Tuesday, December 29, 2015

Maryam and Matilda, strictly for curvy women

Moon suka tagline dari Ig Shop Maryam and Matilda ni


STRICTLY FOR CURVY WOMEN !!!

Celebrating curvy women (L and above) 

Sebab biasanya mmg susah nak cari kain yg sesuai ngan org yg gempal2 or we say curvy cam kita nih. Kadang kalau cari skirt, bila dah size besar...ia mengembang ke tepi je tapi senteng. Lepas tuh tak sedap pakai. 


Moon sempat sembang ngan owner dia. Tetiba mcm dah kenal lama plak kan hahhaha.


Maryam and Matilda mendapat idea apabila melihat ramai wanita yang bersaiz L ke atas sukar untuk mendapatkan pakaian yang sesuai dengan saiz mereka.Peniaga2 sekarang lebih menumpukan perhatian kepada wanita yang bersaiz S-XL. 

Selalunya, wanita yang bersaiz L , XL ke atas mmg susah nak cari baju. Kadang mmg ada tapi choice very limited, harga terlalu mahal n kurang sesuai ngan wanita muslim. Sesetengah tuh kata mmg la utk plus size tapi jenis kain strech....bila pakai mmg la muat tapi agaknya ada rupa nangka bungkus tak....oh no

Moon pernah beli baju online la. Katanya fit up to 3 xl. Tapi bila dah sampai mmg tak celuih masuk hokey. Boleh la kalau nak paksa jugak pakai...tapi segala bonjolan mmg nampak. So tak sesuai la kan. Kita nak tutup bukan bungkus.


Maryam and Matilda pula menggunakan term CURVY rather than using plus size. Kadang kita lagi suka dengar perkataan lain selain gemuk. well kita bukan gemuk pun tapi kita size arab hahahhaha n curvy gitu.

 Moon suka sangat sebab pembelian kita akan di letakkan dalam box yg cantek. Lepas tuh ada TQ note yg buat rasa cam best je


 Cutting kain ni sangat best n kembang kat bawah, Yang penting ianya labuh. Kalau tak Moon sangat stress hokey sebab bila berkenan skirt semer jadi senteng. Kadang semer dah best tapi sempit tang pinggul n pinggang.

Moon mmg suka pakai skirt n selesa pakai skirt.

Abaikan model tuh yg baru balik kije n baru teringat nak snap gambar utk share ngan korang semer

Yg Moon pakai ni dari Diamond Crepe, Bias-cut with full lining.

Ianya bagi nampak ramping sket sebab ianya mcm kecik sket di lutut n kembang besar kat bawah. So kalau jalan tu memang boleh sepak2 kain n ala princess hahah.

 Ni masa baru dapat parcel. Mmg cantik packagingnya .


ni adalah size chart nya. So boleh ukur siap siap n tgk kat chart ni. Maaf ya kalau ada adik adik yg kecik molek, sebab ni mmg khas utk L ke 4XL




FB : Maryam and Matilda
IG : @maryamandmatilda

4 comments:

Mama Kembar 3 said...

wahh boleh laa usha nanti. badan besar ni mmg susah nak cari skirt yg fit elok elok

Chubby Hanna said...

thanks for the info. terus bukak IG dan review semua baju dan skirt dia.. hehe

Julia Johari said...

cantik sgt...flowy flowy kainnya...bestt!

miss eimanhikmah said...

vavavavava laju2 search kt ig..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...