Friday, January 29, 2016

Soft matte lip cream by FAME

Ni dah masuk 2 minggu Moon pakai FAME lip cream. Ni mcm lipstik la tapi nih dlm bentuk cecair. Mula mula kita pakai dia macam basah n berkrim ( mcm explain pasal cupcake plak ) tapi lepas tuh dia akan jadi kering n matte. Ramai yg tanya apa ke benda matte tu

Matte tuh tak kilat n dia kering. Biasanya yg jenis matte ni agak kering n ia lagi long lasting dari jenis kilat ala watershine atau gloss

Apa di dalam bag?

Biasanya ni la yg ada dlm beg. Dah tak pakai dah bag make up sebab slalu je tertinggal dlm kereta la ...terjatuh la...tertinggal kat opis la. So sekarang konsepnya lambak je semer dalam beg. Baru la bila phone bunyi terus gelabah celup cari phone...kadang rasa cam nak curah je semua isi perut bag tuh atas meja hahahahha

Tapi sebab brg Moon pun tak banyak ...so ok la kan .

Cuba tgk eyeshadow tuh siap ada lubang kat tengah. Tanya anak anak sorang pun tak ngaku siapa yg cucuk ngan jarum peniti .........sabarrrrrrrrrr sabarrrrrrrrrr dah terus eyeshadow mak ada fesyen lubang di tengah...abaikan yer. Bedak pun yg paling kecik n mini hahahah...sebab dah pakai BB cream si sepet kan .

Rasanya lip cream macam ni lagi selamat bagi org ada anak anak kecik nih. Sebab kalau lipstik biasa tuh mmg kadang nak nangis pun ada. Bukak bukak tgk ada kesan org cucuk jari dalam tuh. Kadang ada yg tutup terus n jadi penyek lipstik.  Ngadu kat laki..sekali laki kata napa tak simpan elok elok . So tell me nak nangis ke nak gelak je. Nih dah pakai yg cam ni senang tutup je ketat2. Kiranya selamat la dari si kecik Sarah tu

Buat masa sekarang baru ada 2...Fuschia n Nude . Rasanya lepas nih kena beli yg Party plak. Tak berani nak cuba candy sebab cam pink sangat n mak yg tak beberapa nak cerah ni mmg tak pernah pakai pink. Nanti kalau jumpa 3 org tuh nak try la test pakai ipink tgk elok ke tak hahahha.

Fame ni baru keluarkan 5 warna tapi dia punya laju jual tuh mmg kalau goreng pisang Kak Jah . Baru stok terus besok sold out...amboiiii laju bebenor. Moon beli 2 pun dah gelabah up kat FB bagai kan....ada org beli semua kaler hahhaha rilex je. Ramai make up artist yang beli lip cream by fame ni. Sebab mmg tahan lama n senang nak pakai.


Ha ni la 5 warna tu .. Moon tak berani nak amik gambo bibir aja. Bukan apa kang nampak segala misai misai manja makkkkkkkkk auwww

Kalau korang berminat ke atau nak order ke ...just pergi kat page dia org kay. Jangan order ngan Kak Moon plak. Last time ada 2 3 org pm nak beli ...hai awak awak .

Kalau ada rezeki korang sempat la order. Kalau habis better pre order terus sebab mmg laju sangat matte lip cream by FAME ni habis.

Facebook : Fame Cosmetic HQ 
atau kacau je Filla , Elly atau Peej

 Nak pakai ikut korang la ya, Nak pakai tebal atau nak pakai nipis...sebab warna dia sangat terang n pekat so dengan harga tuh mmg berbaloi baloi n mampu milik.

Matte ni lama lama dia akan jadi kering tau

So kalau sesiapa yg bibir selalu kering n kuping2 tuh better sapu lip balm dulu  bagi lembut n moist dulu...lepas tuh baru sapu lip cream ni

kalau nak sapu lip glos kot atas pun boleh jugak. Ikut kegemaran masing masing

Tapi jgn pakai banyak2 kang senyum terus semua gigi depan jadi merah hahahahhahahah jenuh la nak jilat gigi ekekekkeke

Walaupun ia matte n tahan lama, kalau nak sapu buang pun ok n tak susah sangat. Kalau cuci muka n basuh ngan air , lepas tu lap ngan tisu mmg semua keluar. So far Moon pakai ok n senang je tanggal kalau kita nak solat.


Ni je gamba yg ada n snap sendiri. Masa ni pakai Fuschia. Overall puas hati n suka ngan matte lip cream by Fame ni.


ni gamba yg jelas sket tunjuk perbezaan matte n cream biasa



gloss n lipstik kilat

lip tint

Lip Balm


wahhhh terus semua jadi pandai pasal lipstik ...syabasssssssssss hahahahhaha

4 comments:

Adinda Baizura Mazlan said...

Singgah blogwalking. Salam Jumaat :)

YieN said...

Dari aritu dok aim, tp asyik sold je :'(

mama tisya said...

share bli rmi2 mcm2 color bole try...desire je tkde geng yg order so tk dpt la try...tp nude & candy tk brp sesuai sbb mcm soft sgt bila pki mcm pucat dgn kita...suka party & fuschia

ning qadhijah said...

salam sis..beli kat ne fame tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...