Wednesday, December 04, 2013

Isk n Yaya

 
 Kat Warta bangi dah ada mr diy ...masuk japs n Isk nak beli benda yg cantum2 neh . Ha kalau dpt benda nih mmg fav dia la ...tak kesah la lego yg cinonet ke ..puzzle ke ...mmg dia suka la sangat


 yg si adik plak pilih kaler2 neh ...budak nih mmg rajin la . Ada few buku sekolah yg dah buat kat skolah . Dia punya la usaha nak tulis balik , siap dia padam semua n tulis semula . Mana gamba yg lom di warnakan dia akan warnakan ...kadang intai jugaks dia duk buat apa la senyap sangat kan ...rupanya duk mewarna .

 
 Pastuh Moon belikan dia set kain felt nih . Dah siap ada lobang , benang n jarum semer . So dia hanya perlu jahit je . Mummy dia tgk dia jahit slow slow , mummy dia plak geram nak buat bagi siap hahahah

 mentang2 la Isk amik 2 dinasour tew ...daddy dia pun geram jugaks nak buat hahahhaha

Pegi warta kejap je pun sebab nak cari kurma semer kan . Pastuh intai sama ada tak org jual ketupat bawah escalator tew ...nasib la ada tapi tak banyak yg tinggal . Beli sket nak rasa ...tp cam tak best sgt . Cukup la kan mkn 1 . Tgh malam terus kena sapu minyak kat dada sebab cam ketat je hahah pulut punya pasal .

Tadik nak tergelak dengar Yaya ckp kat abg dia

Si Yaya duk main game kat laptop . Game pasang2 bom cam tew ...sekalik Yaya panggil abg dia yg tgh duk tgk tv

Yaya : abg , tolong Yaya jap

Isk : Tolong apa plak

Yaya : Abg ...cam na nak buang bom bom ni ...tolong la

Isk : hishhh org duk tgk TV neh ..buang la sendiri

Yaya : ooo abg dah tak sayang yaya yeh ?

Isk : sayang .....tapi abg kan duk tgk TV neh

Yaya : kalau sayang asal tak nak tolong

Isk : Eh abg selalu tolong yaya kan ........... ( nada dah tinggi sket sebab si adik duk panggil hahah )

Moon kemain la pasang telinga . Kemain la ayat Cik Yaya cam skrip drama TV ye . Bebudak nih kalau time ok ...ok la kan . Cer time gaduh rasa cam nak hempuk je kepala dua dua org . Tapi skrg abg isk dah banyak tolerate ngan Yaya ...Moon ngan Sutan plak kena banyak tego Yaya sebab dia suka buli abg hahahah

Ayat Isk yg paling best kalau dia tgh geram ngan Yaya

Apa pandang2 ....dah la cakap banyak ...mata plak besar sangattttt ...........

tew dia ayat si abg...alih alih mata si adik jugak di jadikan bahan .

3 comments:

watie mohamad nosdin said...

moon...mulut kite still nak sebut warta kan moon..sdgkan dh 2x warta tu tuka name...tp sebut gak warta kan...

mrs kayrul said...

petah betul kata2 yaya tue ye

Sya Mimie said...

haha.. funny la isk ni.. mata adik awk cantik tau.. tak sume orang ada mata comel camtu.. :)
pasti yaya ada geng la ye..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...