Wednesday, January 26, 2011

Taking better photo - Clear background

Sebab ada org tanya so ai rasa better ai share kat sini so that everyone ley amik benefit nya kan ...sharing is caring ma

So topik hari nih Clear Background . Apa maksud nya ...maksud nya kalau boley kiter amik gamba kiter ke anak anak kiter ke kalau boleh biarlah blakang nya tew clear ...tak der org lalu lalang ke brg2 lain ke ...maka ngan itew subject kiter akan pop ....ai kasik sampel ek ...iklan jap dulu



Happy Birthday To You
Happy Birthday To You
Happy Birthday to Ain Khadeja
Happy Birthday to u


Muah muah ...hari nih hari jadi anak buah Moon ...dia kat Trengganu ( gamba di amik dalam semak semak di belakang umah )


Nanti ai kasik info lain plak cam using line n pattern , depth of field ...R03 oteyy

Kalau Outdoor



andai kata ada pokok2 pun kat belakang make sure subject u tu pop ..

Kat Umah pun vley ...pakai je dinding


Selimut ke cadar ke pun vley apa apa yg ada kat umah


yea ai know gamba nih cam tight kan tapi ai nak amik muka dia yg kiut tew ...auw

So tak kesah la pakai kamera godang ke kamera kecik ke ...terai practice kan ini ...insyaallah u will see the different .....so atleast dalam banyak2 gamba kiter snap ada few yg special cam nih pasti bagus kan

think creative kay ...and kalau blaja je tak practise tak guna jugaks kan ...so amik gear anda any kamera yg u ada and start snap kan gamba anak ke mak ayah ke husband or wife ke atau awek ke ....and send it to me at Munirah301@yahoo.com dengan topic nya :

Taking better photo - Clear background


kalau segan ai letak kat sini sila tulis kat mail tew ok ....nanti the winner nya ai akan cuci gamba yg u submit tew n pos kan kat u ( A4 size , i will edit the gamba ikut citarasa ai ) kira upah la kan ...kasik semangat sket kan

Tarikh tutup 5 February 2011


so ai kasik few sampel ...nak tiru tiru laaaaaaaa...apa nak sampel gamba kawen plak ke ...kowang nih saja tau di kasik betis nak peha ...nanti la ai kasik muahahhaha jual mahal sket



Ha sapa yg perfume tew tetiba dah nak habih ke apa ...ley usha kedai perfume neh
"malaysia's cheapest original perfumes store"


5 comments:

- surialiving - said...

besh.. besh... besh... tapi tak pandai ler nak amik gambar yg cantik mcm ni... ada camera canggih DLSR ler.. tapi gambar cam camera biasa jer... last2 i amik gambar guna camera biasa jer.. huhuhu sadis betoi.. anyway tq for sharing...

missalongwani said...

gambar kawan yg ngah preggy blh?

fazilzura said...

wahhh besh ni .. nnt i try yek .. i xdak ler terer bebenor..

Miss Moon said...

suria : tak pa any camera will do ...memula kiter up sket skill composition gamba then pastu baru kiter masuk bab teknikal about setting n such yg penting kiter faham konsep a gud photo

miss along : boley gamba sesapa pun vley

Zura : terai je tak cuba kiter tak tahu kan ..

Filla ~ Kasihs said...

yes moon, bagus ko bagi info nie.. mcm nak buat frame kat framekasih.. ini sangat penting okeh... tak best lah kalau background segala orang lalu lalang, periuk belanga.. hmmmmphhh...