Thursday, October 21, 2010

Kedai lampu Houses Lighting Puchong

Ha sambungan lagi ...syok wat entry nih sebab nih la penyumbang terbesar hit kat blog nih hahahhaha ....( harap maklum hasil darik kamera hp )

Tujuan utama adalah utk membeli lampu utk umah di Taiping for mama n papa sbg adiah . So that nanti dia org pasang lampu muga muga teringat kat kita org ...Sabtu nih dia org pindah Taiping ....so no more kajang lor sebab Papa dah pencen ...so we ols ke Taiping this Saturday


wahhh tauke kidai manyak laku ka terus cat baru lor ..plz take note kedai nih di tutup on monday ya and bussiness hour is 10 am - 5 / 6 pm

maaf ek gamba semer mak snap yg mana mak berkenan la ek aakkaka

harus la bawak tauke besar yg nak masuk umah baru tak lama lagi akakkaka . Nanti bwak org umah skalik ya Pak Juhri
RM 99
RM 129 sangat lawa n sweet...besar lak tew
ha yg slalu nampak dalam sercet recipe tew ala ala nih kan RM 270 kay
Rm 99 dah skrg
RM 119 ada lamp shade ...kiut sangat
yg juntai2 cam nih pun banyak weyyyyy lawaaa n MURAH
lampu luar umah - gantung style
lampu luar umah atas pagar ada banyak
kalau umah anda plaster siling yg rata tew je elok letak downlight ....RM 5 pun ada kay
ha nanti jadi cam nih la ...
RM 69 ...multi color and ley jadi lampu putih ...sangat berkenan . Asal nak beli nih ...tapi nak bg utk parents kang takut dia org tak berkenan fancy2 cam nih
alamak lupa harga dia below RM 15 rasanya
Rm 12 sajo lampu dinding ....

so lampu mana kita org beli tak ley la reveal skrg ....ahahahha ...energy saving bulp RM 7.90 seketul ya ....

kalau brand philips murah dekat kedai hardware kat nilai ...berhadapan nilai square ...semer volt RM 10




17 comments:

MrsSLuRp said...

yesza...kitorg pun beli lampu umah sume kat sini...mmg berbaloiii la....kalo beli kat tempaat lain design yg sama sure 2x ganda kan...hihii

Ratu Ma'ajun said...

kuni, kedainya selepas tol putrajaya-puchong tu ker?...yg sebelahnya ada kedai perabot jati ya?...nak pi lah, nati habaq kat ai tempatnya ya..thanks..info yg ko kongsikan ini amat2 lah bguna tok aku...thanks beb...

okinokiyo said...

moon, thanks for the tips. I think dianazman pun beli sini kottt...dia ckp kat puchong and lampu2 dia pun mcm yg moon amik..nak beli skrg jeee rasanye hahah syiokkknye..

MummyYana said...

salam kak moon...
first time nak komen kt blog akak..

i pun pernah beli kt kedai nie...mmg berbaloi and murah....

thnx sharing the info...ada satu lampu tu yg berjaya menarik perhatian and harganya murah...kalau kat tmpat lain mesti tak dpt harga mcm tue...

Aapitz said...

yeaahh...thanks to moon, sebab dier dah buat sumer homework..hahahaa

bagus2... tak lama lagi apit nak masuk rumah jugak...so mmg lah tgh survey2 dari skrang....

Since moon dah experience...harus nanti apit roger2..hahhaa

Miss Moon said...

MrsSLuRp , mmg berbeza harga nya

okinokiyo, Mai ....nanti pegi la ajak buk pilla ...dia pun kan dah nak masuk umah hahahhaha ....mak jadi tour guide pun vley

Ratu Ma'ajun, Min kedai dia selepas tol putrajaya ...pas bhp belok kiri sebelum fly over ...dias ederet kedai perabut jati


MummyYana , yg mana u berkenan ....one of my pic ke ...kalau u pg sendiri ...ya allah punya la banyak lampu best + murah hahahahahha sakit leher la nengok atas je

Aapitz ...mmg ai syor kan kedai nih ...kalau u pernah server kat kedai lain ...pastuh u dtg kedai nih mmg u akan kagum ngan harga nya

zt said...

salamzz..i pun borong lampu kat kedai nie..dah survey 5 kedai lampu, yg ni yg paling murah..

Azrul Hisham said...

lawa2 pulak tengok lampu kat kedai tu :)


Jom guling-guling disini,
Azrul Hisham -My Real Life

shiemz said...

wah...sangat beruntung mak ayah hakak ituew.... betul la..skali skala bat derang happy kan dengan ape yg derang dpt.. nak membalas jasa tue smp bebila x terbalas... selagi ade umur, kita ambek la hati derang kan.... :D

cintaKusayangMu said...

salam.....bila tgk lmpu2 kt cni..teringt masa g china aritu...cmni gak la gaa mabuk tgk lampu nye....cntik n murah....

afiah said...

sis, mmg tak boleh lupa kedai nih....seronok sebab murah + manjang terlanggar barang2 dia dlm kedai yg penuh tu.....btw, uncle tu sporting!

Anonymous said...

sgt menarik..
leh tunjuk maps x?
sbb sy org penang yang baru bertugas kat kl...
berminat lah nk beli lampu
untuk letak kat umah baru sy

Anonymous said...

best nye...tak lama lagi saya pindah umah baru..baru usha2 kdai lampu...baguslah kedai nih...yg penting dpt berjimat...
nt saya nak p...

Anonymous said...

Apa telephone number kedai ini????

Anonymous said...

memang betui" murah..aku dr jb klo outstation mesti singgah...cukupkn lampu uma...lampu chandelier cristal rege dalam 79.oo kat jb mane dapat beb...memang bebaloi

Unknown said...

kat mana kedai ni mama??? kat sebelah kiri LDP menghala ke Puchong ke atau belah kiri menghala ke Cyberjaya / P'Jaya ???

Miss Moon said...

sebelah kiri menghala ke puchong kalau dr tol Cyberjaya putrajaya

sebelah kanan kalau dr LDP puchong