Wednesday, April 29, 2009

Handy helper

Hai ..im mums new helper . I help her alot . Yaya akan tolong sapu umah . Sian mummy Yaya penat uruskan umah uruskan kami semer ...tambah plak mummy kije . Mummy sampai umah dia dah penat dah . Terkejar kejar dia buat kije . So sebagai anak dara dalam umah nih Yaya kena ringan tulang n tolong mana yang patut . Mummy kata kiter kena clean our own mess. Main toys kena simpan ..Mummy slalu pesan kat Abg Isk ..Kalau lepas main toys simpan terus . Mummy tak ley kemas kan sebab bukan mummy punye toys n bukan mummy yg sepah kan . Lagi pun dah besar ...we should learn about responsibility ..

Yaya mmg suka main kat dapor neh . Kadang mummy masak , Yaya misti excited nak blajar . Tapi mummy slalu marah ...mebi dia marah sebab dia sayangkan Yaya takut terkena benda panas kan ...so sambil Mummy masak , Yaya akan selongkar kitchen cabinet . Main drawer kuarkan senduk n bekas semer . Ari tew Yaya amik tin tin sardin susun atas tangga . Ingat creative la skalik kena marah plak ngan mummy .

Yaya kan girl ..so girl kena la rajin . Mmg la suka main bekas main tupperware raga senduk sudu kuali periuk blanga semer . Penyapu nganpenyedok pun Yaya suka . Sebab Yaya slalu nampak mummy sapu ..Yaya pun tingin jugers. Tapi kalau mummy pakai vacuum ...yaya kurang gemar sket sebab benda tew bising bangatttt . Eh Yaya pun dah pandai cakap indon ..yer la kena prepare la kan sebab nantikan nak ke Bandung

Opppssssssssss ayoooooooooooo dah jatuh semer . Tew la tak der ke penyapu n penyedok kecik sket ...nih susah Yaya nak pegang ...tak balance tau

pssttt prasan tak kat drawer blakang tew ada getah . Tew Abg Isk punya idea la tew konon tak nak bagi Yaya bukak sebab ari tew terkepit jari ...Last last Abg Isk letak getah . Mummy pun terkejut sebab tgk Isk yg letakkan . Abg Isk kata cikgu kat skolah buat cam tew la . So abg Isk balik umah abg isk pun buat benda yang sama . Yaya sonok sangat sebab semer org sayangkan Yaya

10 comments:

atty's said...

anak sapa yang rajin tuh leh buek menantu

shiemz said...

alala... ghajinnyer yaya... abg isk lak bertanggungjawab ke aats adik dier yek.. bagus2 anak kak moon! Leh banak ghamai2.... buat stock dok dapur sorang stock berkebun sorang.. senang mummy ngan daddy duduk goyang kai.. ahhaha

yantz-yeem said...

sweet nyer yaya nie moon...geram toi la ngan anak dara ko nie moon...wah nak ke bandung? fuh mesti nyopping sakan nie....harus balik nie yaya dah x reti ckp malayu plaks ahaks...

Baby Lyana said...

comey... adoi tak dapat dibayangkan bila anak i dah pandai berjalan.. huhu

genny da bomb said...

alohh kiyutnye yaya nih!!dah buleh jalan lega la rasa kan moon heheh..bagus2 tolong mummy selalu ye yaya

Mimie Ishak said...

hihi comel muker yaya terkejut...apsal penyapu ngan penyodok tuh tergolek? terkejut ek? hihihi.....abg isk pon baik hati syg sgt kat adik dier...heheh...itu yg best nengok keletah dorang nih..mencuit hati...

Akma M.Rudy said...

aloooo comeiii nye yaya nih! rajin nak tolong mama ye...my girls jgn harap le..interest nak msuk dpur pun xdak! ekekke
ps : sama comei hat black cabinet kat blakang tuh...inspired laa

ila de cute said...

alahai rajin nya cik yaya... boleh wat menantu ni...

...$weE+ 666... said...

masya Allah... mana moon order helper yg sgt chomells to the max nih??? nak order gak bleh??? huhuhu... yaya dah big girl!!! OMG!!! mcm tak cayer okehhh... tetiba rasa nak nangis... lama giler tak jumpa yaya... lama giler tak jumpa moon... *sob sob* mak emo lagiks!!! sowiii ekkk...

sayang yaya! *muahz muahz*

gEe said...

rajinnyeee...anak dara sapa la nihhh!!!..kolo kene ayyaz...mengombah segala yg ada dlm lemari..haihhh..tu anak bujang..anak dara dok sibuk mengemas ekkk..hehhehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...