Tuesday, April 28, 2009

Bersama buk Filla di TM POint

Tetiba aku cam jadi duta Streamyx plak kan ...nko mentang aku staff TM Net nko ingat nko ley dapat discount ka buk pilla weiiii aku nih jaga server bukan jaga streamyx ekekkeke . Ha sila pilih kay nak nasik lemak atau burger ...hahahha ini streamyx combo . Ada juga Streamyx in a box . Nak tahu lebih lanjut sila layari STREAMYX

Kebetulan Moon mmg ke HQ sebab ada kije sket so Filla pun mmg nak dtg TM POint ..aternya nak daftar Streamyx kan ..so kol 3 buk Pilla sampai ngan buk Atta ..Fila wei lawo nyer Atta terus ai terkelu lidah semer akakkaka .
Sessi mengisi borang ...fila nasib ada 2 assistant teman kan nko ..kalau tak misti nko gelabah nak isi borang hahahhaha . Wey bayar 20 sen sebab aku lari naik atas gie fotostat IC nko hahahahha .Filla nko suh aku edit kan ..so aku tulung la edit kasik muker nko bercahaya wah ala anak patung gitew dah rupa nko fil ...ekekekke . Kalau Fara Fauzana di bayar beratus ribu agaknya kalau nko jadi model berapa TM nak bayar ek .
Buk filla yg tekun mendengar explaination dari akak tew ...nasib nko dapat dia sebab dia cam manis je ...sejuk hati org menunggu dak gitew ? Ari tew aku pun dia yg proses tapi umah aku lambat sket sebab kawasan baru maaaaaaSangat slim kan minah minah nih ..langsung aku rasa cam aku ni giant bila duk ngan dia org ...hahhaha . Dah cam mat salleh dah Atta . Fila plak sah sah nampak mlayu
Ok Buk pilla slamat menginstall sendiwi ek ..memandang kan Filla amik streamyx in a box maka dia save RM 88 duit installation . Tapi kena sendiwi pasang la ek .

Ok la misti kowang malas nak baca kan kat streamyx.com tew kan . Nanti kan ramai plak yg komplen kat aku pasal streamyx dia org problem . Maaf ye saya bukan cust service kalau ada sebarang aduan n komplen sila dial 100 . Kadang nih semer perkidmatan ada masalah kan . Sedang kan Maxis ke Celcom ke semer ada complain . Semer atas pengalaman masing masing la kan . Masa Moon bersalin kat Hosp Putrajaya ok je ...2 kali bersalin kat sana aii tak der langsung yg tak puas hati semer tip top . But ada org citer macam macam ...tew la kan nasib jugers la kan . Opss termelalut suda ..


Ok sambung ...
Streamyx combo :

Inside the box, you'll find:

  • 1 ADSL Ethernet modem
  • 1 Streamyx-In-A-Box Quick Guide
  • 1 Streamyx Self Installation CD set-up wizard
  • 1 RJ 45 cable
  • 1 ADSL splitter
  • 1 AC power supply adaptor
  • warranty card
  • phone cable
Nanti la besok besok aiii citer lagi

ada pending cerita pasal bawak isk n yaya ke zoooooo


6 comments:

Liyanaroxx said...

Kak....opis akak kat cyber ek?hehehehe~!! mana tau if pi sana leh jumpa akak ke...teringin gak nak kenal dgn akak...slalu connected dalam blog je kan...=D

Miss Moon said...

ha ha kat cyberjaya ..kalau datang area nih nak blanja akak makan pun vley hahahhahahhahah ....

Kasih Aleeya said...

hahaha...mooonnnnnn tqvm yer.... sgt terharu ko sanggup nungguin gue... kakakakhh.. baik2 sumer kawan2 aku... ko baik..natra pon baikk..peloh2 teman aku gi post opis lak pastu!!..weiii mana akak comel manis tm tu tak sms aku lagik no id ngn password?? tp moon..seyes..aku nak lepak lagi ler ngn ko and gang2 kiter... i miss u all babe!!!

Miss Moon said...

ngak ngapa buk pilla small matter aja bukan apa punsssssssss .

Tew la nanti kiter lepaking together gether kayyyyyyyyyyyyyy

wey dia kan kata 3 hari

Akma M.Rudy said...

ye..ye...moon nih kira sama cam akma le..
kita kan duk IT jaga system & etc tau le...tp kalo tanya psl2 widrawal,kematian sbgainya matii mak nak jwb! so skang nih play safe...kene jgk amek tau..sbb dah kira cam kaunter bergerak dah nih..!

Miss Moon said...

Yup akma ...sama la kiter kalau tak kiter di belakang tabir je mmg tak sentuh pasal tew hahhahah sangat teruk tau i nih ekekkekek until la Filla ask me . Terkangkang i sebuk nanya hahahhahahhaha .

pengajaran yang paling berguna that ive learned ..know ur company n ur product inside out hahhahahahha