Wednesday, October 21, 2015

Belangkas

Peribahasa melayu selalu sebut 'macam belangkas' yg bermaksud kemana sahaja berdua je. Belangkas digunakan sebab belangkas mmg selalu di temui di laut cetek dalam keadaan berdua dua iaitu sekor jantan n sekor betina.

Sebenarnya Moon pun sama cam tuh. Dari zaman belajar lagi mmg slalu ngan Sutan je. Most of the time la kan. Pak Sutan plak masa belajar tuh kemain la kan. Siap tanya roomate Moon pakai baju apa hari tuh lepas tuh dia pun pakai baju sama kaler. My inspector sahab tuh mmg cam tuh hokey Muka je nampak garang tapi dalam hati ada taman siap dengan burung kerkicauan dan rama rama berterbangan. Macam mana la Moon tak terpikat kan.

Hari Jumaat Moon pakai baju kurung batik baby pink. My friend si Fiza nih dah gelak gelak dah masa jalan. Moon plak memang tak tahu apa apa . Sekali kuar dari pintu pagar tetiba nampak ada mamat sorang nih kemain segakla berbaju melayu warna baby pink hokey duduk elok je atas tembok seberang jalan.

Fiza plak selamba je tinggalkan Moon ngan sutan....'aku jupper mung kat bilik la yer' baik punya plan kan. Duduk la sembang kat situ n setiap kali org lalu lalang nak balik ke hostel misti org akan tegor dia. Kalah wakil rakyat la ...ni semer gara gara nama dia Sutan kan. Pastuh dia plak selamba je tanya org

'ha dah amik bunga telor dah? ..'


hishhhh dia nih suka suki je. Tahu la baju macam sepasang...Moon plak segan. Misti org meluat kot tgk....tahu la kapel....glabah laaaaaaaaa siap pakai baju sepasang bagai . Sutan plak lagi dia tgk Moon segan lagi dia mengusik. Mmg kaki mengusik betul.

Bila time kije pun mmg kita org berdua je. Masa kije Maxis pun ...bila masuk TM pun sama jugak. Mmg kalau tak nampak dia mmg rasa rindu sangat hahahha silalah jgn meluat kat saya. Saya mmg jenis yg tak nampak laki saya jadi tak tentu arah.

Hari tuh lunch ngan Lenny and kita org share pasal rumahtangga . Lepas tuh kita org mmg sama je...mmg jenis yg manja kededek ngan laki. Kadang org tanya korang nih dah lama kawen...anak dah ramai...tapi still ke nak manja manja macam nih....nak makan suap suap lagi ke...jalan kadang nak pegang2 juger ke..

ehhhh why not .........

kenapa...lagi lama kawen kena lagi nyampah kat laki sendiri ke....kena takley tgk muka laki ke.

Org kata ..layan la pasangan kita macam kita layan diri dan sayang diri kita. Kadang kalau Moon bz duk buat kije umah n uruskan anak n kije lain lain ...bila pandang muka laki cam kesian plak. Dia plak dah la jenis tak cerewet...kadang dtg dapur bancuh air sendiri. Kalau nak mintak air pun ayat kemain tapis..

mummy ada rasa nak buat air tak

Selalunya Moon mmg akan marah balik kat dia....kalau nak cakap je la....mummy nak air kopi satu...kan senang. Ni ayat lembut je .. kalau taknak buat cam bersalah aje. hahahhahaha tapi tuh la cara dia. Tuh kadang tgk dia duk ralit tgk tv pergi bancuh air 1 mug...bila dia minum cakap sedapnya air mummy buat ...terus rasa berbunga bunga hahahha pelik, tapi tuh la.

Kadang pesan kat dia...awak kalau nak pergi minum ngan budak2 opis tuh pergila...habis badminton tuh lepak la dulu minum2. Boleh bini suruh laki lepak...tapi kadang ayat paling manis gula batu dia bagi....mana boleh lepak lama lama nanti kalau rindu acaner....mcm mana la bini tak jadi manja kededek kan


Dia la pendengar paling setia...tukang dengar segala cerita ceritun. Dia takyah baca paper pun takpa sebab bini dia akan bagi cerita sepenuhnya hahhahaha. Dari dia tak tahu gossip pun boleh tahu. Dia la penasihat terbaik...my very own personal consultant.

Tetiba entry yg dari hati gitew......hahahhaha


2 comments:

Minurul Homestay said...

Sweetnye korang. Macam tu la keluarga bahagia. ;)

Shahida Dzulkafli said...

Sweetnya..
Sha doakan semoga jodoh moon dan encik sutan kekal hingga ke Jannah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...