Tuesday, October 13, 2015

bicara maid

Semalam habis meetingn borak2 la lepas tuh kan... my bos mention skrg gaji maid dah RM 900 pastuh ada ura ura nak naik sampai RM1200 ...pitam hokey.

Kalau cam nih mmg tak ada maid la ai sampai sudah

Dulu ada maid pun setahun aje. Elok je renew utk another year dia plak kena macam macam. Tiap malam nampak lembaga hitam la suruh dia balik kampung. Badan naik gatal2...lepas maghrib je naik gatal...lepas subuh je hilang. Siap histeria semua...so mmg hantar balik terus la dia ke Indonesia.

Dia wat kije semua ok la...kerja umah mmg semua beres

Baru2 nih Isk n Yaya kata ha hari tuh kita org pergi umah kawan bibik kat sini la. Kira 2 3 lorong jugak dari umah kita org.

Tanya kat Isk napa dulu mummy tanya tak ckp.

Sian bibik. Bibik kata kalau sayang bibik jgn bgtau mummy nanti mummy marah n antar terus bibik balik.

Rupanya ada jugak kan...takpa la benda pun dah lama. Walaupun dlm hati cam ....sanggup nko bawak anak aku berjalan ke umah org...hish. Patutla kadang nampak ada barang dlm bilik dia, Rasa cam tak pernah beli bedak nih...rasa tak pernah plak beli dia pad nih.

Rezeki pakai maid setahun aje

Masa tuh mmg kemas gilers uma. Letak baju kotor dalam bakul waktu pagi...balik kije dah siap bercuci dah baju tuh. Nak pakai balik malam tuh pun boleh hahahah betapa mudahnya.

Cer sekarang tak ada maid kadang campak dlm bakul baju kotor ...weekend baru jumpa balik kot baju tuh tak pun minggu depan hahahah kadang nak cari baju pun kena selongkar timbunan gunung Kinabaju hahhahahah

Pak Sutan tanya ...awak nak maid tak

Rasa berat plak nak bermaid. Nanti nanti la tgk macam mana . So far ok lagi. Anak anak pun dah besar boleh bawak diri. Tinggal mek sarah aje la nak kena tgk kan. Umah biarlah sepah sana sini sikit2 tuh. Pejam mata dah la...walaupun sakitnya tuh di sini tuhan aje yg tahu

Tgk la macam mana...lagi pun anta nerseri pun ok je. Dia org pun sonok je

Dulu masa ada maid bila anak kata nak tido ngan bibik terus sentap je hati nih. Jeles hokey, tuh anak ai napa dia nak bibik plak kan.

Kalau gaji maid jadi RM1200 mcm mana la kan ......

5 comments:

-iLLa- said...

ikut hati kita xmo maid..tapi terpaksa..1st maid 8y dgn kita.dh 5bulan dia balik kg.dulu kata xmo dtg lagik..skg dgr kata nak dtg pulak..dh la kita dh ada maid yg baru.maid br ms amik ari tu asik la tido..tgh ari balik time rehat tgk d tido..petang balik abis keje dia tido gak..bila masa dia bekerja kan?masalahnya yg hati lg betambah sakit bila maid tido anak x tido..tkt mereka main bukan2.pastu anta amik ganti baru..dpt yg baru ni alhamdulilah x henti2 bt keje..kesian la pulak tgk kan..rsnya maid ni nasib2 la jenis org kita dapat kan..harap2 yg baru ni ok lah..

LM said...

Hihi LM pakai maid tiga bulan je pastu halau dia. Rezeki tau bagi yg dpt maid baik. LM ni tak kerja, so mmg nmpk apa dia buat. Apa yg kurang mmg blh telan sbb kerja bagus smua clear bersih tp bila blakang kita dia membazir sabun, kuat menipu, masukkan rambut dlm makanan..eh tak tau la rambut ke mandrem sbb dia masak sekali terus jmp rambut berpuluh2 helai.

Dah halau balik tenang hati ni. Huhu

thequeenofthebees said...

ingatkan saya je yang fikir macam tu..lagipun x selesa ada perempuan lain dalam rumah..kang dia ngorat laki kita camne pulekkkkk

Suffiah zee said...

ish ish...parohhh niee.......Assalamualaikum...Hyeeee just nak blog walking... sy ni budak baru belajo...berjinak-jinak ngan blog...kat blog sy mcm2 citer ado...campur2 cam rojak ..pasal deco...masakan...jenjalan...perasaan...sudi sudilaa singgah blog sy yg tak seberapa....d jadi follower sy...follower sy adalaa sekereat jerr...sob sob ...nie blog add sy http://heaven2104.blogspot.my/

Presten Zacharof said...

nice

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...