Wednesday, May 29, 2019

Arte Plus Ampang

Last week kita org pergi test stay kat Arte Plus Ampang . Ni adalah sebab gara gara nampak ada org share kat FB yang Arte Plus Ampang ni sangat lawa . So saja la kan intai intai kat booking.com lepas tu nampak la utk 2 bilik RM 137 cam tu . Apa lagi terus booking la ( lepas booking baru perasan ada cleaning fee RM 60 ) but still berbaloi sebab apartment 2 bilik n bilik nya gorjes gilorzzzzzzzzzz

Unit ni sangat cantek dan sangat bersih hokey.


Bangunan ni kat area Ampang belakang MCity n Felda u ols

Kak Moon amik bilik dengan 2 bedroom . Ada juga studio room dan juga 3 bedroom . Pilih la mana yg u ols suka .

But lepas kita org dtg ni mmg kena repeat lagi weiiii tak puas plak duk 2 hari 1 malam . Berbaloi baloi. Unit ni under Cobnb. Team yg layan booking kita pun baik . Arahan pun detail aje . Kunci amik kat security guard sahaja.







Sangat luas apartment ni . Siap ada sofa n meja makan bagai n paling best sebab boleh masak . Terus Pak Sutan cadangkan masak utk lauk berbuka hahahha .


Ada pinggang mangkuk semer n ada periuk bagai . Cuma masa ni pisau je takada . So kita org beli je pisau biasa satu nak wat potong bawang bagai . 



ni bilik utk Yaya ngan Sara , Abg Isk nak tido kat sopa luar je katanya .  



Ni bilik mummy n daddy serta Nain . Dalam bilik ni ada 1 bilik air . Bilik air satu lagi ada kat luar so tak kalut la nak berebut tandas



Complete semua hokey . Ironboard , irn , hairdryer semer . Towel pun lengkap la ....weyyyy akak suka akak sukaaaaaaaaaaaaaaaa


Rasanya kena beli la yg kerusi bulat tu sebab Nain mmg duduk atas tu je bersila sambil tgk TV . 

tapi yang paling best unit ni adalah sebab ada PRIVATE LIFT u olssssss. Kuar pintu umah terus ada lift khas utk korang . Org lain takley berenti kat lift depan unit korang tu sebab kena ada access card . Terus fefiling org have have u ols . 

Tapi ni kena ada access card la . Kalau tak pakai je lift biasa . Arte Plus ni dia ada 3 tower tau . So setiap tower ada lobi masing2 . Tarikan tarikan pun berada di berlainan tempat so kena rajin tgk signboard ya .


Picture credit to Super Meng 







Swimming pool dia pun lawa . Budak budak ni duk geram kolam mandi ni aje . Abg Isk takmo mandi sebab dia kata tak larat la nak berenang time time puasa ni



 Tapi adik adik dia kisah apa kan . Pantang nampak kolam renang mmg nak terjun je kerjanya . Si kecik tu pun sama naik nak masuk mandi jugaks . Tapi kolam kecik ni pun a bit dalam utk Nain . kira paras dada dia  ..so mmg Yaya kena pegang dia .


 Ok jgn lama lama u ols . Mummy nak g cari makanan berbuka puasa pulak ni . Rupanya bangunan ni sangat la dekat ngan MCity rumah arwah Bg Lan . So kita org masuk  supermarket bawah M City tu aje g beli ayam semer .

Pak Sutan mintak buat sup ayam sebab senang kan . Beli timun aje buat ulam n goreng telo dadar . Sup tu plak letak dlm mangkung n potong cili padi tabur dlm sup ...perggggggg sodappppp .

Since malas nak masak nasik dlm periuk , kita org beli aje nasik bungkus . Utk sahur boleh plak budak2 ni request nak makan spagetti . Mmg memasak cam duk kat rumah sendiri la .

 Semua tempat mmg cantek n sesuai utk bergamba .



Lazy river Spa tu kena g amik pas tau dan ada waktu2 dia juga. Malam tak bukak .  


Budak yang asyik lapar ni . 

 Deko rumah ni pun sangat simple tapi smart 





Overall mmg puas hati sangat sangat . Saya bagi 5 bintang. Bila nak check out pun dia suruh masukkan kunci dalam mailbox sahaja n lock kan . 

Oh ya check in time 3 pm , check out time 11 . Kalau dapat check out at 12 lagi best rasanya sebab kol 11 tu cam terkejar2 sket kan. Tapi ok la puas hati . Parking kereta kat B2. Since tempat ni masih baru so kawasan parking a bit sunyi 


so kalau korang nak weeken gateway in the city , Arte Plus ni boleh masuk dalam senarai. Kalau sebelum ni we ols ayik ke Berjaya Time Square kali ni boleh masukkan Arte Plus Ampang ni dalam list juga  di samping Berjaya Time Square n Maya Homestay Shah Alam.

3 comments:

Anis Azalea said...

Cantik dan murah tu

Chooyaya! said...

Moon, bukan Felda la. Tak silap aku tu Felcra. Ke Risda? Hahahaha. Nanti nak kena pergi ni. Dekat giler dengan rumah aku.

mun said...

Waahh..cantik..mcm menarik je ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...