Tuesday, June 14, 2016

Adik accident

weekend baru ni kita org balik Terengganu jap sebab adik accident. Sian sgt kat dia sebab patah 2 belah kaki.

Kaki kanan patah kat tulang peha, kaki kiri patah kat betis atau kita panggil tulang kering tu, then lutut kiri ada sedikit lari dari soket. Luckily tempurung lutut ok .


Adik yg pegang hantaran sireh tu. Muda sangat lagi baru 20 umor. Tapi tu la kan dah nak kena. Tapi dia sangat +ve n senyum je manjang

Moon pergi tgk kat hosp n mmg horror juga la ngan besi kiri kanan ngan simen lagi. Tapi 19 hb ni baru operate bukak peha n pasang besi di tulang.


ada satu lagi x ray Moon terlupa nak snap gambo 

Dia kebetulan tgh cuti sem. So dia pergi buat part time kat Petronas. So on d way balik kerja masa tu pukul 11 malam ada org langgar dia. Biasa dia pergi kerja bawak kereta tapi hari tu dia pergi naik motor. Dia bawak elok je duduk jalan motor, sekali ada budak lelaki naik motor juga lalu kot arah salah n bamm langgar dia. 

Tapi tu la kan org kata dah nak kena. 

Moga Nina cepat recover ya...rajin rajin makan ubat n nanti kalau ada sessi fisio kuatkan semangat ya. Moga Nina cepat boleh jalan balik. 

Moon jarang sangat citer pasal family Moon kat blog sebab family saya ni banyak cabang kan citer semer pening hahahaha . But walaupun ada yg lain ayah...lain mak apa apa pun kiter tetap keluarga dan Moon tak pernah nak rasa segan atau malu nak bgtau org pun. So my close friend mmg tahu la kan

Abah adalah duda anak 4 ( 2 lelaki 2 perempuan ) kahwin ngan Mak janda anak 1 ( 1 perempuan )

then dapat Moon, adik lelaki 2 org

then Mak meninggal , Abah kahwin janda anak 1 ( 1 perempuan )

then dapat 2 lagi perempuan 

so kalau kira total adalah 11 yer. But kakak seorang dah meninggal so menjadikan semua 10 buat masa ni

So yg accident ni adalah adik yg sama ayah la kiranya cam tu . ke ada yg fenin dah hahhahahah . Akak kadang pun penin u ols . 

7 comments:

Mommy Cici said...

wah big family. seronoknya mesti meriah kan. semoga adik Moon cepat sembuh ye ;)

LYAfrina said...

alahai..tkut tgk keadaan tulang tu..
yelah..mde nak jadi kan..
moga adik cpt sembuh...

Zie Azi said...

tiong2 fenin jugak la..xfahammm

Eliss Mie said...

semoga adik diberi kesembuhan segera. boleh tahan pening jugak salahsilah keluarga tu :)

Mazlan Othman said...

Semoga adik Nina tabah dan cepat sembuh.

anis abdullah said...

faham2...kalau sama ayah adik beradik, kalau lain ibu barulah tiri. kena tulis buku nasab ni..kang fenin keturunan masa depan. semoga adik tu cepat sembuh.

Erni Hasmiza said...

Semoga adik moon cepat sembuh..besar family moon mesti meriah haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...