Wednesday, February 22, 2006

My baby boy dah 6 bulan

Semalam genap 6 bulan budak kat sebelah nih . Sekarang dah lagi lasak ..dah tak leh nak duk diam ,kalau nak pakai kan baju ngan diapers memang cam cabaran plak hahhaha mula la time tuh dia nak pusing 2 . Ada jer benda nak dibuatnya ..kalau time mandi plak langsung tak nak duduk ...dia akan berdiri ..mandi kan Isk kan ngan mummy sekali kena mandi ..habih basah baju mummy . Bila org suruh duduk dia ..dia gelak jer. Tak jadi nak marah . Tu la kadang layan telatah anak nih mmg sonok gaks .

Hari tuh adalah citer kan dia pasal Jack and d bean stalk ...diam jer dia duk dengar ..tak pun dia duk konpius apa la mummy dia duk bebelkan nih ngan muker dan tangan semer duk gerak 2 ..belum sempat habih citer dia dah tido dah ....hahahha. Apa tanda nyer ? mummy pun tak tahu hahahha ker dah tak sanggup dengar ..baik tido krokh krokh

Hari nih dtg kijer sorang 2 jer . Sian daddy Isk tak sehat duk batuk kong kong kong tapi still bleh tgk bola . So ari nih daddy Isk jadi suri rumah..tadik call dia duk basuh kain ..mesin yg basuh kan . Sian plak daddy ( dlm hati syukur alhamdulillah) . Hari nih hari Rabu ada pasar mlm so hari nih hari pelepasan bagi mummy hip hip hooray ...sebab biasa kalau ada pasar mlm mummy tak yah masak . Hubby kasik cuti masak ...

Ingat nak pegi pasar malam ..langit cam mendung semacam jer takut hujan ..jenuh la nak melarikan diri . So we decided main 2 ngan Isk . Sekarang nih Isk mudah sangat ketawa ...kadang benda tak lawak pun bleh senyum jugak ...getting friendlier huh .


Rambut arrrar cam dah panjang ...tapi tak leh lawan rambut Papa Senul...hahhaha
His fav game sekarang nih main auuu chak aka peek a boo ..main nyorok belakang tiang ...ha ha tuh mummydia la yg excited nak main hik hik . Daddy dia plak yg meng auuu chak kan diri ...lepas tuh dia akan gelak ...klakau betul . Kalau org tgk mesti la heran aper ker hal nyer dia org nih ha ha ha ha . Mmmm rambut anak mummy nih dah panjang ...

Hujan lebat nyer ngan angin punyer la kuat ...Isk pun mandi kejap ajer...sian dia sejuk grrrrrr . Ni mummy amik gambar Isk sebelum mandi . Suker bebenor dia biler tak yah pakai diapers...laju jer ...Tapi kan Isk cam tahu 2 jer mummy nak amik gambar ...malu kots

Dah slim dah Isk ...asyik duk tak diam jer..time tido pun bleh nak meniarap then merangkak ...mata duk pejam lagi pastuh nangis sebab tak tahu nak buat apa . Mummy ngan daddy kadang pun konpius..mimpi ker apa ni?

Ha ni satu lagi pesen baru ...style duduk ala ala sultan dulu 2 hahahahha . Kalau dah dlm posisi nih dia akan
lepak sesungguh hati sambil duk perati org ...bila amik kamera utk snap gambar terus dia tukar ...dan dtg nak capai kamera . Mlm tadik sian Isk ..mummy marah ...hahahha bukan apa sajer jer test 2 masa dia amik tangan daddy dia nak makan jam ...mummy sajer ar cuba try test buat 'aaaaaaaa jgn' 1 st time dia ok lagi then dia try makan jam tuh lagi ...then mummy cuba for d 2nd time ...dia still maintain tapi cam beng kerk' skit ...then 3 rd time terus dia meraung ...sedih bangat sih ...waduh sori dear i didnt mean it ..so to mummy lain kali jgn gatai 2 ...hahahah dah paham dah ruper nyer sekarang ..tiun suara

4 comments:

ila de cute said...

ooo munirah suka ari yg ada pasar malam lah ek...so kalau ila nak gi umah munirah nak suh dtg ari yg ada pasar mlm ke?? hehehe

wah rajin nya mummy dia baca kan story book sebelum Isk tidur...

happy2gether said...

rambut isk dah panjang....ehehhe makin cute baby boy moon ni, ada dah byk papa n mama angkat...xpun boley la berbesan...bagusla baca story book utk baby, walopun dia x paham tapi lama2 akan masuk gak dlm kepala dia..ehhe..teruskan usaha anda...

Miss Moon said...

Tu ar Mai dah panjang sangat dah rambut dia nih ...kalau bangun tido lagi lah ...hahahhah . Hari tuh ada gak potong yang kat tepi telinga...pastuh cam cepat jer panjang .

Bila bacakan story book kat dia best gaks...kadang tuh mummy dia reka jer citer si itik la si bangau lah ...hahahha main taram ajer ..hik hik . Dia pun kalau kiter bukak buku mula la tangan dia sibuk nak mencapai ..tuh yg mummy start reka citer sendiri ...kih kih kih

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik