Monday, December 09, 2013

38 weeks

hu hu ..ramai yg pm tanya dah beranak ke belum sebab tak apdate blog hahahha

dont worry kalau akak dah bersalin misti u ols akan tahu punya ...budget retis la sangat kannnnnnn

Now dah masuk 38w ...kalau ikut sejarah anak 1st n 2nd mmg masa nih dah bersalin dah pun . Tapi baby nom 3 dia nak duduk lama sket kot . Skrg tetiba berat pun naik ngan jaya nya ....baby pun duk ukur dah 3kg++ ...

skrg mmg tunggu je tanda2 nak bersalin . Dulu masa Yaya duk kerap sangat contraction mmg doc pecah kan terus air ketuban ...tp yg nih doc suh tunggu tanda lain kuar . My friend kata kalau specialist mmg dia akan tanya u nak beranak sekarang ke atau u nak tgu dulu ...kalau nak beranak terus dia pecahkan terus air ...sejam 2 pastuh terus branak .

Skrg nih sebab tak kena ...sakit tang situ sakit tang sini . Org kata tak baik mengeluh banyak sangat ...but ai mengeluh lebih lebih ala  manja pun kat pak sutan je pun ...tew pun nak mintak dia picit2 kan sket sket ...yer la masa nih semer duk rasa lenguh . Duduk pun lengoh ...berdiri pun lengoh . Sapa yg pernah preggy misti faham punya la kan ....tapi rasa lega sket bila pasangan kita pun faham n caring lebih sket kannnnn

So masa standby neh my auntie n cousin ada kat umah . So Isk ngan Yaya tak la sunyi sangat kan . Mama n papa pun akan dtg esok atau lusa ..

 15 thn dulu ..budak tew la ai duk jaga masa my auntie dlm pantang . Mandi kan jaga semer la ...my auntie neh mmg suka melayan bebudak . Dr zaman Moon kecik lagi mmg dia la kaki bawak kita org jalan jalan semer ...belanja mkn la ...skrh kita org dah besar cucu cucu sedara plak dpt layanan yg sama . Yaya n Isk kemain la happy ...
penangan camera 360 phone Alia ...terus jadi flawless giler ..

masa nih jalan pun cam dah seret kaki ..mmg tak larat sangat . Muka je nampak cam segar bugar walhal mengah la sangat ...kemain la konon nak banyakkan berjalan agar mudah utk bersalin ...sekalik balik semer denyut2 hahahha

tak pa nanti kena naik turun tangga dalam umah la dalam 10x ....jgn tergolek kat tangga sudah :)

 mmg sentiasa dpt update dr Alia ...dr pagi sampai la mummy balik dr kije ...Yaya skrg mmg bertepek je ngan Alia .. sonok mummy tgk gamba ...dpt masa zohor n asar ...misti ada gamba dia org

Abg Isk plak kena ketumbit ...kemain la besar ...sian dia

 hari nih lagi la besar cam ada buah ceri kat mata . Doc tew plak kata kalau tak ilang jugak kena bawak pegi hosp ...doc hosp ley buang mata ketumbit tew ...lagi la anak teruna nih cuak hahahahah .

tetiba dia kata

mummy kawan isk mata dia slalu sakit cam nih .Kawan isk kata letak minyak angin genyeh2 dlm mata 

Isk ...kalau buat cam tew lagi la teruk mata awak kena infection ...kawan Isk gurau2 kot . Mummy tenyeh ngan bawang putih nak???/

euuwwwww mummy nak masak ke apa ?

5 comments:

NinaAz said...

Semoga selamat yea semuanyaaaa

Erin - Ibu Qistina + Qaisara + Qamilia said...

Salam Moon...wah dah tunggu masa aje ni...mesti tak sabar & berdebar2 jugak kan...harap semua dlm keadaan baik dan selamat hendaknya...inshaa Allah

Erin masa bersalin 28 June hari tu.. dah 38 weeks 3 days.. mmg takde tanda apa2 pun tau...
tertunggu2 gak..kot ada tanda darah ke apa ke..mmg takde...

contaction pun mild aje..
disebabkan rasa sket2 tu..pegi hosp sebelah mlm dlm 10:30pm ..bila check bukaan rupanya dah 3cm jgk la...so, terus kena stay kat labour room, esok paginya tu baru bersalin...

AzeedA said...

Selamat melahirkan ye Moon!
moge mummy & baby selamat & sihat, amin!

kUyacUmi said...

Salam kak Moon.... how ur condition??dah bersalin ke blom??semoga selamat semuanya nanti yerk...congratulation...

Btw, if berkesempatan, nak mintak akak tolong review pasal book Warkah Buat Isteri hasil nukilan En Abil yang baru launch semalam....details dah ada kt blog beliau...he's already keep update thru blog n also fb Dana Sinar Fauziah....thanks a lot ye kak...jasamu ku kenang...salam

Sya Mimie said...

comelnya yaya pakai telekung tu.. :)
alahai abg isk.. sian dia..kalau orang besar kena dok rasa sakit, apatah lg dia..dh ok ke mata dia kak?..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...