Tuesday, August 16, 2016

Bawal Power Sempoi Cyberjaya

Ni la antara port makan best di Cyberjaya. Mmg dari dulu sampai skrg mmg sama je rasa dia ...skrg makin femes n ramai org dtg sini semata mata nak makan ikan bawal goreng ni.

Ada macam macam....ada ikan keli, ikan siakap dan ikan talapia goreng. Pair plak ngan air asam, sambal belacan n kicap cili....serta ulam ulaman....mmg lepas mkn tu, u ols bawak kereta balik opis tangan kiri je pegang stereng. Sebab tangan kanan duk melekat kat hidung hahahhahahah

 Nangis kalau ada sesiapa terlanggar susunan ni ...harus kena sumpah 3 keturunan hahhahah

tgk la ....mmg termenung kejap tgk ikan ikan ni semua. Konpius kejap nak amik ikan apa ...

Ikan keli set RM7 - 8
Ikan Siakap set RM 15

Ikan Talapia ( lupa nak tanya )

Sotong set RM 13

harga kalau ada +  - tu maafkan akak yer sebab akak hanya tanya sekali lalu dan tak kuarkan buku n pen utk catit harga muahahahhah

Ni menu minggu bila tah...masa ni amik sotong goreng. Pun sedap juga u olssssssss .



Tadi pergi lunch awal sket sebab perut dah berkeroncong. Pagi tadik makan kemain la awal sekali ngan anak anak nak gie sekolah.

Tapi kat opis pukul 12 l dah lapar sangat dah....telan air setengah liter pun masih lapar acaner. Terus kenyit kenyit mata kat Pak Sutan ajak pergi makan. 

Sampai kat Sport Arena Cyberjaya ni terus bau sotong bakar. Akak perati je abg tu panggang sotong ni hahahhaha. Lepas tu blur kejap sebab tak dapat nak decide nak makan sotong yg tgh bergolek atas pemanggang tu atau nak amik ikan goreng krup krap krup krap tu .

Tapi u ols tgk la sotong tu gebu gebas u ols....siap ada sos plak disiram atas sotong. Terus akak decide amik sotong la

nindiaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sotong bakar gebu dengan air asam banjir satuuuuuuuuuuuuuu

Letak plak ulam daun selom , daun salad n pucuk ubi rebuih...nangis hokey. Nangis sebab pedas pun ada ...habih merah muka ....berair mata n pakej nak meleleh air hidung makan ni. Lom lagi ambil kira peluh yg mengalir kat belakang kepala ni u olsssssss mmg nikmat

Kalau u ols still tertanya tanya kat mana tempat ni just type je Sport Arena Cyberjaya kat WAZE mmg ley jumpa. Atau google pun boleh nampak



Nak masuk dlm ni kena bayar parking RM1 ok

Waktu operasi : Isnin sampai Jumaat
Facebook : Bawal Sempoi Cyberjaya 

Ni dah balik opis dah 3 kali cuci tangan ngan sabun....still duk bau air asam ni kat tangan....aduiiiiiiiiiiii

So tadi makan ikan keli set dan set sotong = RM 20
Air Teh ice and teh o ais limau = RM 3.70
+ tudung bau asap
+ bau kat tangan susah nak hilang
= semuanya PRICELESS sebab mmg berbaloiiiiiii


7 comments:

Hanim Hashim said...

aarghhhhhh stres tekak tengok sotong gebu gebas rendam air asam tuuuuuuuuuuuuu! haha

Shahida Dzulkafli said...

Geram je nengok kan sotong tu..
Mujurlah jauh kalau tak esok tengahari nak gi serbu..

aisha said...

mula2 baca tajuk ingat citer pasal tudung bawal.. rupanya bawal ikan.. hahah sebelah opis kita je ni..

Rozita Abdul Rahman said...

ya Allah... betul org ckp lauk simple pun mengiurkan kan?

~mrs azmi~ said...

rindunya nak makan sotong goreng tuuuu.... skang nampak macam dah makin sistematik cara juallnya.. dulu kene baris panjang... tapi rela sebab sedap.. haha

ciknana said...

kteorg dah lama tak pergi arena..pengunjung setia bus stand jek..hak²
konon nak jimat...

Dkna Abza said...

terliur tengok sotong bakar tu.. kalau hari jumaat, pack x kat sana?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...