Monday, January 18, 2010

At home , isk demam

Isk demam sedab tonsil dia bengkak ...last nite masa balik dari Kajang , dalam kereta badan dia panas giler . Terus bwak gie kinik ...panas 39.5 . Doc masuk kan ubat kot bontut dia ...malam duk lap lap badan dia . Kol 4 dia terjaga haus ...lepas minum air 1 gelas ...la tew jugaks dia muntah ...

Sian Isk ...mengigil2 badan dia ...lepas makan ubat demam ok la sikit ..then dia sambung tido tapi duk batuk kong kang kong kang ...

Sora dia tak der ...tapi nasib la habis 1 mangkuk bubur yg diproi ngan isi ikan goreng ....

N Cik yaya kat nerseri ...tak mampu la mak nak jaga Isk sambil Cik Yaya mengaco + ngan mak dia sakit peyut n pinggang .

8 comments:

nasz said...

HARAP ISK CPT SEMBUH.. ANYWAY MOON, NAS SUKE WAJAH BARU BLOG MOON NI. SGT2 SEJUK MATA MEMANDANG, CERAH..

mamalisa said...

get well soon isk..sian dia sure sakit tekak tu ..take care.

touyakaruma said...

harap cepat sembuh

genny da bomb said...

moon...isk demam tonsil ek??kalo tonsil dia bengkak..cuba bagi makan aiskrim..tatau la work kat isk ke tak but it works kat nuqman..mak bagi 3 batang aiskrim sehari n lepas tu demam dia surut dah...

cuba la mana tau berkesan..tapi kalo betul demam bengkak tonsil laaa..heheheh

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alahai sian isk..panas sgt badan sampai haus dia.. sib dia selera makan... rajin2 lap ngn air sejuk.. esp kat ketiak tu ko bagi dia kepit kain basah..nanti cpt turun panas tu... get well soon isk!

azdra-azdra said...

klu tonsil bengkak..ko kena make sure isk habiskan antibiotik.. then minum byk giler air.. percayalah.. aku dah mengalaminya ngan imie..

anak2 sakit..mmg hazab kita dibuatnya.. tapi insyaAllah..segala pengorbanan akan diberi balasan yang setimpal.. muahhhsss

harap tabah yer moon..

Miss Moon said...

thanks auntie auntie semer ...isk dah ok today dah ke sekolah sekalik ngan sora serak nya hahah

Genie ...dia sehari sebelum tew dia duk mandi dekat sejam sebab main bot dalam bilik air pastuh lepas kuar bilik air dia bantai ice cream sebatang yg ada balance masa nenek dia dtg ari tew ...malam nyer terus demam dow

Filla ..baiks akan ku cuba . Tips yg bagus ...tapi dalam berselera pun nampak badan dia susut ...aku kalau demam tak der plak susut nya ...akakakkaka

Fara , yup ...ur right . Tapi antibiotik tew kalau sedap tak pa ...nih dah telan dia muntah ...adeh cam na la penat aku sediakan air yg manis kat tepi nak kasik ilang rasa antibiotik tew . mak nak telan pun loya tekak ....

Mrs Amri said...

isk sama cam dania....ada problem tonsil....kalo dia demam..risau sgt...sebab mesti take time nk sembuh...doc apa propose nk operate x mira?...