Saturday, June 20, 2009

Penkek utk breakfast


2 gelas susu segar , 2 biji telor , esen vanila , tepung naik sendiri ( ikut suka nak pekat mana ) kacau sehingga sebati
Masak atas non stick pan ( thanks Fara sebab adiahkan ai pan nih ...banyak wo berjasa ..makes my work so easy ..thanks bebeh ) . Ikut kegaringan yg di ingini

Bila dah siap ley la makan ngan jem ke peanut butter ke ..madu ke . Botol madu ai amat klasik kay hahhahah . Ley la try a very simple one ekekek .Tapi Isk tak suka ar dia lagi prefer nak coco crunch ...then lama sket dia lapa nasik . So kena la mak masak nasik .Lauk yg amat popular utk bebudak ..tak pedas aakkaka
Lawan tak pedas misti la something yg pedas kan . Moon mmg gemar yg kering2 cam nih ..tp pak sutan dia kena berkuah kalau tak mengkelan akakka .

Dah settle semer kena bersiap balik ke Kajang . Papa baru lepas discharge . Kena masuk wad sebab darah nya naik agak tinggi n perut nya sakit . Since dia adalah patient colon canser so doc tahan utk further check up . Asal doc kata mebi pankreas nye problem ..nasib baik rupa nya tak da apa apa . My FIL , 95% usus besar nya dah dikeluarkan , masa operation tew moon tgh sarat mengandungkan Isk . Alhamdullillah pas tuh semer ok . But sebagai langkah berjaga jaga dia kena sentiasa pegi hosp utk cek up and anak anak dia pun kena pegi cek .

4 comments:

happy2gether said...

Moon, sedapnyer nampak penkek tuuhhhh......nak try lah....yummy...suker tgk moon yg suker memasak, kena contohi moon nih....chaiyok!

genny da bomb said...

moon..penkek tu cuba buat camni..kot2 la isk makan sbb nuqman sll cakap dulu dia makan penkek yang saya buat ng isk..hehe

moon beli whipped cream ygy dlm kotak tu..kira susu tu hanya utk bagi dia likat jek..

tepung gandum dlm 11/2cwn,whipped cream kotak kecik tu 1/2kotak,gula bg manis sket,garam secubit,telur 2biji..kalo telur besar sebijik dah le,vanila bg wangi,susu HL sekadar bg bole kacau cam gambo moon tu..hihi

ms nk masak tu letak minyak sketttt jek nk bg crispy kat tepi..hehe..makan saja pun sedap dah...hihi..wahhhh kasik resepi giteww..hahahahah

Miss Moon said...

wah gitew genie tenkiu for the resepi harus mak cuba. Nanti mak tepek kat sini ...tak sabo nak wat nih

gEe said...

arghhh segannye org tu rajin...
gee dh lama no tk masak..
huhuhu..