Friday, October 16, 2009

Jamuan Raya kat Opis - DCM

Mengenangkan kejadian makan makan smalam dah buat rasa cam nak mabuk je hahahahhah makanan banyak sangat n sangat la sedap sedap ...mau sendat perut dia buatnya ...overall mmg sangat puas hati ...everyone had a great time ...full tummy and all with the happy face . Many thank to those yg uruskan n yg sponsor hahahhaha. Kambing sekor hokey ....t

Jamuan start kol 12 ..tapi selaku AJK makan hhahahahha kol 10 lebey aku dah sampai ke HQ ..aku ngan bantuan jejaka malaya( bg membuka n membuang plastik ayam) memotong 15 ayam hahahha . Roasted rosemary chicken ...wah sangat sedap kay . Tak sempat nak snap gambo memotong ayam sebab masa tew dah pegang pisau besar ( cam makcik jual nasik ayam kat pasar malam ) ngan chopping board ...ngan plastik sampah tergantung kat leher ( thanks k rull , sebab wat custome made apron from plastik tew) sebagai apron ...kalau tak mak akan jadi ayam bergerak kay ...ngan tulang n air ayam roasted tew terpercik kat baju ...tapi mmg sedap . Sapa nak order ley la ..nanti ai mintak nom org tew ...dia nyer baked potato pun very the marveles .Sabar ya kasik tunjuk meja hidangan dolu akakkakak . Menu nya Ayam Roasted + Baked Potato , Sate Ayam n Dading , Mee Rebus ( pakcik nih siap dtg bawak tong gas hokey) , Roti Jala , Kambing panggang , Lontong , Nasi himpit , Kuah Kacang , Lemamg , Rendang ayam , Bubur Kacang , Puding Caremel , Ice Cream cornetto n fruits n drinks ...mmg banyak . Ruang tew penuh ngan meja makan je .
Kambing tak dapat bergolek kat balkoni atas faktor keselamatan bangunan ...so kambing tew dia dah siap siap bergolek kat umah dia then dia dtg korbankan diri utk di makan oleh kita org .....niceeeeeeeeeeee
Sebelum majlis bermula harus la bergamba dolu kannnnn
Sebagai seorang yg sangat alert ngan kamera ...kat mana mana pun kita org vley bergambar ..dalam store pun jadi la akkakaka ( bila duk ngan gadis gadis muder nih terasa tua dah diri kew hahha)
and para lelaki plak bila nampak kamera apa dia org buat ? buat buat tak nampak
walaupun sebenarnya mmg suka pun kan ...tapi malu la nak tunjuk kan kan kan
motip gambo nih ...selain nak bergamba ngan Ina , sebab nak tunjuk betapa gabak besar nya screen tew ...kalau akak la pakai wat edit gambo kat umah cukup seminggu terus akak pakai spec mata ....puas hati nya ....mmg nampak clear ...kalau main game mmg marveles la . But this monitor are for monitoring purpose only ...( kalau la ai ada satu .....verangannnnn)
Cam wakil rakyat je kan kan kan

sutan with his bos . Pak Jemy duk kusyuk makan

Our officemate ....hai there mate....howdyy

Yup ai mmg pakai baju ala jubah gitew . 1st time hokey . acctually ada cerita yg a bit lawak la ...atleast lawak for me . Kowang nak tahu ke akkakaka ...ok la...ai citer . Ha cam suspen je . Masa Moon preggy kan Isk , Sutan suh beli baju pregnant ...ala yg kain panjang tew kan ala ada reben kat pewut cam tew kan . Tapi ai kan size wanita arab ( hahhahahah yo la ) so a bit payah . When i found XL nyer size ia mengembang ke tepi ...lengan singkat n kain tergantung plus with ur big tummy i look so klaka ...so sampai la bersalin kat Isk ai tak der baju mengandung cam tew ...so nak la amik hati hubby kan ...ok ar nanti ai pregnant ai beli baju cam tew ...u tahu la payah nak jumpa u pun tgk sendiri kan n yada yada yada ....

sampai la preggy kan Yaya ...hikssssssssss moon slalu pakai suar or kain ..baju pregnant tew mmg tak der . So everytime dia nampak org pregnant pakai baju yg labuh cam tew misti dia petik " ha miera tak nak pakai " haiyoooo acctually moon tak beberapa suka . Tapi u pakai pun utk hubby kan . I try cari tapi taraks ..kaftan ada ar .Then tup tup dah kuar pun yaya " miera kata nak beli baju preggy tew ..tak beli pun " ayoors ingat rupa nya

So masa before raya pegi la 1st lady with mama n umi ...1st lady kan banyak baju besar ...terus dia rekemen ...ha gie test baju nih ..and finally jumpa yg size besar with kain yg labuh ..( sebenarnya cam klaka hokey pakai tudung tapi pakai baju pregnant nampak betis semer . Ada one time kat klinik kesehatan ...kain dia atas lutut kay tapi tudung pakai hok beso ..opps termengumpat di sitew ) ...ok cepat amik baju nihi gie bayo ...

ha tew la citer nya ...panjang lebar kan . So apa apa pun 3rd pregnancy mmg ai kena tempah la baju mengandung panjang tew ...sebelum kena petik lagi kan ...anak dah 3 tapi tak dapat pun tgk awak pakai baju tew ...ayors



7 comments:

susudalambotol said...

style merinet ayam tu dah ala2 jamie oliver je kak? hehe.

kat ofis saya ni, langsung tade buat jamuan hari raya. takde bajet gaknye.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

moon..giler laa ayam tu lambai2 aku okeh..yg kambing tu lagik lahhh meleleh ayaq liuq mak ni haaa!!!! best arr jamuan raye korang!!!

Miss Moon said...

hid ...tak pa next year kena collect duit pastuh wat jamuan sendirik ekekek .

hahhahahah filllaaaaaaa mmg sedap hokeyyyyyyyyyyyyy yummmeh ...sesedap rupanya . Tambah sedap sebab aku yg potong ..hahah nak jugers mencelah di sitew

mannira said...

moon..ms org preggy, hubby pun suh org pakai bj pregnant tu...tapi org ni degil..tak de nya org nak pakai...sebab org tak suka pakai baju gitu...nape ya laki ni out of fashion sgt... agaknya masa sebelum kawen.. nanti nak suh bini aku pakai baju gini... he..he..

Miss Moon said...

ha ha tapi tew la kadang di mata dia org dia org suka tgk ..me pun acctually ada sedikit rasa bersalah sebab tak pakai cenggitu ....well kadang men nih org preggy pun dia nampak seksi tak gitew

notti netti said...

sedapnyeeeeeee...[epagi ni...kat opis takde mamam...tgok gambar kat blog moon pun jadi lah

Anonymous said...

Sie sind nicht recht. Ich kann die Position verteidigen. Schreiben Sie mir in PM, wir werden besprechen. cialis preis cialis [url=http//t7-isis.org]cialis billig[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...