Thursday, May 12, 2011

Update : Norma at HKL day 73


Ada berita yg amat mendukacitakan

Tumor yg di buang sebulan yg lalu telah membesar kembali ..dari asal 5X5 sekarang membesar pada 7cm ...aggresive sungguh tumor tew dalam masa 2 bulan je dia ley membesar sampai cam tew .
Norma nyer lebih kurang cam nih


Semalam Talib bercerita ngan panjang lebar mengenai apa yg doc explain kat dia . Doc kata last time dia org dah buang semer n dah kikis semer tumor tew ...and tinggal pun dalam 20% sebab terlalu banyak akar nya so dia org tak sanggup amik risiko maka di tinggalkan baance 20% tew

So sekarang tumor tew dah membesar kembali menjadi 7cm n dah menekan saraf yg control pernafasan Norma .

Tak tahu apa doc akan buat pas nih sama ada operate kan dia kali ke 6 atau alternatif lain . Doc kata biasa kalau nak radioterapi patientt kena meniarap but kalau Norma meniarap , tumor tew akan menekan saraf pernafasan dia ..so dia org akan cuba buat semasa Norma tengah baring . Thanks mean dia org akan tembak kot bawah .

But Radioterapi masih belum boleh di buat sebab Norma is so weak

A Doc ( bukan doc kat HKL ) reccomend TF ...hope ia mampu mengecut kan sedikit tumor tew . Kami tawakal n banyak banyak berdoa .........hope it can boost up her immune system and make her stronger for the next procedure .

ps : Fifa , thanks dear ...rajin awak g jenguk Norma .


16 comments:

Filla ~ Kasihs said...

smoga norma diberi kekuatan untuk menghadapi semua ni.. aminnn

su su said...

semoga cepat sembuh ya...amin

missalongwani said...

kak..kami kat sini doa semoga semau diberi kemudahan olehNya....n cepat2 sembah..bagitau kak norma..dia kene kuat k...rafiq tggu die tau....

liyana said...

salam,

this is my first time read your blog..

try this,..
http://vitaminb17-apricotdrink.blogspot.com/

actually, my brother cancer mulot stage 4 already, and alhamdulillah, skrg dah ok...no more cancer...
besides, rasa nya yang syed putra ni, Sarimah(pelakon) pon amik ubat with him..alhamdulillah...

or if you tak kisah ubat alternatif, we all ada jugak try kat perak....
ada sorang pak cik tuh, insyaAllah, dia boleh berubat cancer or tumor...

if nak, may be can contact through my email li3y4n4@yahoo.com.sg

i boleh bagi tahu tempat2 yang my brother pernah pergi....
try laa...why not....

Miss Moon said...

thanks Liyana for sharing this very usefull info . Talib dah servey n gather info pasal B17 nih ..

Nanti ai kasik info nih kat dia ek ...many many thanks dear

Miss Moon said...

Liyana dia nih sama la kan cam nih kan

http://b17nitrilosides.blogspot.com/

Lenny said...

ya Allah... permudahkan lah segala urusan norma...

semoga dier kuat...

shafa said...

ya Allah, permudahkan lah segala urusan buat norma....cube jgk ubat trans 4 life....sbb even Dr pn suggest makan ubat dr trans 4 life...sbb die menggalakkan penumbuhan sel2 baru...insyaAllah..kite hanya berusaha...

mamalisa said...

Moon, maaf yer nak tanya sikit..apa nama jenis cancer norma ni? macam sama dgn Alisa i.e. medulablatoma- cancerous tumor...

Masa Alisa dulu ada amik TF masa chemo dan amat berkesan utk immune system dia, cepat bertenaga bila makan TF. Alisa juga ada buat radiation...seme treatment or ubat yg Moon nyatakan kat sini mmg alisa ada amik kecuali injection tu la..usahakan semua options yg ada Moon dont worry janji kalian dah berikan yg terbaik buat Norma..

Kalau boleh selalu2 bawak Rafiq jumpa Mama dia. Baby Rafiq n Talib adalah the most inspirations utk Norma kembali bersemangat utk kembali bertenaga.

Ya Allah,berikanlah yg terbaik utk Norma dan berkatilah usaha mereka utk menyembuhkan Norma.

*HUGS*

Anonymous said...

Slm k. Moon..... Ni zila Kwn norma... Minta tlg ckp kat dia selamat hari guru... Sesungguhnya semua rakan guru mendoakan agar beliau sembuh.. Aminnnn

Anonymous said...

Slm k. Moon..... Ni zila Kwn norma... Minta tlg ckp kat dia selamat hari guru... Sesungguhnya semua rakan guru mendoakan agar beliau sembuh.. Aminnnn

kiesya said...

sy doa moga dia sihat slalu dan dlm keadaan baik sentiasa,InsyAllah...

senang2 lawatlah ye...

duniakiesya.blogspot.com

Sofu said...

Moga semua ahli keluarga tabah & sentiasa berdoa serta support Norma...Norma sorg yg kuat jd InsyaAllah berkat doa semua Norma akan kembali seperti biasa..

Puan Nad said...

Hye Kak Moon, salam.
Sedih la bace pasal kisah Norma. Her husband strong giler. Rafiq lagilah. Sedih kenangkan norma still dalam pantang.

Semoga cepat sembuh. Kita yang nengok dah rase berat. Norma yang tanggung, Allah sahaja yang tahu.

Ya Allah, ringankanlah kesakitan Norma. cepat² kita berdoa semoga cepat pulij. Amiinnn.

aFiFaH aBdUlLaH said...

kebetulan kiter pun g hkl moon, bw asben check up kat bwh, jenguk2 la... hari tu talib yg jaga, tu yg segan ckit hikhik, kalau mak norma, fifa singgah dah hr tu...

AbbotCottage said...

Fidyah Fatihah utk Noormawati binti Mohd Rasif, Al-Fatihah..amin.