Wednesday, February 23, 2011

paung goreng akak buah boom

adu duk selak majalah rasa skali termasuk plak kat bahagian masakan n kueh Terengganu pastuh nampok plop benda nihhhhhhhhhhh


Nak tahu pasal E Browse sila la ke sini ek ...ai ada explain

Ai kalau balik Terengganu ..my beloved sister misti without fail la misti dia slalu akan beli nih kadang 10 biji pun ai ley abis kan

Kak E dah terliur giler nih ....kalau pos dr terengganu basi dok?

1 - ROTI PAUNG GORENG
dok pung tak dok ke org jual buoh boom frozen ...hahhahah kalau rasa nok makang sangat kena tgk resepi ar ...wat sdirik
ok la kan ...my PIL ngan SIL akan ada kat umah for few weeks ...syok sket ada geng ley main ketuk2 peyuk akakakka

pastuh selak2 lagi majalah tew ...hampeh tul buat ai tingin nak makan banyak benda la plakkkk saja tauuuuuuuuu tetiba bulan nih bulan resepi dr terengganu plak kannnnnnnnn
2- ROTI PAUNG

roti paung terengganu ....rasa cam ala sweet bun la ...tp yg terengganu punye lagi sedap . Moon kalau blk terengganu kalau terlupa beli kat mana mana ...on the way lalu kat jalan nok gie sek sultan sulaiman tew ...misti berenti kat Shell tew sebab kat luar tew ada peti jual paung ...panas2 ok ...

Dulu masa kecik2 kan ...arwah mak suka sangat wat roti paung nih and she makes the most delicious paung ever ..misti 5 6 loyang buat ...pastuh semer dia bawak masuk bilik dia ...besok pagi baru wat kuar utk bakar . Bukan apa kalau tak anak anak nih kan tangan nyer gatal suka cucuk2 roti yg tgh mengembang kan .......pastuh lepas dah masak ...harum semerbak kat pastuh cepat2 sapu ngan marjerinnnnnnnnn perggggggggg ...cerita pasal nih pun buat ai terkenang2 rasanya . .kak e ingat dop?
ha kalau tingin sangat nok makan ..pandai2 la blajor wat sendirikkkkkkk

3 - BENGKANG KUAH

hok nih lagi la susoh nok cari nih ...dulu masa moon duk kat Bukit Besor ...ada sorang pokcik nih jual kat Pasir Panjang ...laku giler la walaupun dia pakai sabut n kulit kelapa je ....bekang dia masok molek je . Bekang nih makan ngan kuoh putih n masik ada ikan atau kuah manis yg ada gula merah ...so ley pilih nok wat aner ser .

4 - KETUPAT SOTONG

Ha nih kalau dapat sutun fresh fresh mmg tervaek kay ...mahap la kalau ada sesapa preggy nampak nih ....maaf la ek . Mak tak bertanggungjawab la kalau bini kowang tetiba golek2 hentak2 kaki sebab nak makan benda benda nih semer ...cabooottttt
sebagai suami mithali pergi la beli sutun ...then kalau pandai masak la kan ...tak pun print je resepi bg bini masak sendiri akakakka

8 comments:

Mrs.R @ Emi said...

kak moon- bengkang kuah tu kt bkt bsar still ada lg tauu..sedapppp ;)n roti paung grg tu adalah tervaekkk..nk jugaksss

inz74 said...

nie,kak e ingat smua tu...buah bom tu kalu pos basi lah mek oi...yg frozen ada kat kt ni tp x sdaplah....ai...ada apa2 k?mngidam k?blk lah kg...smua yg muni nak mkn tu kak e sediakan....

Miss Moon said...

hhahahahhahah ...tahu kalau balik sana mmg layanan tip top kalah hotel 5 bintang ......

tak pa nanti muni balik sana kay .........dop pung kalu maghi sini bawok la 2 3 hengget buah boom

Emi , ada lagi ek kat bukit besor tew...wah lama tewwwwwwwwwwwww

Filla ~ Kasihs said...

huwaaaa.. satu pong aku tak penah makang!!!! bagi lah aku rasa salah satu... takkan nak suh aku gi ganu???

fazilzura said...

zura suke sgt2 PAUNGGGGGGGGG tu , tiap2 kali fmily dtg kl mmg diorg wajib belikan tuk daku , sedap ooooooo

Ayu Safieza said...

yoooooooooooooooooooooooo..............emang makanan ganu ni paling best....:))))) paling suke......semua ar.........

Noorita Yusof said...

wahhh sume menu yg menggiurkan... mmg kena try gak ujung minggu nih. especially ketupat sotong.. :D

Mama HH said...

dapnyeee...

tu semua menda wajib cari kalau blk Ganu.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...