Thursday, January 14, 2016

Buku mewarna Secret Garden

Moon pun terjangkit dek demam mewarna ni. Mmg slalu duk nampak orang duk share pasal buku mewarna utk dewasa ni. Hari tuh kat group whats app my friend Mai ada tunjuk page yg dia kaler. Start dari tu la membuak2 nak jugak ada buku tuh hahahhahah.

So hari tuh ada nampak n terus beli ...terus happy macam dapat coklat sekotak


ni la buku tuh ....



A British illustrator has taken the publishing world by storm and sold more than a million copies of her colouring book for grown ups.

Johanna Basford, from Aberdeenshire, was delighted when her first book, Secret Garden, proved such a success it was translated into 14 different languages across the world.

The book has been a particular hit in Paris where it outsold France's best-selling cookery books.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2981484/British-author-sells-million-copies-colouring-book-adults.html#ixzz3xB9km43X
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook





Ni adalah antara contoh page kat dalam buku tuh. Buku Secret Garden nih ada 84 page. Yang paling best adalah sebab semua muka surat kita boleh warnakan ...termasuk kulit depan



Masa mula mula nak warna tu kemain la nerves. Sebab takut hangat hangat tahi ayam je. Sebab bila bukak buku tuh terus cam ....eh mampu kahhhhhhhh

Kang ada kain tak di basuh...kang ada plak dapor tak berasap

Rupanya mmg syiok n ralit kaler buku ni. Bila anak anak dah tido terus meniarap atas katil n kaler. Macam terapi jugak. Kadang tuh tak sedar dah lewat malam...gigih sangat kan.


Page ni amatlah mencabar sebab mmg ada banyak bunga. Tapi berjaya juga..sebab mewarna selama 4 hari....hahhahah sehari dalam 20 min mcm tuh....bila dah siap n amik gambar, sekalik ada 2 kuntum tak warna lagi

Masa ni pakai pensel warna Yaya. Beli utk sekolah anak tapi mak dia pakai dulu hahahah. Nanti mummy ganti yg lain k. Terus request ngan Pak Sutan suruh dia belanja pencil warna yg besar hahaha. Nasiblah Pak Sutan dah faham sangat peel bini dia yg mmg suka benda2 mcm ni. 


Sarah dah tido...mummy on kan lampu n warna. Rasanya lagi bagus kot dari nak baring sambil tgk phone...masuk IG masuk FB semer. Lepas tuh kadang phone terlepas dari tangan n hempap batang hidung hahahha.




Tidaklah cantik sangat. Kalau masuk #secretgardencolouringbook mmg jeles, sebab dia org pandai sangat mewarna. Gabungan warna pun meletop kebabom....tapi ni kira ok la utk kepuasan diri sendiri. Bukan buku ni kena hantar kat cikgu utk periksa n bagi bintang pun kan hahahha


Siap ajak Pak Sutan join sekali....awak kaler 1 page...saya kaler 1 page. Pada mulanya dia cam malas nak layan sebab dia mmg tak suka benda2 mcm nih. Dia kata masa dia sekolah n kecik2 dulu kalau pendidikan seni...kadang mama yang lukis n tolong buatkan ...sebab dia mmg tak pandai  bab bab ni. Tapi tgk dia kaler bunga tuh cam ok je kan hahahhahahah . 


Tapi dia stop sampai situ je hahahhahahha



ni adalah work in progress...

Orang lain kemain la ikut page kan...Moon ikut suka...kadang pilih yg mana nak kaler. Kalau yg berselirat n kecik2 tuh mmg mencabar la. Kena tunggu mood rajin baru boleh buat tu.

Tu je la demam skarang ....nak demam Dilwale tak dpt pergi tgk lagi

Ooh ya Moon beli buku ni sebab ada offer masa tuh. Jadi bawah RM30 je...Moon siap beli 6 7 biji buku nih hahahah sebab bagi adiah kat few people including my MIL dan juga org kirim ....mama mmg suka bab bab ni. Mebi sebab slalu tolong pak sutan mewarna dulu hahahha. Me n MIL mmg banyak persamaan ...kita org suka bab craft ni ...mengkait...menjahit . Ada lah geng nak lepak kat tepi rumah sambil mewarna nanti kan Mama

Nanti nak beli yg lain pulak la ...tapi kena tunggu yg secret garden ni habis dulu la kan 


13 comments:

cikel said...

Salam..kakmoon..saya pun suka..tp buku saya tu colour me mindful..sy kaler tak secantik kakmoon kaler..sy tak reti campur campur warna

lieyalatif said...

CANTIK...pandai main kaler....

lieya? pegang majalah nak bace pun leh lelap...ini kan plak nak mengaler hahahaahaha

wanie nadya said...

salam..
kak moon beli dekat mana buku ni?..cantik la..
mcm nk try jgk..
dh lama tinggalkan benda2 ni..

Hanim Hashim said...

Wahhh cantiknya kak moon kaler! Anim pun memang minat kaler ni buat hilang stres kat umah hahaha. Ajak bebudak tu kaler sekali,boleh pinjam pensel kaler diaorang hahaha :D

YieN said...

Kite kalau org bg free pon xnak buku ni sbb mmg x minat kaler, haha! Tapi husband kite mmg minat gile bab2 kaler ni :)

HaFizaH aYu said...

Dear nak beli buku ni kat mn?

Miss Moon said...
This comment has been removed by the author.
Miss Moon said...

Hafizah Ayu,

Akak beli kat area Cyberjaya RM29 ( offer ) tapi dah sold out semua kat situ.

Kat MPH n Popular book store biasa nya ada

Julia Johari said...

Pernah pegang dah buku ni kat tesco...tp tak ada masa nak warnakan...takut julia sendiri buat pekasam...mmg lawa kalau rajin ni...

nurul ayuni shafie said...

kak mooooonn!

Saya pun baru beli. Bila second trimester, hati ni membuak2 nak beli coloring book.
terus beli xpikir panjang. puas hati

Chooyaya! said...

Moon. Secret Garden sama macam naka blog aku :)
ko ada coloring skill. pandai ko main dengan tone warna.
aku minat jugak, tapi mcm tak sesuai nak buat sekarang sebab sendong tu kaki kedengki. kang aku kaler, dia nak kaler jugak lepas tu koyak ke apa
malas aku. hahahahahha

Eliss Mie said...

saya teringin jugak nak beli tapi skang warna kat apps colorfy kat handphone jer..hahaha

sharifah diyana syed bohori said...

cantik nya kak moon kaler!!..tgn ada seni ni.kalau sy habissla pekasam je buku ni.tak minat hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...