Tuesday, June 30, 2009

Adik bradik

Lepas Genie ym tanya moon baru terpikir mmg ai tak pernah pun letak gambar adik bradik ai kat sini kan ..betol2 . Genie nih moon letak khas utk u kay n utk munirah too .

Keluarga moon besar banyak cabang hahhahah bukan bukak banyak cawangan ek . My mom adalah seorang janda yg kawen ngan my dad yg juger seorang duda .

Mak janda anak 1 ( my sister Ida ) Ayah duda anak 4 ( Boy , Lan , Lina n Lini ) . So that time ayah moon adalah inspector polis kat Kuala Trg ..dia dtg Trg bawak 2 anak lelaki . So my mom nih kije part time kemas n masak umah . Tapi dia org tak pernah terserempak ...sebab mak akan dtg pas abah pegi kije . So Abg Lan n Abg Boy nih slalu citer pasal makcik nih baik itu ini bla bla kan . So Dia org pun fall in love n kawen . So dapat la Moon , Mat n Amir . Then my mom passed away , abah kawen janda anak 1 . Dia org dapat anak 2 org . So soklan cepumas ...berapa adik badik saya ...sila jawab kay .

Itew la citer nya ...but walaupun arwah mak ada 2 anak tiri lelaki namun dia jaga sama cam anak dia sendiwi ...n sampai skrg kita org sangat rapat walaupun lain mak n lain bapak . Moon godek2 FP and terjumpa la gambar lama lama nih This is Abg Lan n Amir . Giler bergelora pantai kat Trg time musim tengkujuh .
This is my beloved brother . Masa kita org datang KL dia ar yg support semer jaga kita org . Banyak tol dia berjasa . Dia cam ayah kita org . Masa moon blaja kalau time tak der duit bagitau je misti dia suh dtg ke opis dia . Time tew citibank still kat opis lama . Vroom pegi la moon ngan sutan ...dapat la 50 hengget . Masa tew 50 banyak wooooooo . Thanks abg Lan . Abg ai nih duda kay sapa berminat sila bodek ai yerThis is my sister ..Kak E . Dia duk kat Kuala Terengganu . This is the best sister . Masa kicik2 kita org tak rapat wooo sebab kak e ngan abg lan tak suka moon sebab dia org panggil ai cik seri siantan ...sebab ai asyik2 ngadu kat mak . Time mak suh Kak E tlg buat kije dapor misti ai yang nyebuk last2 kakak ai kena marah sebab dia malas hahhahahah time muder ar skrg dia rajin . Kalau di tanya asal jrg balik Trg ...sebab org Trg slalu datang sini hahhahaha . Dia org nih wat Trg - KL cam dekat je ...kadang every week dtg . Masa ai blajar dolu kalau tahu dia dtg KL misti ai sonok . Sebab dia akan bwak moon n sutan sopink sama tapi tugak ai ngan sutan adalah pegang anak dia ahhahahhaha . Dia nih pun sporting otak pun mereng cam ai jugers . Even thou kita org nyer Binti tak sama tapi dia la kakak yg paling best dalam donia nih ekekek . Kak e baca kan blog muni nih ek ekekkekekekek . Sila jangan sengeh lama lama kayThen ai ada 2 org agi adik , Mat ( 26) , Amir ( 19 ) . Yg si mat tew tak pa tak banyak hal dia tew . Cuma dia gila mancing je ...tapi si Amir nih mmg menguji kesabaran . Dia la adik moon yg masih baby n masih nyusu badan masa arwah mak meninggal . So masa tew mmg asyik tuka tangan je dia jap ngan abah jap ngan tok kat kedah then kat makcik di kl then baru ngan moon after abg lan beli umah . So mmg dia agak kesian n dia nih jugers la yg banyak masalah . ...boys kan . Asyik moon kena panggil ngan pengetua je . Ada je kes dia nih . Skrg dah duk ngan abah kat Trg .
Masa mula mula abah kawen semer anak anak tak puas hati ..tapi lama lama baru la terpikir ..sian abah . Yer la kiter anak anak nih stakat makan minum ley la jaga benda lain sapa nak jaga . Sunyi dia sensorang . Apa salah silap dia tew kiter lupakan . Seteruk mana pun n apa kesalahan dia skali pun dia tetap ayah kiter . So atleat sakit demam dia adalah org tgk kan .

Masa sekolah kalau cikgu tanya u berapa org adik bradik ? Moon slalu akan jawab 5 akakkaka . Untill now 5 org nih la yg paling rapats .

15 comments:

genny da bomb said...

ahakss moonnnnnnnn...ensem le abe lan mu itewww...hihihihi..alaaa takde adik pompuang nk suh tekel kekekkekee..haa baru le dpt clear picture camno la famili moon nih..unik giteww..

iskkk tergudes ai ng abe mu itew..

mOmmy of Triplets plus One said...

wah jenuh gak nk baca...each time moon sebut name, i kena scroll balik atas nk tgk yg moon mentioned tu adik beradik yg mane..as in tiri ker yg lain mak lain bapak ker or adik beradik yg betul.hihi

tp kenapa if cikgu tanye kate lima beradik?
meaning Kak E, Abg Lan, Mat, Amir and moon ek?

and yer saya setuju time belajar rm50 tu rase byk giler hokey!!!

tp kn...bile baca previous entry, ai pulak yg rase marah kt ur dad n mak tiri tu. byk lak songeh taknk dok skali ngan u ols.

n yes, im impressed to see how u turn out to be =)

genny da bomb said...

hihihi ni nuqman plak suh taip2 kat blog iskandar..katanya nuqman rindu iskandar..kelakar nye ayat dia haha..seronok pulak dia tgk iskandar ada dlm komputer..

Filla ~ Kasih Aleeya said...

mooon... aku nk chop abg ko yg baju oren boley?.. pastu aku kene bodek ko la?? *oops luper mak dah kawen*... reserve jeklah dulu!!!! huahahahahahahahah...ensemnyer moonnn...naper tak suh abg ko wat part time model..auwww.. haaa kan!.. aku asek nk komen abg baju oren jek ni perhal?? huahhaha.. bestnyer family ramai2 ni kan moon..konpem meriah.... NASI DAGANG SATUUUUU!!! (ada kene ngene ker?)

Mrs.Nury said...

Kira besar jugak family moon ni...tp agak konpius ada jugak btw nury nk teka jugak ur siblings semuanya 8org include moon.Betul ke?

genny da bomb said...

adik badik moon ada 10org la kannnn...haha arini baru nk kira..smlm nuqman keja belek muka isk saja nggak buleh buat apa2..siap cakap2 ng gambo isk..haha ape2 je lah..

ila de cute said...

moon, ishh ramai gak smpi ila pun dah asyik salah kira, tapi ok la kan meriah gitu...

Mama Hakimi said...

jawapannye adalah... 11 orang.. tul tak Moon?

suka teka2 nih..

mcm2 ek kisah idup moon..

genny da bomb said...

ehhh kira lagi skali 11org plak..adui makk..ponin den..

fazilzura said...

kire ramai jgk ler ahli family moon yek..

KT ?? moon org KT ker..
heheh sama ler kite.. kg zura kat pasir pjg .. now kalau balik kg mmg ke pasir pjg ler.. nenek stil ado lg..

Bibu said...

ooo gitu kisahnya..er masih fenin nak kira brape hahaha

re:Tshirt tu kan dah close order 1st batch. insya Allah kot ade 2nd batch nanti Bibu bgtaw ye!

Miss Moon said...

Ha ha jawapan nyer 11 org hokey ...meriah u olssssssssssssssss.

ayien78 said...

moon... bestnya keluarga besar...beshhhhhhhh...meriah kan?? boleh share2 citer..mcm ayien ni keluarga kecik giler..penat dah jd anak tunggal ..smpila berumur 24thn baru adik laki2 ayien lahir...huhuhu..but still boring sbb tkde sibling lain nk share citer.... ngeh ngeh ngeh..mmg abg baju oyen tu hensem... nk rekemen kat kawan baik ayien FIZA boleh?? sian kwn ayien tu...muka cantik ..mcm norjuma tapi jodoh yg tk sampai2 lagi....

gEe said...

meriah rupenye fmly moon ni..
seb baik kwn2 i rmi dh brpunye..kolo tk i rekomenkn dgn abg bj oren tu..ensem..ganu kiterrr...

Ayu Safieza said...

mmmm baru discovered this entry....tetiba jer ingat arwah mami...I missed her...and teringat zaman2 kecik2 kita yang selalu bawe hadiah, everytime jumpa kan?

Semoga Allah swt melimpahkan kurnia dan menempatkan arwah mami di tempat orang2 yang beriman....Amen.....