Wednesday, October 21, 2009

I Pregnant...alamaks

hhahahhaha pregnant anak ke 3

Mama : Munirah , mama rasa munirah kena pregnant lagi skalik la baru ok masalah period tew
Me : Uiks napa ma
Mama : Baru la peranakkan tew semua ok , mama rasa la

Me : Gulp ( menelan nelan air liur)

waaaaaaaaaaaaaa haru kan ....misti kowang ingat moon pregnant ...akakakka lom lagi lor . Kemain ek kowang nampak tajuk nih laju je masuk n baca ek ...mama nak cucu sorang lagi ka akakkakakak

kalau la ai pregnant ....wah misti ai termenung je memikirkan mana aku nak carik maid ...kalau anta nerseri skrg 2 org dah 500 kalau 3 org RM750 wahhhhh mak fengsan hokey ..nak dekat cam bayar umah plaks

Ha ni baru 2 kalau 3 nak sumbat tang mana?
Ni la yg berlaku kalau apa yg sorang nak yg sorang lagi pun nak
For now cukup la ngan 2 org yg mampu membuat kan moon bernapas pun cam lari pecut 100 meter ...nak melayan 2 anak kicik nih mmg menguji kesabaran fizikal n mental ...lom masuk ngan benda benda etc lagi ....tapi walau sepenat mana pun dia org nih la jugak yg ley wat kiter as a parents nih gelak terbahak bahak ...penat pun ley ilang . Bila dah besar sket nih ok la kan ...yaya pun dah kurang bangun malam ..ley la mak nya menikmati tido akakakka . Isk pun dah ok ...bangun ke toilet sendiri ...cuma kadang dia asyik lupa flush kalau tengah tengah malam ..

Hari tew ada skalik moon masuk bilik nengok dia tido tak bersuar , suar ada depan bilik air ....lampu tak tutup ..ha sah isk nih bangun, bukak suar ,kencing n terus tido balik ...tak sempat nak pakai suar . Alhamdulillah dia tak pernah agi terkucil atas tilam ..nanti ai wat entry how to train ur kids ..cam potty training. Tapi moon tak potty training ai terus toilet train akakka tak koser la nak cuci potty tew semer

sorry dah termelalut

But im very happy to those yg pregnant u know u sapa kay ...im so happy for u ....kan kata kata tew kan doa ...amin ...n congrats to Ceera ...ai m mg suka baca blog dia n akak akak dia skalik ekekekke....slamat mengandung yaaaaaaaaaaaaaa

hidup nih lebih ceria ( hectic n penat n tak cukup tido ) dengan kehadiran anak anak .

15 comments:

Hana said...

betol betol. tengok title je terus nak membacanyerrrr!

Hasnor said...

kekeke...tipah tertipu..:))

Linda Latip said...

hahahaha tp kelako duk bayang Isk tido tk bsuar..sure nantok sgt tu..Isk stat tak pki pempes umo brp moon? ingt nk train ghazi gaks ni..buleh le share ehehe

Filla ~ Kasih Aleeya said...

uihhh... terberhenti jantung makkk.. auwww..hahah.. moon nanti sile buat entry khas cemana nak ajo anak toilet train tgh malam sampai ke pagi.. aku ajo kasih try 4 mlm.. 1 mlm ok.. 3 malam kencing basah lencun!!! lek jerrrr dia bukak suar basah tu.. dia sambung tido bogel!!!!!!

fazilzura said...

terkejut jgk baca entry mu Moon.. hehehe
ala moon kalau ngndug lg pun pe salah nye heheh cm mumy nazira tu ehem2 dh ala2 nak plan ler tu .. but stil dgn MAB.. muke pun makin lain now.. makin vougeee

Miss Moon said...

umor dia dah nak masuk 3 thn ( 2 thn 7 bln ) moon dah start diaper free kan dia , memula siang tak bagi pakai diaper ...then masa tew dia still nak yak yak dalam diaper ..tapi kena train cepat since masa tew moon nak anta dia ke nerseri baru di Sri Kembangan ...n mak dia tgh pregnant plak tew kan

dah banyak kalik physcho kan dia then mereka merapu rapu konon nanti bontut kuar ulat sebab najis tew kotor ...then pelan 2 ajar dia membuang kat toilet

tapi utk toilet train kena banyak bersabar jugers ...kadang bergantung pada budak jugaks ...tapi its better to start as early as we can ...rasanya dalam umor 3 tahun ley start aja sebab dia org pun masa tew dah ley cakap kalau nak kencing n dah faham kiter cakap

...alhamdulillah 3 thn lebey cam tew dia dah diaper free pada waktu malam ...sangat menjimatskan uwang . kalau tak jenuh nak bekalkan diaper utk 2 org anak .

skrg mengada ngada plak ejek Yaya sebab pakai diaper ...rasanya utk Yaya nih nak ajar awal sket kalau berjaya ar ..hahahahha .

cookie devine said...

kIta tunggu...

viruspadu said...

saspen ok

sekali tajuk jer

hahahahaha

nak kena nehhhhhhhh

JuJue said...

akid pon sama..terus jimban train. penah skali aku try potty. sekalii loyaaaa daaa aku tgk kencing dia dlm tuh...
akid pon senang..dia cakap 'akid nak kencing kat jimbannn'

skang pon tgh2 mlm...dia kejut "mamaaa nak kencing!!!" kadang2 sampai 2 3 kali...nasib baik toilet zaman skang tak dok kat luar umah yer moon. kalo dakk..habis lah kita...

Mrs.Nury said...

hahahaaa mak tertipu....ingat moon pregnant.Anyway apa salahnyer kalau nk tmbh lg 1 jadi 3 heheee

ibu 2AZ said...

saspen gitu..br nak ckp congrats..hehe..

tp pesalah ek kalo tambah..hehe..cume betul lah apa u ckp tuh..w/out maid..seme anto neseri..angka tuh lah fixed payment for anak2 i..tk masuk ot..mmg mahal jugak le..kan

Lenny said...

alya dier kalau yak2 mmg tak nak nyer dalam diaper.. i mean bila dah start diaper free siang lah... mlm... mak nyer yg malas kot..

minah tuh minum air cam ko dok bawah paip air.. pastuh tadah je mulut.. serious.. especially time malam bila dier baring2 tgk movie.. asek minummmmmmmmmmmm je sbb syiok pakai botol... pastuh... mulala asek nak terkencing aku asek la plak nak ngantor dier pegi toilet.. kadang selang 10 minit.. biar benoo.... merasa aku tak tido malam kang.. so.. aku pakaikan je diaper.. ahahahhaa... ini mmg maknyer la yg malas kann... ahahhaha...

ila de cute said...

moon, i tau sapa peknen...heheh best kan...

Miss Moon said...

ila i think we should celebrate the gud news...kan kan kannnnnnnnnn

Miss Moon said...

ila i think we should celebrate the gud news...kan kan kannnnnnnnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...