Sunday, January 24, 2010

Yaya Chickenpox daaa



poor Yaya ...baru je that day kena HFMD nih terkena chicken pox plak . Masa bawak pegi jumpa doc kat area umah nih , doc kata nih dah masuk 5 org dtg cek sebab chicken pox aje today ...wahhh kalau org besar kena tak pa la jugers ( ley la mc seminggu ) tapi ni bila budak kena mmg kesian sangat .
Its my fault ...rasa bersalah sangat . Last time Yaya dah kena but just campak aje ...so masa tew tak inject ngan imunisasi utk chicken pox since still below 1 years old ....so after that i mmg terlupa sesangat ...alahai if only dia dapat injection tew misti dia tak kena ( waaaaaaaaaaaaaaaaaa )Mama terpaksa balik Penang tmrw sebab ada urusan Sri Paduka Baginda ....so no one ..no one yg dapat jaga kan Mek Yaya ...so terpaksa la take turn ngan pak Sutan until Rabu ....Rabu morning baru mama sampai sini balik .

Ada sesapa yg nak kije jaga budak tak from 8 - 6 pm ...ai bayar daily charges ...akakkakakak

This morning Isk buat buat terkejut n tanya soklan nih " mummy asal adik dah tak cantek?" adoiiii Isk adik kan sakit ....sian kat adik ...terus dia cium tgn adik dia n suh duk diam diam ...sebab abg isk nak g school
Ni wat muka mintak belas kasihan agar dapat bawakjet tew pegi sekolah ....adoiii Isk ...Isk kan tahu tak ley bawak toys kat school ...kat nerseri pun tak leh..

14 comments:

touyakaruma said...

Teruk ke deman tu ?

Eri-chan said...

kesiannya....jgn salahkan diri sendiri sbb tak amik vaksin utk dia..dah nak kena, ada hikmahnya... InsyaAllah sihat..

yantz-yeem said...

la cian yaya...pas satu-satu...aitu rs dia x sihat kan?xpe la moon tu lah org ckp masa ank kecik2 nie mmg x leh nak simpan coti...ada je hal nya...heheheh

harap2 yaya cpt sembuh k!!!

Mrs.R @ Emi said...

get well soon yaya~

Filla ~ Kasih Aleeya said...

kalo ler aku ni tak keje.. dah lamer aku sanggup jadik baby sitter yaya nieh.. heheheh... sian yaya, moga cpt sembuh yer yaya!!!

Ann GreenStrawberry said...

get well soon yaya... make sure after baek.. no no no parut2 meh.. mummy moon plss.. kena kekalkan kecumelan beliau..hehhehe

Kniedaz said...

siannye...kalau kita kena takpela ini budak2...huhu

genny da bomb said...

ala siannye dia...huhuu..ni mak paknye dah kene ke lom?kang jadi macam abah nuqman wakkakakaa..

neway get well soon yaya..takpe..budak2 cepat lega..org tua yang haru sket lambatttt

mamalisa said...

alahai sian budak comel ni..jgn duk 'kutis' nanti jadi parut..heheh

get well soon Yaya and hrp Moon byk2 sabar ok.

JuJue said...

sian nyer kat yaya.... tapi takpe budak2 tak lekat parut.. cepat pon cepat lega.

Aini said...

sian nya dia... isk! moga cepat sembuh yer...

Anonymous said...

sian nyer dgn yaya...get well soon yaya..

anna

happy2gether said...

alahai kesian Yaya...jgn lupa mkn ubat ek..xper kena masa kecik kot, parut ley ilang, kalo kena time dah besor ni susah kang belubang2 muka...

comel abg Isk pakai baju tadika...eh sama ngan syasya kuning & biru..ehheh

razucute said...

kesiannyer yaya mesti meragam dier kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...