Tuesday, July 26, 2011

Update Norma - Home


Last Sunday ...pas habis job wedding Moon gie jumpa AGS amik stok Daun Belalai Gajah or Sabah Snake grass ...maaf ai pun tak tahu kenapa ia Gajah bila english dia jadi Snake ...akakka . Thanks Ann sebab belikan 3 bekas n 2 anak pokok terus . Sempat la bergamba ngan Ann ...nanti upload gamba sebab anak teruna dia sangat handsome ohh ya daun nih di beli kat Yik Poh Ling Herbal Farm Seremban punya la susah last few weeks habis . Nasib la ada rezeki norma kali nihi dpt beli 3 terus .

Lepas jumpa ngan Ann amik barang terus zass ke JJ Balakong jumpa Talib jap sebab dia kije . Sempat la belikan bubur Mc D ...yer la dah 3 bulan Norma tak makan ...kesian dia . Asek masuk kot feeding tube je ...ramai suggest suh suap sket sket apa yg lembut2 ...janji dia rasa ...so beli la satu utk Norma . Pas duk minum n sembang ngan Talib jap terus ke umah dia .

Masa tew Norma duk tido ...kami sampai pun dah malam . Kejut kan Norma .

Keadaan dia masih sama . Tak banyak sangat improvement nya :( but Talib kata yesterday dia bersin ...rasa nya thats a good sign la kan

Norma akak ngan Abg datang nih . Tgk akak ada belikan selimut yg lembut sangat utk Norma ...plus suar panjang and akak beli special utk Norma bubur Mc D ...Norma suka kan . Dapat bau tak ....wangi kan ....Norma nak makan tak ?

Dia kelip mata sekali tanda nak ...now angguk pun sikit je ..

So moon amik 1 sudu bubur mc d tew lenyek2 kat penapis cam kiter nak bg baby makan kan ....so mmg soft n smooth je bubur tew . Bukan apa nak kasik dia rasa ...bayang kan betapa payau nya mulut dia ..

moon amik hujung sudu ....sikit je letak kat mulut dia ..and suruh dia jilat kat gigi2 dia sebab dia tak ley bukak besar mulut dia ...but unfortunately dia tak mampu nak buat semer tew ....

Sedap tak Norma ?

Dia angguk ...alahai ai dah sebak giler masa tew ...but dia cam tak ley telan . Cuma dia ley pecap pecap sket je ...mebi dia tak mampu nak menelan ...at the end 1 sudu pun tak habis bubur tew . Tak pa ek Norm nanti terai lagi kay ...pelan pelan kiter makan k ..

Norma tahu ...ramai sangat org kasik hadiah kat Rafiq ....ada baju baju yg cantek2 and ada org kirim kan ubat utk Norma dr USA... Semer org doakan agar norma cepat sihat ...and ley jaga Rafiq . Norma kena kuat kena ingat kat Rafiq kena ingat kat Talib n jangan sesekali lupa utk ingat kan Allah ...insyaallah Norma .

Nih akak ada bawak daun nanti Talib blend n kasik kat Norma kay ...Norma tahu ramai org sembuh bila amik daun nih ...akak pasti la misti Norma pun ley sembuh ...dengan syarat Norma kena kuat tau

everytime ai ckp ngan dia ...dia pandang je ....

Norma nampak akak tak nih? Dengar tak apa akak cakap ?

dia kelip kan mata ....

tetiba dia cuba bercakap tp tak dapat bunyi cam dia mengerang je ...if only i know apa yg nak dia kata kan ....tp mmg dia nak say something ....ooh Norma sakit dada akak tahan sebak tgk Norma ..

Norma Rafiq sihat tau ...sangat comey n sangat cute sama cam Norma . Nanti Rafiq dtg tau ...

tetiba nampak merah je muka dia mata dia berair ...skalik ngan Moon pun nanges and mata norma berkaca je .....misti dia windu sangat kat Rafiq ....

sabar ek Norma

Kami pulang ngan rasa yg kurang best sebab tgk Norma cam tew ....sob sob

thanks all yg tanya n nak lawat Norma . But she is very fragile right now and easily exposed to any type of infection ....apa apa k moon akan mintak kebenaran dr Talib dulu . If utk berubat insyaallah boley di arrange kan .

Many many thanks to all of u

43 comments:

amiey lee said...

semoga Norma cepat sembuh..aminnn

me suya said...

thnx for the update sis..
sama-sama kita doakan yg terbaik yer sis

mummy_ayu said...

sedihnya ayu baca..
semoga norma cepats embuh tau...leh main2 ngan rafiq...and dr apa yg ayu banya, ada improvement tu..insyaallah..

Bicara hati ibu aisya said...

Sedeynya baca.Setiap hari saya akan doakan untuk kesembuhan norma.Semoga segalanya dipermudahkan buat norma.

fazurybeuteq said...

ayat2 yg last tu bikin air mato ku mencurah , aduyai ... x leh bygkan rs windu dia kt rafiq ...

@e_da said...

sebak dda sy baca dia nak telan bubur yg smooth tu pun payah.. sgt kesian kat dia.. rindu anak pun 1 hal juga kan.. semoga allah tabahkan hatinya dan sembuhkan dia..aminnn

aZiEaNa AbU hAsSaN said...

Salam kak moon, akak tak kenal sy tapi saya selalu baca pasal norma and ade jugak letak kisah dia dlm blog saya...sedihnya rasa...InsyaALLAH dia insan terpilih uang diplih oleh ALLAH, ganjaran buat Norma dan Talib sangat besar InsyALLAH...

Norfatin Suraya said...

salam kak moon, sy fatin :) nak tanya, insyaAllah fatin & rakan2 nak buat sedikir kutipan untk kak norma & rafiq. Tapi kalau diberi izin, kami ingin serahkan sendiri sumbangan tersebut kpd kak norma & abg talib, sbb sekaligus kami nak melawat kak norma. Boleh tlg tanyakan pada abg talib? thanks sangat sangat kak moon :)

Cik Eka said...

sedih..eka tertunggu2 gak update kak norma..
semoga dia kuat..huhuhu

Filla ~ Kasihs said...

sian norma, kena banyakkan berborak dengan dia..sbb dia mungkin sakit dan sunyi..walaupon norma tak boleh balas..tapi dia boleh dengar.. moon selalu2 cerita pasal orang-orang yang dia sayang.. mesti tenang sikit hati norma.. smoga dia tabah dan dengan kuasa Allah norma cepat sembuh!

Nur Misnan said...

hai moon... untuk sementara waktu
sebaiknya cuba rendamkan daun SGG
10 helai dengan air panas suam.
biarkan sedikit sejuk dan sudukan
pada norma...

cuba perlahan2... dan daun SGG
bungkus dgn tisu kitchen dan simpan
dlm fridge utk tahan lebih lama...

moga norma cepat sembuh

nuralwahid said...

sebak dada sy.....semoga norma cepat sembuh.Ya Allah, tabahkan lah hati norma....cekalkan lah hatinya.

Sidratul Muntaha said...

moga norma cepat sembuh..
insyaa Allah..

Anonymous said...

salam kak....sedihnyer....saya faham, sebab anak saya pun melalui semua kemoterapi dan segala jenis scan...anak saya leukemia...hati ibu mana yang xsedihkan...harap norma kuat...ngan org sekeliling pun kena kuat gak...

halila Ibrahim said...

harap2 norma kuat sebab ramai yg mendoakanya..

Anonymous said...

br trjumpa bout this smlm, forwarded by hubby, sgt tersentuh tiap kali membaca bout her, moga norma cepat kembali seperti sedia kala utk baby rafeeq dan talib..kami sentiasa mendoakan yg terbaik utk norma..aminn

Rahayu Manan said...

semoga norma cpt sembuh...
menitis air mata stp kali baca kisah norma, n akn terbayangkan wajah comel rafiq yang rindukan belaian mamanya, sob-sob-sob

Ummi said...

menitis lagi air mata ni...

Ms Fiza said...

sebak hati sy..
semoga norma cepat sembuh...
Insya Allah

nydia-mama akif said...

tiap kali baca kisah norma mesti menitik air mata....
tp saya kagum dgn norma and sume famly moon sbb u all sgt strong...moga norma cpt sembuh....

namaakulynn said...

sebak baca entri ni.huhu.semoga kak norma diberi kekuatan and cepat2 sembuh.

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaikumwbh Muni..

Sebak baca entry ni....mas berdoa agar mudah urusan talib dan cepat sembuh norma. Alhamdulillah, Allah swt mudahkan Rafiq membesar sihat.

Boleh mas cadangkan jugak, maybe dah buat....pasangkan dan onkan perlahan tadarus quran so that deria pendengaran dan mind norma sentiasa bekerja. Pastu onkan tv, kalau boleh tgok gambar pemandangan utk activekan deria penglihatan jika dpt...incase mas tak terlepas apa2 lah.......


Ya Allah, sembuhkan lah norma sebaik2 kejadiannya terbaik disisiMU...Amen....

eus said...

Ya ALLAH.. k'moon.. x terbayang bila kita sakit mcm Norma, tp xde sape yg layan mcm k'moon n family layan Norma.. T____T

Nadiah said...

Akak, sy ade bg mesej kat facebook akak. Hope you will read it.Just an offer to help Kak Norma.
Thanks.

Miss Moon said...

Nadiah , apa nama u kat FB sebab tak der plak akak terima msj dr Nadiah .

arLene said...

kak moon, saya kagum dengan akak sekeluarga yang jadi tulang belakang norma. nak tanya, bila baby rafiq akan dapat jumpa mama dia? maybe bila ada rafiq di sisi norma akan lebih kuat semangat. tampal banyak2 gambar rafiq kat tepi dia ye. saya doakan norma cepat sembuh. amiin.

Cemmomile said...

tak tau nk ckp pe..tp memang tak dpt nk thn perasaan. sempena ramadhan yang mulia, marilah semua kita mendoakan kesihatan Norma. Semoga dapat beraya dengan rafiq dlm keadaan yang sihat.

Anonymous said...

Semoga Norma pulih kembali dengan kuasa Mu ya Allah...amin....

+Nur Alia Atika+ said...

Assalamualaikum.. Sedih saya baca kisah kak norma ni.. Akak, saya cadangkan akak bagi kak norma minum monavie.. Insyaallah, dengan berkat doa semua orang dan usaha, kak norma akan kembali beransur pulih. Saya bagi link: www.monavie.com,www.acaiberrymalaysia.info, www.acairesearch.org, www.monavieonthemove.com, www.youtube.com(monavie)p/s: akak try search info pasal monavie kalau akak nak taw khasiat dier. Tp, based on testimoni, ramai jugak pesakit kanser yg dh try minum monavie n alhamdulillah, beransur pulih. Kalau akak nak maklumat lanjut, akak boleh email saya: aliaatika@yahoo.co.uk or call me at 0192650482. Alia sekadar berkongsi. Kita sama2 berikhtiar & berdoa semoga kak norma lekas sembuh. Wassalam.

Miss Moon said...

Thanks Atika ,

Norma mmg duk minum jugak monavie nih dah 2 months consuming Monavie . I know ia mmg dah do wonders to other people and i hope it can do wonders to Norma too

rafaliah said...

Assalam..:-)
http://rafaliah.blogspot.com/2011/07/testimoni-set-b-esp.html

Noradzmi said...

Salam kak moon. sekadar berkongsi ilmu utk tujuan kebaikkan bersama. pernah dengar Transfer Factor (TF)? TF bukan ubat, bukan vitamin, bukan hormon, bukan dadah, bukan herba dan sebagainya. TF adalah molikul pendidik sistem imun tubuh badan. TF akan meningkatkan sistem imun tubuh badan sebanyak 283% (TF Advance) dan 437% (TF PLUS)dan secara tidak langsung meningkatkan "NK Cell" sehingga 900%. Dalam kes Norma, sistem daya ketahanan atau Imun nya terlalu lemah dan fragile. perlu ditingkatkan utk membantu Norma melawan penyakit yg di alaminya. Kes kanser stage 4 yg pernah di alami iaitu seramai 20 org kanser stage 4 yg mana kurang dari 4 bulan disahkan oleh doktor utk hidup. Setelah mengambil TF PLUS , TF Jus RIOVIDA dan TF Advance...alhamdulillah dengan izin Allah SWT...16 orang daripada 20 org yg menghidap kanser stage 4 ni dilaporkan sihat dan hidup sampai sekarang ni.

Kakak moon boleh buat research dlm internet mengenainya. Kak, TF ni alhamdulillah baik utk semua pasal saya pun dari keluarga yg banyak penyakit seperti kencing manis, darah tinggi, jantung, hepatitis C, asma, migrain dan talesemia. Banyak produk saya telah cuba, tapi setakat ni TF telah banyak memberi suatu yg sangat baik utk family saya. Why not kak moon cuba. kalau kakak mau keterangan lanjut saya boleh ceritakan atau msg/call saya 0195808797/0168282362 atau email noradzmi@gmail.com. Terus terang saya katakan bukan tujuan utk promote...tapi sekadar memberitahu, berkongsi dan berdoa agar kesihatan norma bertambah baik. Isteri saya forwardkan email pada saya mengenai Norma...jadi saya pun membaca dan menelitinya. Kos perubatan sememangnya mahal kalau di hospital atau klinik. tapi kak, duit boleh dicari...kesihatan tidak. sekian.

Miss Moon said...

Noradzmi,

Thanks for sharing this . Norma pun tgh makan TF advance plus and k moon pun dah jadi ahli 4life sebab senang nak beli utk Norma n my husband too

Norma dah makan dekat 2 bulan dah .

Dear all ,

Thanks for sharing ..just letting u know that Norma is under treatment

B17
Monavie
Transfer Factor
Sabah Snake Grass
Pusat Rawatan Al Hidayah Gombak
Few rawatan alternative

Im writting this since moon terima berpuluh email suh cuba benda2 di atas which we did mebi lom berhasil lagi utk norma n mungkin akan mengambil masa sedikit

Noradzmi said...

alhamdulillah...baguslah kalau gitu. kita semua just share apa yg patut. disamping berusaha apa yg patut...berdoa dan bertawakal agar norma beransur pulih dan kembali seperti biasa.

+Coklat Lovers+ said...

Assalamualaikum...
hye Kak Moon... saya baru je terjumpa blog kak moon nie.. baru sempat baca seket2 mengenai Norma.. Saya doakan semoga Norma cepat sembuh.. InsyaAllah.. saya doakan juga semoga En. Talib, akak dan family sume tabah menempuh dugaan nie.. Saya nak share pasal Norma kat blog n FB saya.. izinkan ye.. tu je yang mampu saya tolong selain mendoakan yang terbaik untuk kalian.. Semoga keluarga akak dirahmati Allah dan dipermudahkan segalanya oleh Allah.. hanya hamba yang diketahuiNya kuat sahaja diberi ujian yang besar sebegini...

Anonymous said...

kak moon,

sampaikan salam saya pada dia.
dia sangat kuat...
sy dh beri sikit sumbangan dlm akaun..

AbbotCottage said...

sedihnya..kali ni kena gak masukkan komen, selalunya silent reader je...Abbot doakan semoga Norma cekal hati tabah dalam menangani ujian daripada Allah SWT. Setiap dugaan, setiap penyakit ada hikmahnya. Kepada Talib, banyak-banyak berzikir, ingat, semua dugaan yang kita tempuhi bukan sengaja Allah turunkan. Untuk Rafiq, auntie Abbot akan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk Rafiq sayang, tapi maaafkan Auntie sebab jujuran air mata tak boleh Auntie tahan sebaik tengok gambar Rafiq dan mama Rafiq, jadi anak yang SOLEH ya, Insya'allah. Kita sama-sama doakan moga Mama Rafiq sabar dengan ujian ini ya sayang...Sayang Rafiq.

lawang said...

Salam
Tak tahan sedih bacan kisag norma..

FYI my amsyar ada tumor mata,
retinablastoma, Dr predict my amsyar kekal hiudp sehingga 51/2 bulan shj..masa dr sahkan umur my amsyar 4 bulan..

kuasa Allah, alhamdulillah skang my amsyar dah 10 tahun..

so ...seperti moon cakap, setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati..

jgn give-up, insyaallah ada jalan penyelesaian.

semuga ahli keluarga terdekat makin tabah dgn dugaan ini.

Nek Rock said...

Assalamualaikum Moon,

Dari jauh Nek doakan semuga Norma tabah dan cepat sembuh. Please relay these message to her ya Moon.
Dear Norma you're going to face some difficult times, but I know you can do this. You're strong.

Lots of hugs from Nek, Phoenix, Arizona

Ira said...

salam..sy baru je tau blog ni..
saja nk bgtau..sabah snake grass tu mmg bagus.. insyaAllah Norma sembuh.. doa sentiasa sy iringi buat Norma semoga dpt hidup sihat spt org lain.. dpt nikmati hari2 dgn dgn org tersayang .. amin yg rabbal alamin..

Anonymous said...

salam...saya doakan Norma akan sembuh dan dipanjangkan umur untuk meneruskan kehidupan seperti org lain juga...amin....saya yakin, dengan sokongan ahli keluarga dan dengan keizinan Dia, semua nya akan kembali normal...jgn putus asa, teruskan berusaha...Harap Moon dpt selalu sembang dengan dia...mungkin dia rasa sunyi...harap juga Rafiq selalu dengan dia supaya kuat semangat Norma untuk melawan penyakit dia...saya doakan Norma cepat sembuh..amin...amin....

Zila said...

baca entry nih sambil tahan air mata dari keluar sbb kat opis, klu kat rumah lantakkan ajer dia nak meleleh.. Semoga Norma kuat untuk kembali pulih.

abumukhlis said...

salam...norma and rafiq....smpena ramadhan ini smga Allah SWT mempermudahkan sgalan urusannya dan disembuhkan I'Allah....sabar dan truskan usaha...kak moon sya ikhlas utk berkongsi ttg satu prduk...USANA yg sgat bgus dan bru masuk ke mlysia thun 2006...cube la akak...bnyak kes2 kanser yg berjaya dirawati juga luekimia...ianya supplement saya sndri dah makan n rasa kesannya...dia menghidupkan semual sel2 bdan kita yg telah mati...sehingga ia mendpt award scientis dunia albert einstein award..cume kene sabar n istiqmah...produk ni byk d perknalkn oleh doktor...kalau akak nak cube blh try hubungi saya- saiful 0192021943...sya brharap sgt norma dpat cube produk ni...wsalam...smga Allah swt menyembuhkannya....amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...