Monday, December 07, 2015

Lunch kat Steamboat Empire Cyberjaya

Dulu kat Cyberjaya nih tempat makan yg ada sangat limited. Pusing2 gie sport Arena lepas tuh pergi Terminal n Streetmall. Kadang ada masa blur tak tahu nak makan apa, merayap cari lunch sampai ke Malee Dengkil

Sekarang ni Cyberjaya sudah membangun ...selama 12 thn kat Cyberjaya ni mmg boleh nampak beza dia. Bangunan kat sini mmg laju je naik. Kadang bila lama tak lalu siap terkejut bila tgk ada bangunan baru siap .


Salah satu bangunan baru yg sangat dekat ngan opis Moon adalah Gem In Mall ni. Slalu dah nampak tapi tak pernah singgah. Sebab skrg slalu masuk D Pulze hahahha. Rupanya kat dalam ni banyak kedai makan

Sebab nampak ada few blogger up pasal Steamboat Empire ni maka Moon pun ajak la Pak Sutan, my lunch partner utk gie makan kat situ. Sebab murah je, buffet baru RM22.90 seorang. Org kata tak cuba maka tak tahu kan...dah cuba baru tahu. Moon ni plak jenis kena cuba sendiri.

 Dengan harga mcm ni , pilihan makanan yg banyak n tertutup elok je dalam peti dan tempat yg sangat selesa, rasanya sangat berbaloi baloi.

Cantik aje tempat nih. Org pun tak ramai sangat so tak la segan nak bangun banyak kali bukak deep freezer amik makanan hahahha



Masing2 pun dapat pot sendiri. Boleh pilih nak Sup atau Tom Yam. So boleh la campak segala jenis yg kita suka n tak bercampur ngan org lain.

Lepas tu semua pun happy boleh main masak masak hahahha


 Tempat puns elesa dan bersih. Siap ada playroom utk anak anak...so tak la dia org bosan tunggu mak ayah duk repeat makan kan hahahah

air sejuk n panas serta ice cream boleh amik sendiri

 Mmg puas hati. Pak sutan pun happy n katanya nak bawak anak anak plak dtg makan lepas nih.

1 je tak best pasal Steamboat Empire nih

korang tak larat nak makan banyak hahahhahah. Kami 1 trip je dah full acaner...tuh tak masuk lagi segala udang ketam semer...so kalau nak pergi make sure perut betul2 kosong hahah

ni bukan paid review ke hapa ok...Moon pergi lunch ngan boypren sebab nak cuba sendiri. So warga Cyber it is highly reccomended utk pergi. Kalau pakwer makwer nak date pun sesuai ...tapi lepas tuh masing2 bau tomyam la hahahahhahah

Gem In Mall ni boleh di waze aje. Dia atas sket dari MMU ...jalan menghala ke Selangor tech Park tuh k...




4 comments:

PinKy MoMMa said...

murah kak..nnt nak cuba la hihi..ada tmpt budak2 tu yg legaaaa tengoknya kak hahahaha..aman mak nak makan

Rizziela said...

lepas ni kena ajak Husband makan kat sini plak..

f.i.e.z.a said...

thanks for the info. i baru je pindoh dok cyberjaya from kuching. so banyak tempat tak cover lagi.

tapi i suka cyberjaya sangat tenang takde jammed hehee

Innanie Ariffin said...

Wiuiiii sedap dan murh tu nampaknya. boleh try!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...