Thursday, November 29, 2012

Suar semer koyak

Semalam call bebudak yg jauh di Taiping sana nun ...rindu nya la kat Isk n Yaya .....

Masa call dia org tgh makan . So very the mak mak terus tanya soklan ...

wat apa tew ...

makan apa

makan banyak tak

rindu mummy ngan daddy tak

tew adalah soklan very the default kan .....yer la kan takkan tetiba nak tanya soklan ...eh ada tgk citer Adam & Hawa tak ....banyak tah duyan di jual di tepi2 jalan hhahahahah . So rasanya kalau tepon misti soklan default tew kuar ....misti kalau Nani dgr nih ingat apa la Munirah nih ingat bebudak nih tak makan ke hahahha . Ai kalau dia org duk taiping mmg tak riso sebab sah sah dia org akan makan banyak ....lega dgr sora Isk ngan Yaya

Then Umi plak ckp ........Umi kata ...

Akak Mama kata nanti abg Talib nak dtg sini kan . Ley tak akak kirim suar panjang Isk ngan Yaya sebab suar Yaya dah koyak2 ...Isk pun sama .

Uiks lasak betul la Isk ngan Yaya ...n ai mmg tahu kalau Yaya mmg montut dia tajam ...mmg slalu la suar dia kuyak ...........

Si Isk plak suka pakai suar londeh pastuh duduk terkangkang so mmg part celah peha tew mmg slalu kuyak ...kadang koyak yg tak dapat di baiki dah ......hancos hokey

Umi kata Yaya dia kuar main sekalik balik suar koyak ...kat lutut semer amboiiii Yaya .....vley tahan melasak ek .........

Tak pa ...nih mummy dah pack siap siap semer suar .........Tak saba nya nak jumpa Isk ngan Yaya .

Yaya kata dia tak mo balik sebab dia nak duk sana lama lama . Yaya kata Yaya jaga Rafiq ...makan sama sama ngan Rafiq , n yang paling best sebab yaya nak duk sana adalah ..........sebab yaya dapat main pipi Rafiq ........adoooiiii kakak yaya nih dalam banyak2 benda ...pipi Rafiq gaks yg kamu aim ya .

 hahhah  misti Rafiq rimas sebab pipi asyek kena uli ngan kakak Yaya 
tapi mummy tak risau sebab mummy tahu kakak Yaya misti jaga n main ngan Rafiq elok elok sebab dia mmg sayang giler kat Rafiq . ...hish sedap betul la kalau dapat pelok rafiq cam tew ...gerammmm

The Twilight Saga - Breaking dawn part 2

last time part 1 kemain kesian pak sutan kena heret dek bini dia ....skalik part 1 tew kemain la slow . Plus plak dia asek nak cerita perang je cerita action je sekalik kena layan bini tgk cinta vampire yg bercinta ....terus la dia menguap 24 kali .

So bila dah kuar part 2 harus la ajak jugaks kan ....alasan paksa heret dia adalah sebab dia kan dah tgk part 1so kena la tgk part 2 plak plus this the finale ..........sian laki mak terpaksa akur hahahhah

So awal awal dah beli tiket online .....semangat nak tgk nih 2 3 hari lepas asek sold out je kan kan alamanda tew  ....amboiiiiiiiii

Cam fomfuan suka la kan ala ala feeling2 kan .....plus Bella skrg dah jadi vampire nampak lawa plak mata merah cenggitu .

memula jln citer ala slow sket ....ai dlm gelap gelap tew duk usha la pak sutan ...kang dia terlena berdengkor disitew kang ....nasib la dia cam ok je ...harus dlm hati dia tew kemain la busan hahahha


Jalan citer nya ok la ...cam ai suka la kan ...ai rasa semer pompuan suka kots ekekke tapi kali nih si Jacob nampak sangat gagah perkasa kan ......

so sambungan ari tew yg dia pregnant pas kawen ngan Edward ....so masa part 1 tew kan dia dah hampir mati kan ...sebab baby tew terlalu kuat ...so utk selamat kan Bella nih dia kena jadi vampire

So dalam part 2 nih baby tew dah kuar ...so Bella nih officially jadi vampire so dia kena blajar cam na nak pakai kuasa dia ..anak dia nih plak kemain cepat membesar ..

Sekalik cam diaorg di buru plak sebab kesatuan vampire sedunia ingat baby tew dia org gigit masa dah lahir so cam kesalahan menjadikan budak sebagai vampire ....walhal dia nih half human half vampire n di lahirkan masa mak dia nih manusia ..

So jadi la konflik .........so kena tgk la cam na kesudahan dia ....better than part 1 ai rasa hahah


 Masa budak nih baby mmg nampak beno la nampak grafik ...tapi dah besar cam comey la plak budak neh

 Bella nih plak dah jadi vampire nih baru la nampak comey n senonoh sket aklalalal kalau tak muka tak bersalah je pastuh selekeh kemain ...nih bila dah jadi vampire terus muka nko bersolek bagai kan bella kan .

 Ending dia best ....memula kemain la ingat real la dia org berperang semer sekalik rupanya ia hanya la vision semata mata .....n the best part nanti Jacob akan couple ngan Renesmee anak si Bella nih .......so kalau warewolf kawen vampire jadik apa ek ...warepire ke ...klaka kan ........

Untung la Jacob ...nko tak dapat mak nko dapat anak terus

Kuar dr wayang pak sutan tanya la ....mummy cam na pompuan tew ley ngandung plak ...vampire ada sperm ke .......ermmmmmmmm betul gaks kan .............tew la ...movie hokey movieeeeeeee

Tapi jgn la bawak anak tgk ......banyak part yg sensored walaupun tak nampak tapi stil cam ............eh dia org wat apa tew . Bak kata sutan .......hish vampire pun kije dia nak tewwwwww je ...ada nafsu jugaks ke vampire nih ...

ala banyak tanya la plak awak neh .......kalau saya director citer nih ok la awak nak tanya kan ..........hahahhaha

Tuesday, November 27, 2012

Pegi ke umah owner Rizqcake

Sabtu ari tew kan gie amik kek kat Setiawangsa . Sekalik sampai mak ngan adik Ila pun ada sana . Apa lagi kan terus gamat umah Ila mau tak nya sora cam halilintar ,,,,eh tew sora Ila la hahhahahah ampun Ila sebab mengata terang terangan hahahhah im just kiddin la lalink .

Ila , rasanya dah 2 minggu kan bila weekend je muka aku nyemak kat umah nko kan . Ari tew singgah sebab sementara tunggu nak pegi spa ...nih tora dtg lagi ...nak amik kek konon ....2 jam nko melepak umah org hahahhahah

Yg jadi lama tew sebab mak n adik ada kat sitew ...apa lagi terus kak nam kak nam gitew sembang Pastuh tambah jeles sebab Mak Ila kemain kurus pas consume 2 din ALSD2 ...hilang dekat 8 kg ...hebat la makcik ........so jeles hokey .........sampai poek yg asal duk dalam bilik kije terus bawak semer alatan dia wat kije depan kita org semer .......ooooo en Poek nak join jugaks kan .....hahhahah

Tapi kagums betul la Moon ngan Poek nih ....tanggan dia n dia nyer skill mmg hebats ....cakap je nak kek apa bentuk apa semer dia ley buat . Rsanya ramai dah my blog readers kenal sapa Rizq Cakes nih kan . Siap ada time tew Ila siap suh ai jgn mention apa apa pun pasal Rizq Cake kat my blog ...sebab dia tak sampai ati nak tolak order ....melimpah2 org order sampai yg email ai sdey sebab Ila tak terima order pun ada ........

Lor nak wat cam na dia org pun nak menang tangan ..........tew la ....buat lagi kek kek cantek cam tew . Kan bila semer tgk kan dah geram ..........acam maner?

Ari tew sampai tgk ada kek nih atas meja ........rasa cam nak rembat je kasut tew ...sebab sweet sangat ...tapi nih belum siap kata nya .....tak pedulik ai nak jugak amik gamba kek nih 1 hahahha ....

Moon kan ada letak gamba  ni kan .......kowang caya ke ai buat tew .........hahahhahah sebenarnya tew lakonan semata mata ..........hahahahh tp gediks nak tunjuk ke pak sutan hahahhahahah ...

Nih la the real artist nya .........tukang deco cake ......steady je tangan nih .....Ai nih pegang pipping beg pun dah nampak tipu ....cam pegang ikan utk di persiang je .

Ha begini la cara nya .........


Moon selamba je masuk dlm bilik kek tew .......pastuh cam wartawan plak duk tanya mcm2 ...eh nih apa nih poek ........wah nih nko buat ke .........wah cantek nya . Ai nih mmg jakun kay n plus org cam ai nih yg tak berseni langsung nak uli2 nih mmg kim salam je la nak buat artwork cam nih . Gentel plaster-cine nak buat kucing jadi lembu adalah hahahahhah .

Masa nih dia nak siap kan order cookies nih tapi nak jugak dengar org org pompuan sembang hahahhaha . So bila dia dah park depan kita org mmg terus la Moon snap few picture pastuh ai mmg kagums la ngan dia .......selamber je lukis cam tew . Cam senang giler .



HIshhhh kagums hokey 

Ni je panduan dia . Org kalau dah tangan pandai melukis tew apa apa pun vley jadi ...


tup tup terus siap .........laju betul la ...Moon kemain la nak tgk dia lukis yg lain sekalik Pak Sutan dah call suh amik dia ....so terus la ai balik ......kalau tak mmg tak reti2 nak balik hahahhahahha

So bawah nih nak share few cake yg ai pernah order ngan dia org 

 Rainbow kek ni la paling hot sebab pastuh kira berbulan gaks la dia org asek terima order rainbow kek hahahhah . Nih kek masa bday Rafiq 1 thn


 kek nih pun satu hal ....pas semer tgk kek nih terus demam Angry Bird hahahha Ila kata mmg kije poek buat Angry Bird tew je hahahhahah
 antara few cake yg kita org order

Nih kita org masa sambutan hari kemerdekaan ...nih thn lepas kot kalau tak silap

 Giler kentang terrer la dia org nih ...im so proud of u la Ila n Poek

 
 
    
 Pitam la mak mak kalau bukak blog ai hari nih .........lagi pitam kalau tgh tgk blog anak plak ada sebelah nampak kek kek nih . Jgn salah kan saya ek kalau dia org nangis guling2 kat sitew hahahha

 

Hahhahah alahai tgk gamba2 kek terus cam lapa plaks .........So kalau sapa nak contact dia org ...kat bawah tew moon letak kay .......tp make sure order awal2 biasanya kalau last minute mmg dia org tak dapat nak terima .........

Facebook : RizqCakes
Email : agakkacak@gmail.com Fuad / Poek