Friday, January 28, 2011

kalau tingin nak blaja mengkait

Kalau tingin nak blaja ...pastuh nampak org pandai kait cam geram kan and kalau la aku dapat wat cam tew jugaks ekekkekek don wory skrg kan zaman IT org tak pandai masak pun ley pandai masak sebab resepi berlambak2 and this one pun insyaallah pasti kowang ley pandai ...siap ley gostan balik kalau tertinggal kan .

So Mimie this is for you ...moon share kan website n Youtube yg best ...and yg link Moon kasik nih mmg best sebab dia ajar dari mula . Kalau tgk dalam list dia banyakkkk sangat so ....first things first ....gie beli benang n jarum dulu akakkaka

Benang mengkait majoriti kedai jual RM 2.50 ( mak beli kat bukit bintang ari tew ) ingat kan dah murah ...so pegi la 1 kedai kat Alam Megah nama dia kedai C*na sepah sebab kedai dia sangat sepah ....so dapat la RM 2.00 wah mak cam murah nyaaaaaaaaaa skalik pegi nilai RM 1.20 dowwwww bapak murah ....kalau beli 6 ketul dapat RM 1 je kui kui kui tapi nasib la kedai Lia nih pun sepah kay nasib la nak kena geledah kotak2 dia cari benang hahahh 2 3 kali org tanya aku harga barang ...." saya bukan pekerja kat sini , saya pun cari brg nih " wah terserlah ketokohan ku muahahahah ...see ai pandai layan diri tau muahahahha . Pastu kalau kat Pandan Jaya ada 1 kedai sederet 7 11 tew benang harga RM 1.50 aje ...so range dia cam tew la kan ...

Jarum kait tak sampai 2 hengget ...so selamat mencari n selamat melayannnnnnnnnn ...

Sila klik gambo kat atas utk ke blog nih ..banyak usefull videos kat sini ............

Link Sharing
Talking about craft ada few yg ai nak share sebab im so loving it ...


It reminds me masa ai blajar dulu time kapel2 ...everyweek misti ada la kad utk sutan muahaha

8 comments:

yantz-yeem said...

keras dha tangan nak mengkait nih moon..rajinnnya moon nie semua serba boleh!!!

dorin said...

kak moon, kedai yg kat nilai tu kat mn? specific pleaseeee..hehe..time kasih daun kunyit!!

Miss Moon said...

Dorin ,

Kak Moon pegi 3 kedai brg kawen besar kat depan2 tew ...sebesar2 kedai ley tak der benang tew ...mebi dia mmg brg kawen je kan ...tp tulis BARANG PERKAHWINAN DAN KRAFTANGAN ....so tensen mencari

Last2 last round punya pujuk Pak Sutan suh berenti 1 lagi kedai ...so berenti kedai Lia pemborong brg perkahwinan tew

Kalau dari jalan masuk ke Nilai3 terus je sampai hujung jalan sampai la melepasi pusat deco KK tew ....follow signboard Lia pusat perkahwinan terbesar cam tew ...dia dekat ngan pasar ...ley nampak signboard kaler purple ..

Tapi kedai dia sepah dow ....siap moon tanya asal sepah sangat kan tak susun ke ....jhahhahah soklan maut . Tauke dia kata kami baru pindah tak sempat nak punggah semer ....so kaler a bit limited thats y murah hahahhahah ...walaupun terpaksa cr benang dlm kotaks akakkakakak ...

Tapi kalau kat Pandan jaya Minlon seketul RM 1.50 . sederet 7 11 pandan jaya tew ...

dorin said...

hohoho...toceeeeeeeeeeeee.. nanti saya pulak pegi punggah kedai die..kekeke

ieyzaGwiyeoun said...

kdai kt alam megah tu kat area mne ye kak? please bg petunjuk..lalalal

Miss Moon said...

kedai kat alam megah tew dekat area kfc tew tp dia belah hujung mengadap umah teres ....ada pusat tusyen kat sitew n ada dobi n kedai runcit kat corner lot . Dai jual barang2 kawen

ieyzaGwiyeoun said...

tq kak..:) nanti sye cri,,kfc sye tau...:) tq sgt2..

ieyzaGwiyeoun said...

kc tahu.. xpe2 nti sye cri..:0 tq kak..tq sgt2..:)