Tuesday, April 21, 2009

pending entries

ada banyak sangat pending entry nih ....waaaaa sangat tak sempat nak publish any post
ngan kije ngan lain lain hal ..kalau tak dapat la nyoluk setengah jam mengarang blog hahhahaha .


Saya longgok kan dalam 1 entry kay


Org Johor dtg beli brg hantaran

Cik Norma datang ke umah Kajang ...wah org dah nak tunang . Berseri seri je muker adik kew sorang nih . Adik sutan akan tunang this 1st Mei . So kami semer akan bawak rombongan ke Pontian Johor .

So lepas nih jauhkan diri dari semut dan sewaktu dengan nya . Kurangkan pengambilan gula kerana anda sudah berdarah manis . Kang karang kena diabetis plaks .

Since kami akan ke Pontian 1hb ..all akan gerak from our house . Moon tak dapat attend photoclinic 2 on 2hb sebab ada sedara mara kat umah takkan tuan umah nak kuar plak kan . Sowi banyak banyak ya Eita sebab tak dapat attend birthday anak u on the 3rd . Thanks sebab jemput kita org . Inysaallah ada rezeki kiter ketemuk kay . Sowi bebanyak

Kek utk Cik Yaya


- mama belikan kek utk yaya . Made in penjara hokey ..skrg kat penjara kajang nih dah ada macam macam . Boley hantar tempah baju utk dijahitkan by banduan . Jahitan dia org ok tau . Masa kita org nikah , baju melayu sutan , banduan dalam penjara jahitkan . Then terbaru dah ada SPA wahhhh mmg aii nak try . Mama kata siap ada jakuzi bagai ...siap boley urut , sauna , facial n saloon . Tapi kalau aii pegi tak ley amik gambar la kan ..kang kena blurkan plak wajah2 banduan tew . Tapi nih banduan yg dah lama kat dalam nih . Kadang kiter ingat semer banduan nih jahat ...tapi tew la masing2 ada buat kesilapan . Pasti mereka dah insaf . Bayangkan la bertahun tahun duk blakang dinding ...sian kan . Uiks dah terlalut plak
asal nya nak potong kek tew after kita org habis job kat bangi tapi skali si Isk plak sebuk nak potong terus kek tew . Mama kata dia mmg purposely tak nak icing di keliling kek ..sebab nanti muak . Ok gaks kek penjara neh . Ha amik nko terus aku namakan kek nih kek penjara ...hahhahah walaupun nama Yaya di eja salah hahaha. Thanks mama sebab order kan utk Yaya .


Lawatan sambil belajar Tuan Muda Sopee
Our best friend Sopee n Sheila datang ke umah . Seronok bangat dah lama tak jumpa Sopee. Sope is Sutan's housemate while Sheila is my housemate ....skrg masing2 dah ada anak ....sonok sih . BIla dia org balik terus terasa sunyi jerssssssssss . Kenkawan ku meh la datang umah aiiiii .Me n Sheila
Dulu masing masing sebuk usung awek skrg amik ha masing masing kena sebuk usung anak la plopsssss

Sopee lambat bagitau la kalau tak sempat la Miera masakkan something . Ala tak best la plak datang umah tapi tak makan nasik . Nampok gaya nya nanti kena datang lagi kay . Malam tew kiter makan makanan t
apau aje la hahhahahha .Sebab ai pun baru balik kije . Sampai umah pun dah lewat sebab kat opis ada masalah network sket . Punya la sonok bersembang . Tak sedar masa berjalan . Dari bergelak ketawa ingat kan balik kenanangan masa muder hahahhah sekarang sudah tua lor . Sambil2 tew main amik amik gambo .

Moon tertarik betol bila baca blog sopee

"apa yg buat anda teringat pada seseorang??
apa yg buat anda rasa bertuah sgt dpt kenal seseorang??
apa yg buat anda rasa rindu sgt nak jumpa seseorang??

yg buat anda ingat pada seseorang...sbb kebaikan dia..
yg buat anda ingat pada seseorang..sbb keikhlasan dia..

yg buat anda ingat pada seseorang..sbb kesudian dia menerima kehadiran kita.."

So sweet kan ...im touched bila baca nih . Tambah plak nampak Sopee ngan Sutan berpelokan masa jumpa ...wahhh cam lama sungguh ngak ketemuk . Nilai persahabatan yang lama di bina .Sutan slalu cerita ..dia anggap Sopee cam abg dia sendiri . Masa blajar dolu masa kami couple dolu dolu dia slalu citer pasal Sopee . About his kindness n otak gila gila nya . Tapi gila gila pun bila berkawan mmg Sopee amat baik sekali .

Sutan told me dolu masa kat hostel semer kan tarak duit . So he will amik nasik banyak2 ma
sa tapaukan makan . So masuk bilik , kalau Sopee ada dia akan makan separuh n suruh Sopee habis kan . Sama jugak ngan Sopee . Sangat best dengar citer lama lama . Dolu masa blajar kan duit cukup cukup kan . Bank BSN la menjadi pojaan hati sebab nak cucuk duit hahahahhah skrg tak der derr nak ke BSN hahahha* pic di soluk from blog Sopee

Makan Seafood kat Bagan Lalang
- Kami ke Baan lalang lagi makan seafood . Bwak mama n papa skalik . Kalau tak tens
en je dia org dengar kita org citer makan seafood akakkakak


* boley klik atas gambo for bigger view


semua tew akan saya citer kan ...

17 comments:

sheila said...

penah tau pasal penjara kajang tu..tp sehari lepas tu terus lupa...

caj dorang camne yek? murah ke mahal?

E.L.I.Z.A said...

lawa nya gambar!!!

manjer best said...

makin sihat mamat sowang 2

Mata Hati said...

comel lote anok2 yer.. how sweet

mahandanz kidz said...

wah best nya korang dpt rombongan dr kawan lama..memasing ngan anak2 dah hihihi..terasa tua dah diri ini huhuhu.

E.L.I.Z.A said...

sy nk grab tau gambar tuh..sbb sgt bangga moon snapped my kids..tq tq tq muahhxx

mrsopee said...

pengkomen no3 tu kata ke haku la tu..cek mek tu dari dulu lagi berani kot tepi je..kalu depan2 gak,terketar2 laa...hahahah

Mama Lyna said...

salam perkenalan moon...cantik gambo2 yg moon & co ambik....cam teruja jer nak deal ngan moon tuk tangkap gambo my family...ada masa, lawatler blog saya http://www.norizan1981.blogspot.com

*MaMa HeRdA* said...

moon ko bg email..aku email ko info MAB tu..herdajohan@yahoo.com.my

manjer best said...

siot je...sapa tah yg terketar2..(ni tuk pengkritik no 7)dia kalau jp...x pandang pn,not sure segan or tkt bini..hihih

Liyanaroxx said...

Alahai..comelnya kek yaya...pink colour...i like's!!!=D

Mrs.Nury said...

kek tu nampak simple & sedap :)

genny da bomb said...

isk nmpk notti le pale gonjeng camtu hihi..moon camno letak pic sebelah2 camtu ek..mak tak gheti hahaha..best kan kalo jumpa kawan2 skolah pastu sesi flash back mmg sgt beshh!

Miss Moon said...

genie moon masa upload set size to small . Allignment - none

tapi gambo tew dah di resize ke 600X400 terlebey dahulu kat photoshop

ha ha nampak noti sangat kan . tew la dia kuat peloh la genie . Masa rambut dia panjang habih basah lencun kepala ...bau acam acam gitew hahahhaha . Nih dah botak sangat senang hikssssssssss

HaNiM said...

hi moon..br pasan ur blog nih..meriah seyyy..sonok baca macam2..masing2 fp mcm da makin sunyi skg kan..hehehe..btw..i pon pnh mrasa frozen karipap ngn samosa hasil tgn banduan kajang..sedap gilerr..hehehe..tlg pomot org penjara lak kite ni eh..

btw bagan lalang tu katne eh..mcm best je nmpk..gambar2 itam putih tu pon cantik bangat..sker2..kehkehkeh..

Mama Ieta said...

Moon.. It's ok.. nanti kita jumpa lagi k :). enjoy ur trip to bandung ;)

Ibu Hanna said...

Moon, sy penah gi visit tgk banduan2 tu wat keje mcm2 dlm tu..paling suka dianyer froozen karipap & cucur badak..so sodapppppp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...