Saturday, July 30, 2011

Kain oren sudah habis hu hu

* pic banyak di amik dr kamera lenny ...sebab ai buat kamera dia org cam kamera sendiri gara gara ai malas nak bawak kamera hahah

Sabtu lepas pergi ke Globe utk misi langsir umah sendiri kali nih harus la bawak pakwer kan ...kang makwer je syok sendiri suka kat langsir tew n pakwer tak suka ...cam no tew ...so both parties kena pegi la kan utk capai kata sepakat hahahha

Sepanjang 2 3 jam ai kat GLOBE ada 5 -6 org blog reader Moon sopink kain jugaks ...hiks ...nice to meet u olsssssss ....

sebelum apa apa nak announce dulu ...KAIN OREN DAH HABIS ( yg RM 6 semeter ) pattern sama jenis kain lain ada tp harga lain sudah ...and yg pasti nya semer roll sudah ramping2 jadi nya . Tp terai la pg tgk kots kots ada yg tersesat mana mana

see ...yg balance tew la dah di rembat oleh Lenny hahhaha togel terus hahhaha . Si Khan siap bgtau ...everyone came over ...they will buy this one ...u better remove this orange curtain from your blog Moon ...hahahhah tgk kowang nye pasal habis dah oren nih mau tak nye semer angkut 30 40 50 meter ...hahahha.
ha nih la org nya yg beli habis kaler oren tew pun ada balance dlm 6 7 meter kan len kan ...

So kowang misti cam nak tahu ai amik kain apa kan kan kan hahhahah ...
amik hok nih aje ...simple aje ...the price is 33.3 per meter
and ini adalah bidang 120 ..mmg sesuai la sebab kita org nya langsir mmg sampai ke siling n lebar la plak kan
So kalau beli yg bidang nya besar so buat 2 keping je la kan ...( gamba lama giler nih masa mula nak masuk umah neh )


few utk tatapan kowang
layan majalah ...hish lawa lawa nya ...tew la nak wat lawa cam nih kena la sediakan ongkos nya kannnnn hu hu nangesssssss
uiks laki ku kije part time kat sini ker? ....sesuaiiiiii hahahha
wah Khan kemain smart hr nih .....hahahah Khan n Sutan Khan akakkaka ...( Hai Khan ...u read my blog kan hikssssssss tenks)
ai yg sangat happy sebab terus tempah jahit sesiap ...so 10 hb 8 curtain ai siap hu huuuu . Len plak sampai bukak 2 3 resit ....asalnya nak beli satu kan Len ...end up 3 skalik akakkaka

ok habis sudah hasil cilok dr lenny ....skrg dr phone kelabu asap kew hahahha
ha memula pegi naik kereta nko ke Jln TAR masa nih sengeh la lagi kan ...
skalik jln banyak tutop nko hahhahaha merasa la duk dalam jam ...skalik pak sutan ajak park kat Pandan je naik LRT hahahha senang .....alamaks matik mak ...sebab mak yg heret dia ...hu huuu
hamik nko penuh n padats org ...lom tgk dpn sogo lagi nak wat kuar handphone pun payah nko ...ramai nya umat manusia kuor sopink

ni range dia tp kalau tgk life lagi lawa sebenarnya

huihhh berkenan yg belah kiri tew ...ada hitam2 kerawang sangat lawa n kain dia sangat berat ...nih klas klas langsir hotel nih .....aduuuu n kain nih kena order ...dekat 100 hengget semeter

dah banyak kali dtg pun still nak usha kain satuw satuw
sempat gaks bergamba ngan my blog reader

Ai teringat Khan ada kata

" wow u have so many blog reader eh ..how come they like u so much "?

ai think its not becouse of me but because of the great offer kann even kalau myself pun nampak great offer cam nih misti tak nak lepas kan la .

ps : sapa sapa ada wat special entry pasal globe nih please let me know so that we can share it with other people too .



Friday, July 29, 2011

Lunch date with Moonie n Fillanie

Berlunch date ngan Buk Pilla kat Kelab Komuniti Cyberjaya ...bersama buk pilla yg fames amos hahahha ...nko nampak je muka dia cam kerek kan tp dia nih sengal hokey n mmg syok sembang ngan dia ...buat dia dtg blur dia hahahha lagi klaka ...tambah plak mmg slalu dtg Cyber n slalu jugaks nko sesat kan pila kan kan kan .


wah ...misi project bisness juta juta gitew hahahhahah
percaya ke .....
acah aje
Fillanie n Moonie

best tempat nih ...selesa n privacy je ...tetiba saja kan kowang ...hr nih la plak tak der buffet ke apa ...frust tau ...
sonok la jumpa nko Pilla ...mmg serius la perbincangan pasal blog kiter hahahhaha
muahahhahah nak gelak aku mengenangkan isu tew...yo yo o je kiter neh ....
and paling best sebab Filla bayau hu huuuuuu

Esok kami akan melawat Norma

Dear Norma ,

Sok kami lawat Norma tau ....harap malam nih sempat akak jahit kan langsir utk bilik Norma ...

Semalam sembang panjang lebar ngan Talib ....ermmm rasanya tak dapat la Moon nak share apa apa its just family matter but i hope keadaan Norma akan bertambah baik . Walau apa pun berlaku kami akan lihat +ve side nya ...insyaallah

Kiter dah berusaha dapat kan yg terbaik utk Norma ...so skrg its just a matter of time la kan ...

Tadik sembang ngan MIL , dia tanya cam na raya kowang balik tak Taiping . Berat rasanya nak jawab . Yes mmg nak balik tp andai kata kalau Talib kije tak tergamak plak nak tinggal kan dia ngan Norma beraya sendirian cam tew . Insyaallah kami mebi akan balik sebab ada sepupu kawen kat penang raya pertama but then mebi terus akan blk ....tak pun meh la semer family beraya kat umah kita org

Its normal la kan when its come to soal raya mmg kiter semer sonok tp kali nih rasa tak sonok sangat ...sedey sangat bila ingat kan Norma

I hope bila kowang baca kisah Norma nih ...i hope u can see things differently and appreciate la apa yg kiter ada sekarang ..alhamdulillah Allah permudahkan banyak benda utk kami ...insyaallah sama sama la kiter berusaha ....kerna DIA la yang menentukan nya .

Sempena bulan baik yg bakal tiba nanti ...Moon ingin mohon maaf jikalau ada terkasar bahasa ke apa apa je la ....harap maafkan . Sesungguhnya Moon hanyalah manusia biasa yg tak lepas dr melaku kan kesilapan . Maafkan saya .

Sama sama la kiter doakan agar Norma di kurniakan kenikmatan kesihatan dan mampu bersama ngan anak n suami nya . Amin

Thursday, July 28, 2011

Sarah Hughes @ Globe

sticky post untill 29 July 2011

Offer valid until 30 August 2011

Just mention " Blog reader Moon " untuk offer 50% , lvl 5 Globe jln TAR

FAQ : Kalau pegi sendiri boley tak Moon?

Answer :
Yes u can ...pegi je n mention kan nama MOON and u akan dapat discount tak sebut nama MOON maka sila bayar harga tertera kay ...hiksssss . The offer adalah sampai 30 Ogos 2011 . 23 hb hari tew Moon kebetulan mmg nak beli kain kain utk umah ...so sebab tew la moon offer sapa sapa nak follow ley la sama sama sopink

even kat sitew dah diskaun 20% anda still akan dapat +50% lagi ....

tak caya ? tgk la bukti kat bawah ...nih bukan main main punya hal ....ia mmg benar . Yeah i know its to hard to be true ...but gals ...percaya laaaaaaaaaaa


LAPORAN KAMI KE GLOBE JLN TAR
hallu halllu sapa tak dpt join sila jgn makan hati kay ....it was such a great day . Thanks to those yg datang and no one balik ngan tangan kosong hahahhahah sakan ek kowang membeli hahahhaha

semer enjoy ...and take their own sweet time ...belek kain satu persatu ...mms to husband and brother n sister . Mmg selesa ...even Moon pun sonok ...dapat jumpa each one of u and thanks for coming all of u ....hugssss muah muah muah

siap ada yg nak repeat second round hu huuuuu


lorong fav semer orang hahahah




ha ha ha bernanah tak mata nengok akakka



thanks Mai n Zaimi sebab sudi dtg ...n zaimi sebab jadi OP akakka

mmg cantek yg castle fink utk bilik anak dara

kalau nak mintak potong kain sila cr si baju merah nih ...nama dia Khan ...yg sebelah tew dont play play kay a very humble tokei ....and a friendly one too.


so kalau kowang duk tetiba rasa jeles sebab tak dpt pegi ....tak per sebab offer nih sampai 30 hb August 2011...so ley pegi lagiksssssssss


i beli nih utk bilik Norma ....sweet je kaler dia kan ...hope Norma n Talib suka . Nanti akak jahitkan ek n gie pasang kat bilik Norma. Kain tew ada lah 1.5 meter each . 2 keping untuk 2 keping tingkap .
sila tgk tanda harga tew ...harga after diskaun adalah RM 42.90 but ....kalau sebut nama Moon akan dapat another 50% dr harga RM 42.90 tew so jadi lah RM 21.45 semeter ...mana nak dapat ? ... bidang 120 tew .
kain plain pun ada but extra tebal yg neh

moon sangat berkenan kat sheer curtain yg Mai pegang tew ...siap ada bunga bunga sakura ...ai like
ada banyak lagi ....tak larat la makcik nak upload satuw satuw ...kowang kena pegi sendiri la tgks ...lain org lain citarasanya ...but yg pasti oofer nih hanya utk blog reader moon .....sebut nama ai baru dpt diskaun ...kalau kain dah di diskaun 30% .....ttp sebut nama Moon dapat lagi 50% ha mana nak dapat offer cam nih akakkakaka ....


jgn lupa kata kunci nya

I FOLLOW BLOG MOON

untung kan baca belog ai .....hua hua hua


ada entry pasal globe n dis good offer kat blog dia org

Azie
Erin


****************************************************
riniy said...

mmg best gile..hahaa..kain murah2,kualiti bagus plak tu kan. yg best tu sbb da bg diskaun tu pun dpt lg 50% sbb moon..

apa pun, mmg nk kena repeat lg sekali mgu dpn bwk banker..tp ada ke lg org yg nak amik upah jahit ek?

************************************************************

Blogger Sofu said...

Moon....mmg best la trip ni..ada lagi jgn lupa jemput I tau..:D
Rushing sbb ada appointment kt SPA kt Maju Junction..
Balik rmh bila tgk balik rupanya silap pilih kain..hehehe...x pe nnti nk repeat lagi ngan hubby plak..


*************************************************************