Wednesday, June 15, 2016

Karpet Prima Nilai 3

Nampak ramai sangat share pasal kedai karpet ni kat FB. Nampak mcm menarik ....even my sister dr Terengganu pun whats app gambo kedai tuh sebab umah Moon dekat je ngan Nilai 3 tuh

So tunjuk ke Pak Sutan. Dia kata kalau nak pergi jom la . So semalam kami pergi la kejap sebab nak tgk . Kita org mmg tak boleh tgk benda yg ada offer murah. So sebelum nak komen apa apa better pergi tgk sendiri kan

Gambar ni Moon amik dari FB Carpet Prima Sdn Bhd. Sebab masa kami sampai tuh lepas berbuka so mmg dah gelap tak sempat nak snap gambo tapi mak aiii mmg besar sangat sangat nih .



Mata duk melilau tgk karpet ...tgk harga semua . Target dtg adalah utk beli karpet utk letak kat meja mkn. Sebab karpet yg sedia ada belah atas masih elok, tapi belah bawah dah hancur n reput dah. So dapat green light utk gantikan yg baru.

 
 Moon snap mana yg menarik je sebab banyak yg amats sangat carpet dlm ni ....since target utk beli carpet kecik je maka kita cari la yg nampak modern sket n masuk ngan umah.

Tapi kalau sesiapa minat bunga bunga ada banyak hokey...yg bawah RM100 pun boleh dapat

 punya la banyak karpet....siap gantung gantung lagi. Rasanya ni utk masjid atau surau ni sebab besar besar semuanya
 si kecik ni mmg behave ikut je. Lepas tuh semua karpet dia kata cantik

 ni baru 1 lorong. Ada 5 lorong mcm ni. Jenuh nak jalan n tgk. Kalau berkenan amik je la kalau tak jenuh nak patah balik pergi ke tempat yg berkenan mula mula tadi hahahha

 memang gudang betul ni

 so antara larat ngan tak larat jalan je.

 harga pun boleh tahan. Kalau u ols tanya pasal langsir akak terrer la nak ulas. Tapi bab carpet ni  tak cekap sangat. Lagi pun akak tak usha carpet mahal mahal ...kalau boleh nak yg cantik, besar dan murahhhhhhhhhhh hahahhahahaha

tapi banyak corak cam mak mak kita suka yg kerawang kerawang ada border lepas tu ada bunga kat tengah

utk yg modern tu tak banyak sangat. Ada tu ada, tapi kena tgk betul2 n lenggang lenggang kangkung kat dlm tuh tgk satu satu hahahha

 so sampai la kat part ni ....terus mata ada sinar terus ....so duk konpius nak pilih mana satu antara 3 ni.

Since letak bawah meja makan maka kena la cari yg senang sapu, serta tak nampak comot.

 Kata taknak bunga bunga kan....tapi bunga cam ni ok boleh diterima lagi .

cam ni konpom tak nampak koto sebab warna asal pun ala ala comots . So Moon pilih yg ni la la la la la

 berkenan juga yang ni ....ni yg buat penat. Sebab ni kat belah depan pintu masuk....yg coklat tu belah hujung lane ke 4.

So Pak Sutan plak duk tanya betul ke awak nak ni taknak yg sana ke ....betul ke ni ....ikut awak la . Terus kita plak jadi belah bahagi hahahha

 Kalau ikut hati nak yg ni je tapi ni bahagian karpet mahal beribu riban ni hahhahah buat anak tumpah kan milo ....365 hari mak nko sentap nak

 amboiiiii Sarah.....cukupla awak jadi model langsir. Jangan nak jadi model karpet plak

gulppppp lawa giler ala turkey kan ...ni pun ribu riban. So lalu sambil gosok gosok bulu karpet je laaaaa hahahhaha

 terus mlm tadik tukar . Jadi penat sebab karpet lama tuh dah reput siap melekat kat lantai hu hu nampak beno dah lama. So nak kena sapu...tapi reput tu mmg kronik giler dah.

Ukuran karpet ni a bit besar dr yg sebelum ni . Ni 9 kaki x 7 kaki 

Tapi lepas dah letak kat sini jd sayang plak sebab tebal lepas tuh lawo hahahha ( sendiri puji la lalalal) ni adalah yg last tau corak ni. Masa pilih semalam pun ada defect sket benang belah tepi carpet terbuka. Org kedai siap suh tunggu n dia pergi bawak masuk kilang n jahitkan balik.

whattttttttttttt

ini sudah bagus.....mak suka u olssssssss

ok nanti kumpul duit beli meja mkn baru plak...tapi selagi kerusi tuh tak rosak kita pakai la sampai ia lunyai.

Tgk juga yg bedsheet offer 3 RM100 tu tapi banyak dah habis n rasa kain pun ok la. Kalau nak yg elok sikit pun ada yg cotton tapi harga lain n mahal sket but still ok .  Tapi mmg tinggal sket aje

Since ramai yg anjer anjer tanya Kak Moon kan. So akak tulis reply kat sini je k


Alamat :
Kampong Baharu Nilai
Masuk je Nilai 3...mmg nampak dari jauh signboard mmg banyak dia org letak
 
Waktu Operasi : 9.00 am - 9.00 pm  ( tapi sampai Jumaat ni dia org lanjutkan sampai 12 tgh malam. Sila ke FB page dia org utk confirmkan k )

FB Carpet Prima Nilai 3 

Urusniaga : Cash/Debit Card / Credit card . Hutang n bayar kali je takley hahahha



8 comments:

Nooraini Ali. said...

yang terbakar dulu lain ehhh..

yayang laling said...

Yang kak moon pilih tu bape rm ek.

Syasya TMA said...

salam kak moon, boley tau x brapa harga karpet yg kak moon beli tu? sbb nmpk besar jugak...tq... (^_^)

marikosan said...

sis, debit card or cc terima ke?

Miss Moon said...

Yayang Laling,

Yg akak pilih tu size 9 kaki lebih x 7 kaki lebih
RM200 ( harga asal RN 239 )

adianiez AIDA said...

Yg terbako tu carpet raya sdn bhd. Directors nyer sama je dgn karpet prima. Sebelah kanan gudang ni kan ada tanah kosong, situ la yg terbako nywr.

adianiez AIDA said...

Weekend ni in shaa Allah aida nak gi.

Alpha Lipid said...

Moon ada jutt carpet 7x9 rm?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...