Thursday, May 26, 2011

Pak Sutan after 1 month



24hb May 2011

Bawa Pak Sutan ke Hosp Serdang awal awal pagi sebab ada appointment ngan Doc yg operate dia utk rawatan susulan .

Lama gaks nunggu doc tew sebab punya la ramai org kat sitew .

So result dr lab dah kuar ...tetiba doc tew pun explain yg tumor besar 3.5cm tew adalah cancer and another one plak bukan cancer

So me ngan sutan kata bagus la kan bukan cancer but then doc kata kalau bukan cancer habih tew mana pegi benda tew takkan tertinggal kot .

teng teng teng me n sutan pun ala ala cuak ...pak sutan lagi la siap tanya takkan kena bukak balik kot doc ekekek. Doc tew kata tak la sebab 2 kali buat colonoscopic amik sample tew ...and the tumor is 30cm from anal burge so dia tinggalkan balance 23cm usus pak sutan ...so automatically la cancer tew pun terbuang kan

so ada few posibility je la sama ada

- benda tew masih dalam perut pak sutan
- benda tew dah ke lain such as ke kelenjar kelenjar
- atau org tew silap amik sample ...potong usus tew di tempat yg mmg tak der tapak cancer
- atau masa doc buat polypectomy benda tew dah di tarik semer so hanya tinggal tapak je

So doc buat urgent colonoscopy lagi skalik .......so nih kali ke 6 la pak sutan tercemar muahahha

25 hb Mei 2011

Kol 8 am dah sampai hosp gigih tak akakkakakakak ....sian pak sutan kena poser . So daftar diri kat day care unit hosp serdang ...n tgu Mr Raflis ...kebetulan Mr Raflis ada operation makanya pak sutan kena tunggu dalam kol 10 lebih baru pak sutan masuk bilik colono ..

Lama tu doc pun dtg explain from A - Z ...alhamdulillah cantuman jahitan usus dr belah dalam nampak sangat cantek semer dah bercantum and there is no sign of polyp ke apa ke tertinggal ke apa .....

So doc akan tgk balik specimen yg dia anta ke lab tew kot org lab silap amik sample

me n sutan sangat lega koz sutan now is free from cancer since the stage tew sangat awal that is stage 2 . So Sutan tak perlu kimo or apa apa . Just jaga makan je pas nih ...insyaallah

Since Pak Sutan still sakit kat lower part of his tummy doc kasik dia mc lagi ...masuk kije 6 6 2011 ..

1 June pak Sutan kena jadi bahan uji kaji student2 yg nak jadi dokter ..akakkakak . PAra pelatih nih dalam 20 org akan interview dia hahahhahahha ....

adik2 jgn la tertawan dek senyuman pak sutan ya

6 comments:

ila de cute said...

alhamdulillah pak sutan makin sihat. sorry moon and sutan tak dpt gi visit kat umah..hugss

J.M.R said...

doakan yg terbaik utk pak sutan:-)

Cik Zura said...

miera.. please update always pasal norma.. [sekian lama senyap, membaca je sempat]

fazilzura said...

aduyai .. ngeri le plak kalau kene bukak balik

happy2gether said...

Moon, Alhamdulillah kami sentiasa doakan yg terbaik buat Moon & Family

Miss Kim said...

Alhamdulillah..nanti nurul pun nak interview pak sutan jugersss bole kan hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...