Friday, April 24, 2009

Pegi buat passport

Smalam amik cuti since nak gie buat passport . So pagi tew dah kuar pegi breakfast semer then kamik ke Kajang . Sampai sana ok la tak ramai org pun ...pegi amik gambar n duits semer terus pegi buat . Form RM 1 so kami 3 org maka kenalah RM 3 . Pegi kaunter skalik mykad sutan plak tak ley baca . Tadik elok je kita org gie print penyata KWSP ..skalik kat imigresen nih tok ley baca plaks , so Moon ngan yaya je lepas . Moon kena RM 300 n Yaya RM 150 . So pak sutan kena ke gie buat IC lain sebab kata org tew cip nya rosak . Kat sitew pun ada jabatan pendaftaran kan skalik tutup da for lunch ...adeh boley plak eh gie tutup ...rotate la . Time lunch hour nih la org datang nak wat urusan pon ...then tanya org tew dia kata kalau nak tuka kena ke putrajaya ....adeh cam masuk amazing race plak ke sana ke mari ...

Ok kami ke Putrajaya dah la tengah panas terik ..ngan Yaya lagi . So sampai kat kaunter skalik dia mintak bil letrik or air plak sebab nak apdet address...pak sutan dah brasap dah tew hahhahahah dia terus ajak carik tempat sejuk hahahah mana lagi ke Alamanda la . My passport akan siap kol 3.30 pm . tapi since sutan nya kena tunggu ic tew kami pikir better amik skalik la nanti ....so kami gie makan lapo weyyyy .

Tetiba ada org sapa Moon ...dear im so sorry penat recall nama u ..lupa betol nih . Moon ingat nama annak u je Jannah . Nanti komen ek . Thanks sebab tegor kiter . Moon kadang kalau jalan nih menonong je tak tgk org ...Rupa nya dia baca blog moon ...hahhahah malu la aiii . Malu la konon padahal sonok hiksssssss. Sempat la sembang ngan dia japs . The best part is that dia kata nampak moon dalam gambo cam beso tapi kat luar kecik je ....sebenarnya kan ia terbalik tew dalam gambo je nampak kecik ..kalau jumpa life aii nih ibarat minah arab yg plus size hahahahhaha . Gelak je sutan bila moon bagitau dia .

Sempat beli brg dapor jap ...then balik umahhhhhhhhh . Yaya tido awal tol . Kol 9 00 dah lena . So malam nyer kami operasi laaaaaaaaaa ....ha otak ke lain la tew . Mentang la smalam malam jumaat kan kan kan kan . Kami operasi cat dinding hahahhahah operasi tew mana ley jaja kat blog . rahsia rumahtangga ma...nanti ai upload gambo dinding yg dah di cat , nih project yang tergendala ...akhirnya siap juger . Wangi je cat PAR nih ...wangi gilorsssssssss

oooo ya ..im off to Bandung 13 - 17 may nih . Moon n sutan n yaya je .. Isk tak bwak . Rancangan asal nak pegi berdua je ngan sutan . since mama pun tak beberapa sihat sebab sakit lutut ...so we decided to bring Yaya la ...sebab kalau tinggal 2 2 macam mana mama nak jaga kan ...sorang diri plak tew . Then kalau tinggal kan Yaya nanti sian plak mama nak jaga Yaya ...nak cebok kan yaya nak salin pampers nak suap makan . Kalau Isk dia dah ley buat sendiri ....nak kencing berak terus dia ke toilet cuma kena ada org basuh kan je . Tapi Isk skrg nih kadang pas dia yak yak terus dia bukak paip nak basuh sendiri . Ari tew siap gado lagi ngan dia ...sebab dia nak basuk sendiri la ....aduiii Isk sabar la ...kang tak cuci ..nanti gatal plak . So Isk dia bwak hal dia je ...sian plak kena tinggal kan Isk . Tak pa Isk nanti mummy ajak Isk plak kay .

So ada sesapa yg tahu pasal tempat penginapan yg best kat bandung ? Kami ber3 aje so rasa cam tak amik supir la kots ..kalau ramai ramai pegi worth it la nak hire supir . Ada sesapa pernah stay kat royal dago 2? need info ...tenkiu

so sepanjang di sana moon ngan sutan akan jadi mak n bapak kanggaroo . Yaya akan di kendong hahahahahhahah

2 comments:

E.L.I.Z.A said...

wahhh nk p bandung..sonotnye!
eli penah p tp x stay kt royal dago..eli stay kt mitra hotel..biasa je hotel tuh tp interior quite ok..fyi,eli xpenah call utk tourist guide..mmg p sendiri je..cuma bila sampai kt hotel tu,kita tanye je pekerja hotel tu.nnt dia tlg call driver@tourist guide..

selamat bercuti! >_<

Lily Satrina ® said...

selamat bercuti. dah besar anak2 awak moon. best kan?? besar sama2. selamat hari jadi Yaya!! aunty tya sibuk dgn rumahtangga. mcm2 hal. but anyways, being here, read abt you and your family, will always make my day. Moon, buka lah account facebook ke. senang. hihihhiih.

Again, HAPPY BELATED BIRTHDAY YAYA x