Friday, February 17, 2006

kisah cinta kamik


Bila dah ada anak nih terkenangkan kesah cinta nih cam lawak pun ada ..dari asal duk ejek nama Sutan Mahmood sampai lah berkenan , bercouple, berkahwin dan ada anak nama pun Sutan gaks.

I knew Sutan when we r in d same college . Masa tuh aku kenal Sutan pun melalui Alisa ( Sutan's schoolmate) masa memula dia introduce aku kat Sutan aku punya la geli hati ...ada lagi org nama Sutan Mahmood...hik hik Sutan Mahmood mangkat dijulang. Masa tahun 1999 mmg aku ngan Alisa nih hantu lab ..bukan buat kijer pun tapi duk MIRC ..masa tuh lah Sutan akan dtg kononnyer sembang ngan Alisa..aku pun buat dekk jer...senyum sket 2 jer la sebab masa tuh duk sibuk ngayat mamat kat IRC hik hik hik sebab masa tuh semer dah ada couple aku gak yang single mingle .

Bagai nak dijadikan citer aku tukar course ke science comp ..kebetulan plak 1 kelas ngan mamat nih . Cam bagus jer..siap duduk belakang aku , sebenarnya aku pun teruja jugak masa tuh . Dia nih mula la plan mengorat ..main baling 2 kertas main tiup2 tinggal surat ...cam cerita pilem plak .


 Kalau time semer pegi pasar malam beramai ramai misti dia ikut jugaks . Masa tuh la duk sonok kenal ...tgk cam na cara dia ckp semer . walaupun muka dia ala ala bapak org siap bermisai bagai tapi sebab dia ckp sopan je kan terus aku cam suka plak kat dia . Kalau dah balik hostel sambil baring kat katil sambil terbayang muker dia mmg sesuatu la sangat kannnnnn

 1 hari tuh ada org ketuk bilik hostel kata abg aku ada tunggu kat bawah ...aku pun cepat 2 la turun . Rupanya Sutan duk berdiri kat longkang (tempat org selalu bertenet kat kolej) sambil pegang kek cekelat . Ooo pandai ek menyamar .....so sweet masa tuh la Sutan declare ...padahal baru beberapa minggu kenal . Yg best nyer siap bagi aku masa utk pikirkan ..sweet jugak mamat nih . Padahal mmg aku pun syok jugak kat dia tapi control 2 lagi

21hb bulan berapa aku terlupa plaks..masa tuh mmg dah declare..he is so nice so sweet n understanding . Yg best nyer dia nih mmg penyabar org nyer kalau buat hal pun aku la biasa nyer ..lepas sebulan kawan aku bawak Sutan pegi jumpa my family for the 1st time ...jemput berbuka poser. So masa tuh la my brother sempat interbiu him ...and APPROVED yeh yeh yeh .

Mmg dah jodoh kita org ...satu kelas...then dia kijer kat Maxis..then aku plak menyusul ker Maxis..then dia dpt Tm Net ..aku plak menyusul jugak . Mungkin jodoh kami kuat . rezeki tuhan kasik . Masa mula dpt kijer Tm net dimurah kan rezeki dptlah beli kereta hasil simpanan kita org berdua..walaupun tak besar tapi our first car adalah from hasil share kita org ..cayang keter tuh
so bermula la era per couple lan kamik ..dari 1999 tuh sampai lah kita org kawen 2004. Setelah dah kenal hati budi masing 2 dlm masa 6 tahu n..lama tuh . Kami pun tamatkan zaman bujang pada 20hb 8 2004. Even after 6 years he is still my 19 years old Sutan ...funny..the only one cam make me smile even tahap marah giler..kuat melawak ...dan pandai memujuk .Perangai dia stilll sama cam Sutan yg aku mula kena dulu rasa nyer rasa nyer sikap mengusik dia tuh lagi kuat .Tuh kadang 2 dah kawen dah ada anak nih stilll terasa cam bercenta 2 dulu .. cuma 1 jer hubby tak suker..aku suker nangis . Kadang dia sebut jgn nangis lagi lah kuat menangis. Sorry yer abg nanti kiter cuba tahan air mata nih ek .

10 comments:

Mama Aleeya said...

hehehhe...geli hati baca kisah centa korang nie..tp memang betul bila terkenang2..memang byk manisnya...anyway i am very happy for both of u...cinta abadi..lama tu 6 thn...aku respect aa kat korang berdua... Tak selama aku ngan senul....kenal setahun terus tunang...genap setahun lg terus kahwin..so tak byk aa tahu pasal diri dier...apa2 pun semoga korang berbahgia sampai bila2 . Happy for both of u...:))

Miss Moon said...

ha ha best plak taip blog nih . Kalau time otak penuh nak mengarang laju jer naip...kalau otak tgh kosong ...aduiiiii

happy2gether said...

:) waaa how sweet...lama gak korang becinta ek?....eheheh :)

ila de cute said...

ahhaha tu ler kutuk lagi Sutan Mahmud mangkat dijulang... tapi kalau dulu munirah tak layan dia, tak dapat le munirah jadi permaisuri kan...hehhehe... wah bestnya bercenta lama2 cenggitu... kita dengan poek kejap je bercenta..dlm 1 thn cam tu kot... dulu pun memula dia ngorat kita tak suka kat dia pun sebab masa tu dia nampak comot je...tapi dah kawin nampak hensem le plak...kihkihkih (sbb skrg dah tak leh nengok org lain :P)

AzurA said...

aik?.ooic..so maser kiter kat sekolah duluk tak kenal lagiklah koang berdue yer.. tapi tulah kuasa tuhan kan?? sebab yerlah..u just beside me munirah mase dalam kadet tuh and the other side sutan as my little cutie brother.. ermmm..!!

.:. carrelost .:. said...

waaaaa... romantis ler citer chenta korang. hehehehehe.... jealous nih.. hehehehe... takpe, nanti aku pun tulis cerita chenta aku lak. taaapiii... cerita chenta ngan yg mana ek???

hehehehehehehe.....

Miss Moon said...

kak zura : tuh ar masa sekolah dulu tak pernah jumpa pun si sutan nih padahal dia banyak kali dtg main bola tambar kat sekolah kiter . Kiter plak selalu ker sekolah SS main netball..tuh ar tak terjumpa plaks ..

carelost: kalau nko tulis kesah chenta nko mesti best di baca cam drama bersiri gitu ...sebab nya banyak pelakon wanita yang terlibat hahahahah. dengar kata nak kawen yer ker....

Shikin@Ummi_AN said...

Moon...u dulu blajar kat KYPMKL kan?Mmg dulu selalu nampak u berkepit ngan pak sutan tu..hehe

Miss Moon said...

ha ha kita org la yang cam belangkas tew ekekekkeke

tapi luckily dapat kawen ngan mamat yg kiter slalu berkepit ...kalau masa blajar berkepit ngan org lain then kawen ngan org lain ....haaaaaaaa cam ner tew

but i feel so lucky ..that he is the one

Anonymous said...

awal yang baik