Wednesday, April 29, 2009

Kami ke Zoo Negara

Bawak Isk n Yaya ke Zoo Negara . Sian plak Isk tak gie mana mana ek ..alang nak amik dia dari Kajang sebab dia ada kat sana . Last week mama datang umah skalik ,Isk nak follow nani dia . So kami bagi la dia duk kat Kajang . Sabtu gie amik Isk ..then terus ke Zoo . Dah lama dah nak bawak dia tapi asyik tak berkesempatan je . Mmg sonok betol dia sebab dah kenal macam macam animals kan .

Sampai kat dalam zoo menangeh plak sakit kaki tak mo pakai kasut . Tew la suh pakai stokin tak nak . Penat mummy kena kuar balik ke kereta amik slipar Isk . Nasib ada slipar kalau tak kena la
Isk duk dalam stroller adik
Sampai kat sini bising je mulut Isk tanya " Mummy bau apa nih " "apa bau busuk nih " ..sah sah la bahan buangan semer kat sitew kan ..Daddy woooo apa amik gambar tahik gajah plak nih ..hahah misti nak tunjuk kat Isk . Bila bagitau Isk ..Isk tew la tahi gajah siap isk buley kata " wah besar nyaaaaaaaaaaaaaaa" then siap wat muka noti sengeh sengeh "apa la elephant tak malu berak kat sitew "
Im glas dia enjoy sangat ..dapat tgk hippo , snake , croc n macam agi la . Camel ngan zebra je tak sempat sebab dah tak larats nak pusing . Gambo pun tak amik banyak sangat . Kalau dah sebuk nak amik gambar tak ley lah nak concentrate 100% kat anak anak kan . Kalau la ada lense lagi panjang alangkah beshhhhhhh nyeeee.Yaya ok ..dia duk je dalam tew . Asal kan stroller tew bergerak n ada makanan di tangan diam la dia ...apa la yang Yaya duk pandang Isk tew ..
Masa nih sebuk duk jerit jerit takut tiger kat blakang tew lompat kat dia ..sangat susah kay nak amik gambar dia skrg nih .
Ha hamik nko gambar ulau sawo melingkau ....lepas aku klik je kamera kena sound ngan mamat tew ...akak tak ley amik gambar . Ley pakai kamera kita org je ...elehhhhhhh kecoh la . Tak luak pun ular nko tew . tetiba mak hemo hemo kay . Lagi pun masa tew sambil duk jalan skalik nampak ular tew . Aku pun glabah la kan eh ular la ....klik ...ha ..tak pe janji ado gak sekeping ha


Yaya sebuk nak tgk apa Isk beli .Hamek kena paw beli animals ..dah cakap menan sini tak best Isk ...eh nak jugers . Sini la best banyak aniamals ...adeh layan je la kan ..nanti kowang 2 org main dalam kereta kay . Balik petang ...sangat panas kay ngan lencun berpeloh lagi ....nanti boley datang lagi . Datang ramai ramai baru la best kan

6 comments:

Mama Hakimi said...

apsal xajak kitorg join g zoo.. hihihi

genny da bomb said...

isk dh chubby!!!hihi..kalo tak dulu sekepingggg jek..adakah makanan neseri baru sedap2 moon??hehhehe

Miss Moon said...

along ...ini plan terkejut ekekek

genie, betol makin berisi dia skrg selera pun bertambah je ...kalau balik umah moon masak lagi la dia amkan banyak sebab apa moon duk ugut kalau tak makan nanti Yaya lagi besar darik ISk ...sutan kata dia sonok kot makan kat umah ..hahhahatapi kalau mak masak mak pun makan samaaaaaa waaaaaaaaaa hiks

tapi cikgu dia pun bagitau isk makan banyak hahahhaha

Akma M.Rudy said...

best le dpt gi zoo kan...mcm dah lama gler x gi zoo negara..nak2 musim pns nih! aiyakkk
ps : ehh hair clip yaya cuns..;p

Mak Ammar said...

Dina pun nak bawak Ammar gi zoo gak...skrgni tengok dlm buku je.. :)

nak tunggu dier pandai jalan dulu la..seronok sikit

...$weE+ 666... said...

moon, zoo negara tu dkt giler dgn umah aiii okehhh! hawat tak calling2? ni yg aku nak marah nih!!! fenriz pun tak pernah lagik gi zoo tau tak, walaupun dkt giler... huhuhu... suker tgk yaya pakai klip flower besar tu... plg suker pic dua beradik tu... winduuuuu isk!!! winduuuuuuuu yaya! winduuuuuuu moon! kronik giler dah ni... *muahz muahz*