Thursday, October 29, 2015

Anak Anak


Lama tak sessi amik amik gamba anak anak. Last week kan banyak cuti sebab jerebu kan. So budak2 nih pun mmg tak ke mana mana sangat. Nak main main kat luar mmg sah sah la mummy dia takkan kasik punya kan. Weekend pun tak ke mana mana pun. Semua perintah berkurung

So sementara mummy jemur kain boleh la dia org kuar kejap.

Cik Sarah yg skrg sudah berumur 1 thn 10 bulan

 Rambut dia belah depan kemain la panjang sampai tutup mata. Tapi Pak Sutan kata takyah potong ...ikat je . So sekarang mmg rambut dia asik ikat pokok klapak aje

ni la budak kuat mengusik semua org

Papa kata Sarah nih pak lawak hahahha

rupanya dia org duk kutip siput siput babi nih ...adoiiiii

Sarah, napa pakai selipar mcm tuh hahahha

Kat belakang tuh mmg banyak siput babi. Hari tuh tanam pokok pegaga, kemain cantek naik. Sekali ada plak siput babi yg jaga kesihatan gie makan semer daun pegaga tu. Depa buat kenduri plak.

Pokok pudina pun dia org makan juga. Apa petua nak halau siput babi ni ya. Kalau malam malam mmg banyak la dia org kuar buat kenduri makan daun. Yg nih abg Isk kutip dr celah2 pokok. Hahhahah ala takat main siput babi apa la sangat anak anak....mummy kamu dulu siap pergi cari cacing banyak2 pastuh main masak masak ngan kenkawan hahhaha....mmg la bunyi euwwwwwwwwwwwwww tapi masa kecik ada ingat kotor tuh semer. Tak ada kan...........hahahahhaha

Si adik nih plak kemain la bising mulut dia....ciput ciputtttttttttttt ciput

 ni la ketua kutip siput ...si adik 2 org tuh layan je si abg nih...

Petang boleh la kuar kejap kejap ..tuh je la aktiviti budak2 ni

6 comments:

Hanim Hashim said...

alahaiii makin comel sarah tu .... sitap sitap mata dia hehehe :D

nurul ayuni shafie said...

kak moon, umah bapak mentua sy ada racun utk halau siput babi. dia beli kat kedai yg jual racun2 ni. dia kan petani, jd siput babi mcm byk jgk la.

YieN said...

Comeynya sarah.. Geram tgk rambut pokok kelapa dia tu, hehe!

Khalid Kyle said...

Cantik gambar2 kt atas ni
ambil guna kamera apa ya?

Jom Terjah : Trend Popular Berfesyen Dan Bergaya Jejaka Masa Kini! :)

Alia said...

Comel nya anak anak you! Plus, your photography skills amatlah to die for!

Puan Wawa said...

comeynyeee...")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...