Thursday, August 25, 2016

Aloe Vera Gel

Masa Moon pergi launching perfume Dr Sheikh hari tu , sempat berkenalan ngan Hasmiza. Sempat sembang sembang n rupanya Hasmiza ada jual Aloe Vera Gel drink. 




Sebelum ni mmg dlm group ibu ibu taman area rumah ni mmg slalu duk sembang pasal Aloe Vera Gel ni. Moon rasa mmg dah lama dlm pasaran sebab Moon mmg ingat bentuk botol dia yg unik tu. Sebab masa zaman sekolah budak2 sekolah terutamanya yg Chinese dia org mmg suka bawak air masak dlm botol ni. Sempat tanya kat dia org ni apa semua. Dia org kata parents dia org mmg bg dia org makan Aloe Vera gel ni sebab bagus utk perut. Tapi sayang nak buang botol ni sebab comel...Sebab tu la sampai skrg Moon duk ingat n tahu pasal kebaikan Aloe Vera Gel ni

So bila tahu Hasmiza ada jual maka boleh la kita cuba kan 



Kalau nak makan Aloe Vera Gel fresh dari pokok mungkin tak lalu kan hahahhahah tapi ni dah siap je n terus minum je. Mmg jadi mudah la kan 

Yang Moon tahu, fungsi utama dia adalah utk kesihatan usus dan penghadaman kita.

Mmg sesuai bagi Pak Sutan makan juga. Untuk maintain kan kesihatan usus dia. Sebab dia pun dah tak ada usus besar kan. Lagi pun dia susah nak makan supplement bentuk kapsul sebab mcm mana masuk...mcm tu la juga rupnya bila keluar hahahhaha . Ini bukan lawak ya tapi mmg betul . Mula mula dia bgtau Moon cam kata mana mungkin...rupanya betul ...sebab doc kata kapsul yg besar tu tak sempat larut pun. Tapi kalau soft gel atau liquid mmg sesuai utk dia 



Membina Badan
~ Ia mengandungi 20 JENIS asid amino, termasuk 7 asid amino PERLU yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Asid amino adalah blok binaan bagi membina badan.


Sifat Pemulihan
~ Ia mengandungi 12 unsur semulajadi yang dapat membantu memulihkan luka akibat calar-calar, luka-luka kecil, luka terbakar dan lain-lain.


Kesihatan dan Kebersihan Gigi
~ Menggalakkan gusi dan mulut yang sihat. Satu kajian pada 2008 yang diterbitkan dalam Journal Applied Oral Science mendapati bahawa aloe vera adalah LEBIH BERKESAN daripada 2 jenama ubat gigi yang utama. Menggabungkan penggunaan Forever Bright Toothgel dengan pengambilan Gel Aloe Vera berpotensi menyokong kesihatan dan kebersihan mulut dan gigi anda.


Mempercepatkan Penyembuhan dan Pembaikpulihan
~ Gel Aloe Vera meningkatkan fungsi fibroblas iaitu sel yang membantu pembentukan KOLAGEN dan ia juga menolong melegakan kelecuran, luka-luka dan calar-calar kecil serta kegatalan kulit.


Pembaikpulihan Elastin & Kolagen
~ Ia dapat menokok bekalan bahan-bahan binaan untuk menghasil dan mengekalkan kulit yang sihat.
Mengekalkan Berat Badan Yang Sihat & Meningkatkan Tahap Tenaga
~ Secara semulajadi dapat menggalakkan pembersihan sistem penghadaman kita. Dengan demikian, meningkatkan tahap tenaga serta membantu mengekalkan BERAT BADAN yang IDEAL.


Menyokong & Menggalakkan Fungsi Sistem Ketahanan Badan
~ Kandungan unsur-unsur perangsang dapat membantu menggalakkan fungsi sistem pertahanan badan kita.


Sistem Penghadaman Yang Semulajadi
~ Secara semulajadinya, Gel Aloe Vera mempunyai keupayaan membersih, dengan demikian membantu pergerakan usus dan meningkatkan penyerapan protein serta nutrien lain.


Membekalkan Mineral Surih
~ Ia mengandungi 20 mineral semulajadi termasuk kromium, magnesium, mangan, kuprum dan zink.


Membekalkan vitamin Semulajadi
~ Ia mengandungi vitamin yang diperlukan dalam diet harian kita termasuk vitamin B12, asid folik, niasin, B6, B2, B1, C, E dan A.






Macam mana rasanya ...rasa dia ok tapi cam payau payau sket tapi boleh je telan. 




Ni la my Aloe Vera Gel n ni adalah size 1 liter 



Kali ni Moon mencuba Aloe Vera Gel bersama Artic Sea Omega 3 Softgel




Kebaikan Forever Artic Sea:

1. Menolong meningkatkan kesihatan jantung.
2. Membantu memperbaiki peredaran darah.
3. Membantu mengekalkan kesihatan kulit.
4. Membantu mengurankan tahap lipid dalam darah dan meningkatkan    
   tahap HDL (iaitu kolestrol baik)
5. Membantu mengukuhkan sistem imun tubuh.
6. Membantu mengurangkan keradangan.
7. Membantu dalam perkembangan dan fungsian otak, mata serta sistem saraf kita. 




Moon mmg selalu beli n makan Omega 3 dan kali ni nak cuba keluaran Forever plak sebab ni ada Omega 3 and Omega 9 dari minyak Zaitun 

Kalau korang berminat juga nak cuba, boleh Email atau contact Hasmiza. mmg laju berdesup je dia akan poskan utk korang 



Contact no : 0148370389


1 comment:

Nooraini Ali. said...

Memang bagus org kata, tapi nak minum tu rasanya lekat kt tekak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...