsir bilik dia skrg pun dah plain....Moon n Peej berjaya racun dia suruh amik printed punya hahahha. Jenuh buk pilla pujuk Pak Radie hahhaha....sikit lagi Filla nak guling2 atas lantai tingkat 7 tuh ( ok tu ai tipu...tapi kalau nak bayangkan pun tak apa hahahah ampun pilla )

Tapi yg klaka nya Peej n Filla ni....org dah bgtau sila tgk sticker kuning. Tapi mebi sebab mata duk tgk banyak langsir sampai apa moon ckp pun dia org tak dengar hahahha.Patut la dia org duk perati harga di kertas tuh ....bila bagitau harga sticker baru la dua dua senyum kemain meleret hahaha n terus pilih langsir paling mahal....amboi amboi taknak kalah hokeyyyyyyy hahah

 Boleh plak terjumpa reader yg beli bag prelove Filla jual kat blog ari tuh . Meh la kita amik gambar utk kenang kenangan n boleh tunjuk kat uwan.

Biasanya kita org punya reader lebih kurang sama je n kalau kenal kak pilla misti kenal Peej n misti  kenal elly....and misti kenal moon jugaks kan. Eh tetibaaaaaaaaaa hahahah

Tapi event2 macam ni la membuka peluang utk kita jumpa readers kita. Bukan setakat kenal di alam maya sahaja tapi boleh kenal in real life juga. Masa sale globe ni la Moon dpt jumpa semua n sembang ngan semua org and buat kita rasa seronok. Sebab sebab korang yg setia baca la ... yg membuatkan Moon rajin nak update dan mencari benda yg boleh Moon give back utk korang. Macam event nih, Moonpunyerblog mampu beri anda diskaun yg kebaboooommmmmmmm

 Turut dtg adalah Julia Johari and she wrote such a nice and compact entry which i love so much. Even dia pun tak caya harga tuh. Sempat la Julia beli langsir utk adiahkan pada rumah parents dia. Sweet sangat . Mak kita misti happy kalau dpt hadiah langsir bukan.

 ni je la sempat snap ...sebab bila reda sket org baru boleh pegang kamera. Rupanya Jumaat pun ramai org dtg...Moon plak 1st time dtg hari Jumaat.

 ni je la gambar yg ada hahha tuh pun dari phone. Moon dalam kol 3 lebih baru pergi lunch sebab tak sedar ..tiba tiba perut berbunyi n tgk jam dah kol 3 rupanya. Naik dr makan ada chinese reader tegor n dia pun dah selamat tempah langsir utk tingkap umah dia. Thanks tau dear sebab sudi baca blog Moon and follow blog Moon and I hope u understand every words i wrote hahha

I slalu baca blog u Moon

xie xie nie

nama je i skolah cina tapi bahasa cina punya berkarat. Kalau dulu masa skolah boleh la juga cakap sket2 ...la ni hampehss.


Day 2 , Saturday

Yer ...mata korang mmg cekap . Pasti ramai yg kenal sapa yg bertudung purple tuh kan. Yessss its Neena Anuar dan kawan nya Ina Achik...

Kali nih mmg ramai blogger blogger hebat dtg n join sekali sale nih. Neena pun tersangkut membeli langsir utk umah dia. Last time dia beli langsir purple yg sangat gorjes utk bilik dia, kali nih dia beli utk ruang tamu jugak. Mmg untung Neena kali nih sebab dapat beli kain designer yg sangat cantek pada harga yg sangat murah. Siap ada penasihat peribadi yg sangat pandai deco deco umah. 

Moon 1st jumpa Ina siap terlupa apa nama dia. Tapi siap mention ...u yg rumah lawa hitam putih tuh kan hahhahaha rupanya laki Ina nih org terengganu n Ina nih sangat pandai cakap Terengganu. Jupper geng laaaaaaaaa.
With Mimy Hamid and Dya Pinkymomma . Mimy siap jadi personal shopper utk hari tuh. Siap membeli langsir utk umah sendiri jugaks. Diya pun sama beli langsir fink lagi uols...mmg matching ngan trademark u pinkymomma.

 Ha ....sapa kenal awek cun tuh sila angkat tangan.  Kak Ai in da house u ols...atau trademark Kak Ai di blog ...Kak Ai Keliwon hahahhah. Lama giler tak jumpa Kak Ai...Kak Ai ni sangat strong...dia kena pergi dialisis 3 kali seminggu. Tapi dia sangat positif dan atas sebab tu Moon sangat respect n kagum pada Kak Ai.

 Encik Bukhari yg mmg dtg dari Penang khas utk borong langsir .

 rancak je di aorg bersembang....Moon sempat la join kejap kejap ...nasib baik dia org nih pandai layan diri. Bila blogger2 jumpa mmg kecoh la kannnnnnnn hahahha

 ni adalah masa happy hour. Kain di potong jadi RM1 only...mmg laju je dalam masa setengah jam je habis. Kain plak mmg cantek n tebal...kasik licin ya u ols

 
 
Pak Sutan bergambar bersama husband Engku r t n y . Baik sungguh husband dia sebab dtg belikan langsir utk wife ...sweet sgt.

 bila dah tgk balik gamba ni, macam berkenan la plak langsir nih....cute sangat

mmg gigih la dia org memotong kain. Non stop org dtg hahahha....besok mmg sakit sakit badan la semer staff kat sini ehehehhe. Sebab day 2 pun kaki Moon pun sakit2 juga hahahha sebab duk jalan aje kan. Tapi dalam duk penat berdiri seronok tuh lebih sebab boleh jumpa ngan anda semua. 


Day 3 Sunday

 Day 3 pun sama meriah hokey .. kali ni Moon bawak skalik anak anak tapi dia org duduk kat office di lvl 10 bersama ngan Umi. Semalam tinggalkan Sarah kat umah tapi dia asik nangis je n susu botol langsung tak mo. So bawak skalik, bak kata pak Sutan, senang kalau dia nangis ley bagi kat mummy dia terus. Mummy dia je ada 'ubat' nak bagi Sarah diam ...amboiii

Tapi sudahnya Cik Sarah duk tido je...kjap kejap pergi jenguk tgk dia tgh lena tido. Abg n kakak plak duk tgk movie

 
 so boleh la Moon pusing2 tgk org pilih kain....edar badge. Explain harga n etc

 ngan cik adik manis Yaya Natsumi. Moon join contest give away Sembonia yg dia anjurkan la hari tuh. Yaya duk nampak ramai yg share pasal event sale nih,....terus dia ajak mak dia dtg beli langsir jugaks. Kalau nak tahu langsir apa Yaya pilih utk bilik dia tuh kena tunggu dia share...kalau dia nak share ngan korang la hahahah  amboiii laju je nak tgk langsir bilik anak dara kan.

 Tq Ilmar n wife sebab sudi dtg....tak sangka plak Ilmar dtg n membeli langsir. Ilmar kata wife dia la yg baca n bagitau pasal sale....dia pun terkejut. Eh ni blog Moon...ni member opis nih hahahha

 bersama sama ngan akak yg sangat sporting. Ni mmg khas amik gambar nih sebab nak tunjuk kat cikgu Yanti hahahah

sambil bertemu readers....sambil sambil tuh boleh la kita bergambar ahaksssss

 di sebab kan org ramai masa ni ...bos pun potong kain jugaks ...hahahah ni baru bos berjiwa staff..2 thumbs up. Ketan bgtau...dia ada stop kat RnR kat mana ntah hari tuh. Tiba tiba ada org tegor dia....eh u Globe kan...Moonpunyerblog tu. Terkejut dia...

 
 Hasil borong utk 1 umah. Tq Sharifah Hunny....bak kata dia..mmg dari pintu depan sampai la pintu belakang mmg semer langsir globe hahaha.

 pic credit to Facebook Sharifah Hunny...tu sempat anak teruna dia posing kat himpunan kain yg mak dia beli hahahha. Hasil  pilih n sopink 3 jam katanya


"Hi semua, hari ni nak buat status sharing is caring. Semalam we all pegi buat langsir untuk rumah baru. Alhamdulillah, dapat beli kain langsir yg super duper murah untuk rumah baru. Terkejut weh tgk black out curtain RM15 semeter. Ku memang berangan nak buat black out curtain untuk bilik sebab konon2 nak bagi bilik nampak macam hotel. Hahahaha. Memang tak rugi lah pegi memborong langsir untuk satu rumah semalam. U all yg nak cari langsir murah sila lah follow Munirah Moon ye. Memang berbaloi2." Amalina Izzah Roslan

Tq dear Izzah..

Tq semua yg sudi dtg....maaf kalau tak sempat sembang lama lama atau terkurang apa apa ya

Pihak Sarah Hughes Globe pun nak mohon maaf kalau ada kekurangan dari segi servis dan layanan masa di sana. Jikalau ada apa apa feedback atau komen boleh kemukakan pada Moon . Moon akan sampai kan pada mereka...sebab feedback dan komen anda semua amat bagus utk memperbaiki lagi mutu perkhidmatan mereka.

TQ semua...n moga kita jumpa lagi pada sale akan satang yg Moon pun tak tahu bila hahahah.

Kalau ada sesiapa nak share kat IG boleh la guna #shglobe #moonpunyerblog Atau #langsirmurah

xoxo

12 comments:

Julia Johari said...

Happy to read here kak moon !

A.I said...

hehe...thank u moon sayang ^_^

nina suhaina said...

Bila tengok balik gambar ni rasa menyesal pula tak beli langsir kartun2 princess tu huaaaa T_T

Mimy Hamid said...

terima kasih byk2 kakmoon..ai is happy tak sabar langsir siap....nnt ai tunjuk kay

Nissa Azmir said...

huwaaaaaa terlepas... baru nak tukar langsir umah, huwaaaaaa

Zalina Hany said...

seronok tgk u olss boleh shopping..sy nak pergi tapi jauh pula..harap next sale boleh join

PinKy MoMMa said...

kak moon happy sgt dpt jmpa kak moon..dah la baik hatiiii..tenkiu kak moon..nnt kita jmpa lagi ya kak..tqq kak moon jemput ;)

Yanti Isa said...

Terima kasih moon...mmg berbaloi-baloi membeli kain di globe. Nanti dah siap jahit langsir adik...akak tayang lagi :)

irra yyan said...

waaaaa kalau ada rumah sendiri best nie...nk follow la bila ada sale nk beliii

Puan Wawa said...

rambang mata tengok kan..")

Lyna Y. said...

Huhu...blum kesempatan nk join. Moon...by invitation tu camne eekk..??

nadine said...

tahun ni terlepas...mission 4 d next year.....tungguuu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...