Monday, May 23, 2011

update Norma


May 22 2011

< pic removed >



Norma dah ditukar kan wad dari Wad Neorologi ke wad Onkologi 3 hari yg lepas . Norma juga dah menjalani 3 kali rawatan Radiotherapy . Norma akan jalani Radiotherapy selama 6 minggu , every day kecuali Sabtu dan Ahad....

Masa hr pertama mama jaga Norma di HKL . Mama kata alhamdulillah Radiotherapy tew 5-10 minit je ...Norma ok ...lepas tew dia ley bukak mata besar2

Hari kedua plak Umi yg teman kan Norma kat hospital kebetulan Umi cuti sem so skrg Umi take turn ngan Mama . Alhamdulillah Norma ok ..Umi kata dia banyak gerak ...alhamdulillah .

Norma sangat strong ....hope dia dapat lalui saat Radiotherapy nih ngan jaya nya ...Amin


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

keadaan Norma May 15 . Ai tak dapat apdate belog time nih sebab masa tew blog kan demam kan ...so i wrote a note kat my FB ...so moon kopipes ke sini .

May 15 2011


 sonok sangat tgk norma tunjukkan kemajuan . Memula kami sampai dlm kol 3 lebey dia tak respond sangat tpi dah dkt kol 6 30 cam tew baru dia gerak2 kan tangan n bukak mata n gengam tangan Moon n Talib .
Hari nih sama sama bantu Talib lap lap kan Norma ..sempat wat ala ala facial kat Norma ...ai siap tanya best tak NOrma ...dia angguk angguk kan kepala ...siap sapukan losyen kat tangan n kaki dia ngan losyen baby terus wangi je dia ..sedey je tgk tangan n kaki norma ...halus je ..yer la kan banyak hari dah tak jalan
Tgk Talib bagi feeding kot tube ....he is very strong ...stay strong ya Lib kami semer support Lib ...Lib kuat kan semangat n laku kan semer tew utk wife n anak Lib kay .



pak sutan pun duk curious apa la yg talib duk dengar ...eleh dia pun nak terai jugaks ...rupanya nih nak cek dia nya saluran dalam perut tew

< pic removed >

talib kena kuar kan susu yg tgh hari tadik utk turn susu baru masuk

memula kasik dulu air kosong 20 ml
 
selepas itu baru masukkan susu

Moon amik tangan Norma n suh dia usap muka talib ....alhamdulillah dah banyak hr dia tak gerak hari nih dia respon n gerakkan jari dia di muka talib .Sedey la tgk talib cam terharu Norma kasik respon yg baik ...siap dia cuba angkat tangan nak peluk Talib . Thanks Norm ....Norm buat kita org happy today



Norma pegang n gengam tangan Talib kuat kuat .....sweet sangat moment nih

Dont wory ya Numa ...Talib will always be by ur side
Besok terus kan usaha ya NOrm ...nanti Norma sihat kiter gie jalan sama sama ek ...Sutan sepanjang perjalan dr HKL ke salak tinggi senyum je sonok tgk NOrma tunjuk +ve feedback ...
Semua org patut bagi sokongan n dorongan ...insyaallah Norma ...u can do it

17 comments:

aimi_sam said...

k moon..sedey sgt bace post k moon psl k norma..even x kenal..tp harap k norma kuat nak hadapi sume dugaan bersma suami tcinta..sy doakan k norma sembuh semula.. :)

Mrs.R @ Emi said...

t:igt pulak time jg arwah mak dulu..bg susu pakai tube camtu la..
smoga norma terus kuat dan sembuh,amin

mummy_ayu said...

sedihnya baca..apa pun alhamdulillah..dah banyak kemajuan ..semoga Norma makin kuat...makin sihat & cepats embuh..to Norma's hubby..talib...you go man...tahniah kerana sentiasa berada di sisi ur wife..kasi support kat dia dr pelbagai aspke..itu yg norma perlukan...

Rizziela said...

Semoga norma terus kuat dan tabah menghadapi dugaan hidup....

Talib & Norma memang pasangan yg tabah. Semoga ALLAH merahmati mereka sekeluarga

fazilzura said...

waaa syahdu nye tgk gambo last

Filla ~ Kasihs said...

gembira dengar norma bagi good respon.. semoga norma terus strong disamping talib..amin

yati_bad said...

semoga noma akan cepat sembuh...talib tahniah..untung noma dpt ko..sbr bnyk2 ok

syahidahishak said...

Bole saya tanya... What is the name of the brain tumor?

syahidahishak said...

Cmner saya nak buat donation?

syahidahishak said...

Cmner saya nak buat donation?

mamaDanialBucuk-yg Berjaya lagi Maju said...

kak moon, kim slm pada norma n talib..insyaAllah, nanti na n kwn2 dtg lagi melawat norma..rasa gembira juga bila tgk noma makin kuat..alhamdulillah..

mamaDanialBucuk-yg Berjaya lagi Maju said...

owh lagi satu kak moon, boleh tak kak moon post gambar raffiq yg terbaru,...rindu betul nak tengok dia...=) tq kak.

Anonymous said...

as salam...
kak pernah dgr psl pokok belalai gajah? sy dpt taw pokok ni boleh sembuhkan kanser...cubela mane taw boleh membantu.kita ikhtiar selagi boleh...semoga norma cepat sembuh.

ni contoh :
http://jomsantai.wordpress.com/2011/04/13/pokok-belalai-gajah-penawar-penyakit-kanser/


http://meeudangpenang.blogspot.com/2011/04/sembuhkan-kanser-dengan-belalai.html

Anonymous said...

mtk share ye akak...thz:)

jaja zam mya said...

assalamualaikum,masyaallah hebat sungguh dugaan untuk mereka...terutama kepada norma ngan sang pencintanya talib,sedih bila baca blog ni,saya x kenal siapa moon,siapa norma dn juga 'pasukannya'..tapi saya baca blog nih sgt menyentuh perasaan saya..ianya terasa seperti dekat dihati ini...walau apa pun..doa saya sebagai muslim dn juga sedara seislam,sentiasa berharap agar norma cepat sembuh...betul kata moon...kun faya kun...semoaga ada keajaiban untuk norma dan pasukanya..amin ya rabballalamin...

WHIZZ AMZ said...

salam kak moon...nk minta no tipon talib bley...sy dulu duk satu berek ngan dia kat penjara marang...mesti dia ingat lg...xpn mtk dia buka fb saya...madipek...

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...