Tuesday, January 26, 2010

soklan before Sabtu nih

Wah Pak Sutan 2 3 hari nih duk asek tanya soklan je ek

" Kalau saya anta bunga kat opis utk awak ...awak malu tak "

me : ha tak payahhhhhhh ....malu laaaaaaaaaa hish tak mo ( mau tak nya nko dah 5 thn duk 1 opis nak berbunga bagai ...dah la tak pernah ...kalau every year buat tak pa ...nih baru nak wat mmg mak tak moooooooo malu dow ) hish jgn nak mengarut ....tapi kalau letak kat umah tak pa ...( vley gitew?) lagi pun sabtu mana kije hiksssssssssss

" La apa plak nak malu ...so awak tak mo la ek "

me : ha tak payah laaaa..tapi kalau benda lain nak la

" Ha nak apa "

me : Lor nak kasik ...kasik je la kalau tanya , mummy nak D200 satuw akakkakaka .....tapi for sure la tak lepas ...apa apa pun tak pa ..

wah gitew siap berdialog ...tew ada lah dia nampak kat mana mana tew hubby kasik bunga ke hapa ...ermmm last time dia kasik pun masa bila ek ...asal tak ingat nih ....tapi bunga manyak mahal wooooo ...yeah i know ai dah jadi or yg sangat berkira sekarang since every sen sangat bernilai ...and no pembaziran ya ...berbelanja la ngan jimat sebelum menyesal ( sebab ai pun slalu menyesal ....kadang tak perlu tapi mengediks nak beli ) lagi pun arii tew masa pegi cameron pun puas dah beli bunga hahhahahah tapi kalau org kasik amik jeeeeeeeeee mana ada pompuan tak suka bunga kan kan kan .

Last nite dia tanya lagi ...mummy nak mesin jahit kan ?

Last time ai pinjam ( pinjam tapi 2 thn ) akakkaka mesin jahit auntie ...sebab dia tak pakai kan ..kalau tak duk je bwah katil dia ...so moon pinjam ar ...dapat la menjahit langsir straight bodow tew n dapat la jahit kain batik beberapa helai ...

Tapi mesin jahit pun mahal cam bedil ...rm 500 ke atas ...adoiii terus poket rasa ketat je ...ala 2nd hand pun tak pa kang beli mahal mahal ...mummy wat tukun ...tapi kalau dah ada takkan tak guna kan ( cik moon ada ke masa nko nak menjahit bagai )

So kesimpulannya this sabtu ai ada job wedding akakkakaka ...sangat gigih kan ..bekerja pada hari jadi ke 30 ...yer saya dah 30 . Saya menerima angka itew seadanya ...terus terasa seperti di alam kewanitaan hua hua hua

Update on USANA

yer harus la mak terai dolu kan ...sebelum nak kedebam debom kat org lain ...baiks mak torai ....saya ngan tak berdisiplin nye telah mencuba Nutri Meal Usana ....and guese what I dah loose 2 Kg ...yeah i know tak banyak tapi dalam masa seminggu lebey ...( baru amal kan 2 kali ...yer saya amats liat part diet n sangat menyesal ) if only ai buat daily ..dalam seminggu misti banyak lagi ley turun kan . Sebagai seorang yg berangka besar n bersaiz wanita arab ( tak le blah ) maka penurunan tew tak nampak sangat but my jeans dah loose hua hua ...and best part is ramai org tegur dah nampak slim sikit ...sikit je hokey .

Ia di amik masa tgh hari atau malam ...ia menggantikan makan la cam tew ...

Nutrimeal

  • A quality source of protein, carbohydrates, dietary fibre, and many micronutrients in two delicious flavours.
  • Provides low glycemic complex carbohydrates and 8 grams of dietary fibre per serving.

NUTRIMEAL is a balanced meal replacement drink and a quality source of protein, carbohydrates, dietary fibre, and many micronutrients.

THE BENEFITS OF SOY AND WHEY PROTEIN Each serving of Dutch Chocolate provides 15 grams of soy, whey, and other proteins. French Vanilla NUTRIMEAL provides 15 grams of soy protein. Soy protein is a complete protein, containing all of the essential amino acids in optimal ratios and in a highly digestible form. Whey protein, which is also easily digestible, is an excellent source of amino acids essential for building a healthy body.

LOW GLYCEMIC CARBOHYDRATE AND FIBRE NUTRIMEAL has low-glycemic index of 23, to help reduce carbohydrate cravings and deliver sustained energy throughout the day. Each serving also contains 8 grams of high quality dietary fibre

Ha misti nak tahu harga kan ...it RM 128 (members price )
Ai nak try Essential nya plak ..will let u know ya ...koz i want to grow old healty ...azam 2010 Moon adalah utk kesihatan je ...

Nanti moon wat entry khas utk product USANA nih ek . Ai bukan nak menjual sangat but benda baik apa salahnya di share . That is the main reason ai tertarik ngan USANA nih . Anyway dia banyak ubat utk parents kiter such as utk bones utk joins ..utk mata n etc . So sebagai anak apa salahnya kiter bagi utk our parents ..

Highest Rated Supplements in the World

USANA Nutritionals were named the best of the best when compared to 1,500 other products.



.Add Image

19 comments:

aDieyZa said...

menarik!! mcm nak try je.. leh ke kak moon?

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alaa moon.. sutan nak bagi bunga tu amik jer.... auwwwwww... waaaa dah turun 2kg!!! *clap clap* bagus tu moon... bukan senang nak turun.. keep it up..jgn give up tau!!!!

Miss Moon said...

baik filla akan ku jadikan nko sebagai idola aku akakkakak

Miss Moon said...

adievza kalau nak just let me know kay ...awal feb nanti moon nak order lagi ...kalau nak kiwim skali boley la ...the price is 110 ai kasik members price

touyakaruma said...

Pinjam tapi sampai dua tahun ? Haha sebijik perangai cam Touya .

Miss Moon said...

ha ha touya ...dia kata kat umah dia tak tahu nak letak mana ...kalau dia nak guna baru pulangkan akakakkak...sampai 2 yrs tew akakka. Nyaris menjadi hal milik sendiwi

Mrs. MD said...

moon bkn nutrimeal dh naik harga ke?? stok baru with gusset bag kan.. yg lama with tin dh xde kalau xsilap la. nutrimeal choc mmg best giler. kay pon dh try. disebabkan dia cepat turunkan berat badan tu yg buat lg liat nak minum hari2 tu..sama la kita ;)

Miss Moon said...

yer ek kay sat moon gie cek kejap akakakkakakakak

Ann GreenStrawberry said...

hmm..cam menarik jugak.. baik untuk kesihatan jugakkan..? if macam ann ni boleh ke minum.. kot2 preggy tak taw lar plak kan..? hmmmm... kasi jelas sket vley tak akak ku?

Miss Moon said...

ann ...preggy la dolu the baru kuruskan badan akakakkakakaka

nanti akak tanya kan . Cam boley tapi akak akan dapat kan kepastian utk Ann . Yang pasti Fibergy ley makan tapi nutrimeal nih akak konpomkan

YUZIE AMIR said...

uiit nak bag ibunga yer..besnyaaa..tapi kan bunga mahaii kan..kalo saya baik pi mkn2..perut pun kenyang.hehehe

Ha product usana tu mmg bagus..saya pun amik yg supplement essential dgn proflavanol.Akmaklum lerr..kalo moon 30 saya lagi laa lebih 2 thn.Errr mcm nak try gak la nutrimeal tu..tapi susah le org yg tak konsisten ni..jap2 sure lupa nak minum.

fazilzura said...

MOON .. besh pe huby kasi bunge , romantizzzzzzzzzzzzzz..

** mama zr pun pakai usana(set diabetic), mahal bangatttt , daku x kasi dia mkn lg... bagus lg dia makan epel ijau + peria ... lg bagus, jimat lg pun asli

m0mmyofTRIPLETSplusONE said...

moon, tu harga lame tu...now dah new pricing. and sebotol omega no longer 120 capsules. 56 jer ta silap

Eri-chan said...

moon, 30 is charming age..trust me..i turn 33 this year...hehe

onenadiana said...

moon, usana mmg bagus sebab mmg ambil ao pro, propavanol, omega and calcium, c.minerals..
nak tanya, kalau ambik nutrimeal tu kennyang tak kalau nak ganti lunch? risau tgk perut berlipat la ni :(

Miss Moon said...

kenyang onediana ....sebab dia pekats ....pastuh taste so yummy ...kalau sejuk ada rasa cam milkshake mc d akakkakka

stakat nih moon makan ok tak der la rasa lapar sangat cuma mulut nih kadang jahat nak mengunyah hahahhaha . kalau terasa cam perut terasa cam lapar cam makan buah epal ke ..biskut ke 2 3 keping

Ann GreenStrawberry said...

hmmm..sila kompom kan.. hehehe.. nak lar jugak turun berat ni sket.. melampau dah lemak2 ai ni... hahaha...

ratna said...

salam sis moon... dah lama jadi silent reader kat sini. tp baru nak letak komen.. juz a question. sis moon tau tak berapa harga nikon D300s?

Miss Moon said...

d300 near 4k kalau tak silap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...